Lyam Blaset (JO9-1) wint reis naar Valencia

In maart van dit jaar heeft Lyam Blaset (JO9-1) iets heel bijzonders gedaan. In Steenbergen organiseerde de Spaanse topclub Valencia CF een talentendag waar tientallen talentvolle jonge spelers en speelsters hun talent mochten latenzien, waaronder Lyam. Hij kon verschillende prijzen winnen, zoals shirts en ballen, maar stiekem hoopte hij op de hoofdprijs van ‘meest talentvolle speler’. Met deze prijs zou hij een door de club georganiseerde reis naar Valencia winnen. Lyam was dan ook door het dolle heen toen hij hoorde dat hij verkozen was tot ‘meest talentvolle speler’. Hij straalde van trots.

“Het was ontzettend tof dat er een trainer van een team op zo’n hoog niveau aanwezig was”

Kort daarna vertrok hij met zijn moeder en broer, Tygo Dekkers (die in het tweede elftal speelt), naar Valencia. Hier mocht hij trainen op het sportcomplex van Valencia CF. Bij deze trainingen waren ook jeugdtrainers en -spelers aanwezig, waaronder de trainer van Valencia O19. “Het was ontzettend tof dat er een trainer van een team op zo’n hoog niveau aanwezig was,” vertelde Lyam enthousiast.

Lyam, Tygo en hun moeder kregen een rondleiding door het stadion en mochten de wedstrijd tegen Getafe bijwonen. Deze rivaliserende clubs maakten de wedstrijd vergelijkbaar met De Klassieker, wat Lyam al heel cool vond. Het hoogtepunt was dat Lyam zelfs met de spelers het veld op mocht lopen. “Dit was een geweldige en heel bijzondere ervaring. De sfeer in het stadion was niet te bevatten” zei Lyam stralend. Valencia CF won de wedstrijd met 1-0, waardoor het feest zowel in het stadion als in de stad losbarstte. Lyam, die fan is van vuurwerk, vond het vele vuurwerk fantastisch.

De reis was volledig verzorgd, waardoor ze niets zelf hoefden te regelen. Dankzij de vrije tijd konden ze ook de stad verkennen. Lyam vindt Valencia een prachtige stad en zou er graag nog een keer terug willen. Het waren fantastische dagen en Lyam, zijn broer en zijn moeder hebben er allemaal ontzettend van genoten.

Nogmaals gefeliciteerd met de prijs Lyam!

Wil jij ook een reis naar Valencia winnen? Dat kan! Het Valencia CF Voetbalkamp komt dit jaar namelijk naar NSVV. Wil je meer informatie? Klik hier.