13 april 2016 Brielle D1

Vanavond de 1/8 finale voor de Voetbal Rijnmond Mini World Cup. We spelen uit tegen Brielle, uitkomend in de Hoofdklasse. We missen Noah, Simon en Luuk in verband met schoolkamp en hebben aanvulling van Finn Langerak (E1) en Indy Reedijk (D2).

We beginnen sterk aan de wedstrijd en de eerste 10 minuten speelt zich af op hun helft. Het is dan ook schrikken als Brielle bij hun eerste de beste aanval direct de paal weet te raken. Helaas valt ook Yves al na 10 minuten geblesseerd uit. Maar we blijven sterker. We geven amper wat weg en spelen meestal op hun helft. Ruststand 0-0.

Na rust zien we bijna een kopie van de 1e helft: veel strijd, veel duels en NSVV wat lichtelijk overwicht heeft. Brielle komt nauwelijks bij Stephen in de buurt en wij stranden vaak net op het moment dat er eigenlijk de trekker overgehaald moet worden. Enkel Liam weet nog een hard schot af te leveren maar die wordt goed gered door de keeper. En zo moeten penalty’s de beslissing geven:

Liam schiet naast

Brielle schiet naast

Katelyn schiet naast

Stephen redt de penalty knap

Sjoerd scoort!

Stephen redt de penalty wederom met een fantastische reflex!

Sijmen scoort!

Brielle scoort

En tot slot mag Stephen zelf een penalty nemen en scoort!

Stephen is de held van de avond, maar het gehele team verdient complimenten voor de strijdlust die ze getoond hebben. Wederom een knappe prestatie en op naar de kwartfinale waarin we de winnaar van Poortugaal-Smitshoek D1 zullen treffen op eigen terrein. We zitten bij de laatste 8 van de 83 deelnemende teams.