15 februari 2016 Botlek D1

Vanavond mogen we thuis aantreden voor de Voetbal Rijnmond Mini World Cup, tegen 2e klasser Botlek.
Vooraf is het altijd lastig in te schatten wat je mag verwachten van zo’n team maar ze staan op de 2e plek dus mogen we ze niet onderschatten.
Toch is al snel te zien dat we beduidend sterker zijn. Er wordt door ons goed gevoetbald en het duurt niet lang voordat Simon er op snelheid vandoor kan en de bal prachtig over de uitkomende keeper heen schiet, 1-0.
We voetballen zeer aanvallend en krijgen veel kansen. Maar dit levert ons ook een paar keer gevaar op als Botlek er op snelheid uitkomt en we achterin met 1 tegen 1 situaties te maken krijgen. Toch zijn wij het die scoren als Tomas de bal hoog in het doel plaatst en hun keeper er niet bij kan, 2-0.
Daarna komt er bij ons de klad in. Ineens worden we slordig en lijden we veel balverlies. Ook vergeten we over de vleugels te blijven voetballen waardoor er veel door het de te drukke centrum gaat. En zo is het laatste kwartier van de 1e helft moeizaam.
Na rust neemt de ingevallen Liam ons bij de hand. Al snel scoort hij de 3-0, uit een mooie vrije trap van Robin, als hij met een mooie snoekduik de bal hoog in het doel kopt. Ook de 4-0 is van Liam met een zuivere knal in de hoek en dan is Botlek geknakt. Het is en blijft eenrichtingsverkeer met aanval na aanval en kans na kans. Het is Noah die de 5-0 intikt na een mooie assist van Daan. Liam maakt vervolgens zijn loepzuivere hattrick met een intikker en daarna krijgt Daan loon na werken en weet er toch nog 2 in te prikken. En zo wordt de monsterscore van 8-0 bereikt (waar het gemakkelijk in de dubbele cijfers had kunnen lopen gezien het enorme aantal kansen) en dat is best een keer lekker voor het vertrouwen.