NSVV JO9 in de prijzen; Pinkstertoernooi sv Heinenoord

Zaterdag 18 mei hebben er 2 teams van de JO9 meegedaan met het Pinkstertoernooi bij SV Heinenoord. Het zonnetje scheen en de kids waren vol energie.

Het eerste team kon direct aan de bak tegen de JO9 van Slikkerveer uit Ridderkerk. Ze kwamen snel met 3-0 voor, na enkele goed uitgespeelde aanvallen. Aan het eind van de wedstrijd scoorde Slikkerveer nog de ere treffer. Een goed begin.

Het tweede team van de JO9 speelde de eerste wedstrijd tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel. Helaas kwamen ze snel met 2-0 achter en na 2 grote kansen scoorde ze gelukkig de aansluitings treffer. In de allerlaatste seconden kregen ze nog een hele grote kans via Justin, helaas ging de bal over.

Het eerste team ging de 2e wedstrijd tegen de latere toernooiwinnaar vv Barendrecht scherp in met wat kleine kansen op en neer maar helaas viel de eerste treffer helaas in ons doel en kwamen we achter. Gelukkig konden ze vlak voor tijd de schade beperken door de gelijkmaker via Jinthe te maken.

Het tweede team had in de 2e wedstrijd de smaak te pakken en won de tweede wedstrijd heerlijk, 3-1 tegen ZWB. Heel goed gespeeld. De volgende wedstrijd tegen Pernis werd ondanks een licht overwicht de brilstand 0-0.

Team 1 moest vervolgens tegen Zinkwegse boys (0-0) en SV Heinenoord (1-1) en deze wedstrijden werden helaas allebei gelijk ondanks dat ze beter waren. Keano schoot tegen Heinenoord op de lat en Finn via de keeper tegen de paal. Hierdoor moesten we in ieder geval tegen Capelle in de laatste wedstrijd winnen om voor de prijzen mee te blijven doen. In de eerste minuut scoorde ze al gelijk de 1-0 na een prachtige pass van Finn op Jinthe. Omdat Stephane de laatste wedstrijd graag wilde voetballen wisselde hij met Lars, die de laatste wedstrijd ging keepen. Lars schoot de bal uit zijn handen zo over alle spelers heen en het was Jørg die oplette, 2-0. Er volgde nog 2 goals en de laatste wedstrijd wonnen ze met 4-0.  Hierdoor werd team 1 ongeslagen 2e in het toernooi. Goed gespeeld!

Team 2 speelde de laatste wedstrijd ook nog voor de prijzen, bij winst was de derde plek zeker, ze speelden tegen het organiserende SV Heinenoord en NSVV was veel beter, al snel was er de voorsprong die zelfs uitgroeide naar een prachtige 4-1 overwinning. Hierdoor had team 2 ook die felbegeerde beker in handen.

We kunnen bij de JO9 trots zijn op onze toppers dat we weer 2 bekers aan de volle prijzenkast toe hebben kunnen voegen. Hopelijk kunnen we bij het volgende toernooi bij Strijen ook nog een mooie beker winnen!

We willen SV Heinenoord bedanken voor de goede organisatie en begeleiding, we hebben met zijn allen een topdag gehad!