12 september 2015 Barendrecht D2

Vandaag ontvangen we koploper Barendrecht op ons hoofdveld. Barendrecht wist allebei de voorgaande wedstrijden te winnen dus we zijn benieuwd hoe wij er inmiddels voor staan.
Dat lijkt al snel duidelijk als we de in de eerste fase heer en meester zijn. Barendrecht komt nauwelijks tot de middenlijn en komt niet onder onze druk uit.
Na een goed uitgespeelde aanval rondt Simon de bal keurig af en staan we vrij snel op de verdiende 1-0.
Er volgen nog wat kansen maar die weten wij niet te benutten en zowaar lijkt Barendrecht na een kwartier het initiatief over te nemen. Ze worden zelfs een aantal keren behoorlijk gevaarlijk maar onze verdediging geeft heel weinig weg momenteel.
Toch weten wij het initiatief weer naar ons toe te trekken en besluit Robin maar eens de diepte in te duiken. Noah schat de loopactie van Robin perfect in en geeft de bal op het juiste moment aan hem mee. En dan volgt er een fantastische rush van Robin vanaf de middenlijn met de bal aan zijn voeten. Er is geen verdediger meer die hem bij kan houden en schiet hij de bal goed langs de paal als hij oog in oog met de keeper komt, 2-0!
Er volgen nog veel kansen die we niet helemaal lekker benutten maar is Daan scherp als hij op randje van buitenspel weggestuurd wordt. Hij schuift de bal keurig langs de uitgekomen keeper en staat het nog voor rust 3-0.
Je zou zeggen dat een gewaarschuwd mens voor 2 telt, maar dat ging bij ons niet helemaal op de 2e helft. We beginnen nog sterk en maken al snel de 4-0 als Yves alert reageert nadat Tomas verwoestend op de paal schiet. Maar als Barendrecht de 4-1 weet te maken, vallen we ver terug. Het wordt rommelig, de ruimtes worden klein en mede daarom lijden we veel balverlies. Het wordt zelfs nog 4-2 maar uiteindelijk heeft ook een voetballend Barendrecht niet de kracht meer om het ons nog echt moeilijk te maken. Samengevat hadden wij voor rust al 4-0 of 5-0 voor moeten staan gezien de kansen en het spelbeeld maar laten wij na rust Barendrecht weer mee doen door nauwelijks meer te voetballen.
Toch kijken we weer voornamelijk naar de goede momenten en die waren er in overvloed. Mooie aanvallen gezien, een solide verdediging en genoeg werklust.