12 maart 2016 Charlois D1

Vandaag staat Charlois, thuis, op het menu. Van onze eerste confrontatie in de bekerronde hebben we nog een trauma. Toen werden we thuis weggeblazen door een furieus Charlois en verloren we kansloos met 1-5.
We weten dat Charlois inmiddels al redelijk wat punten heeft verspeeld in de competitie dus geloven we in een goed resultaat.
Op het hoofdveld is het in het begin wat rommelig maar al snel zijn we dominant en spelen we voornamelijk op hun helft. Bij de eerste de beste corner is het raak.
Robin draait de corner heerlijk in en het is Daan die weer alert reageert en de bal in het doel schiet, 1-0. De snelle voorsprong geeft ons vertrouwen en komt Charlois maar heel weinig in de buurt van ons doel. Wij blijven gevaarlijk. En bij de volgende mooie corner van Robin komt de slecht verwerkte bal in de voeten van Katelyn die de bal hard in de bovenhoek knalt, 2-0!!
Er volgen nog wat kansen, waar de grootste van de voet van Liam komt buiten de 16 meter, maar de bal gaat via de onderkant van de lat uit het doel.
In de rust waarschuwen we voor gemakzucht en dat we geen snelle tegengoal moeten krijgen zodat Charlois er weer in gaat geloven.
Maar de 2e helft gaat moeizaam. Op het slechte veld zijn we onrustig aan de bal en zijn we erg slordig in de passing. Charlois wordt toch een aantal keer zeer gevaarlijk maar door goed keeperswerk van Stephen wordt er niet gescoord.
Gelukkig valt dan toch de 3-0 als Noah goed het overzicht bewaard en Daan in staat stelt om te scoren. En zo wordt het een goede en lang verwachte overwinning.