16 januari 2016 Poortugaal D1

De eerste wedstrijd na de winterstop treden we gehavend aan, in en tegen Poortugaal. We missen Sijmen, Dave en Sjoerd. Maar liefst 3 spelers uit onze solide verdediging.
Toch hebben we genoeg vertrouwen in een goed resultaat en dat blijkt niet geheel onterecht. De eerste helft hebben we de wind tegen en hanteert Poortugaal veel de lange bal naar voren, in de hoop de snelle en sterke spits te lanceren. Maar Robin zit dicht op zijn huid en Bauke geeft uitstekend rugdekking waardoor hij niet echt gevaarlijk wordt. In tegenstelling tot Poortugaal proberen wij wel te voetballen en dat is soms een lust voor het oog. Ons middenveld heerst en met name onze linkerkant lijkt niet te stoppen. Katelyn en Daan spelen hun directe tegenstanders regelmatig dol en we komen vaak in hun 16 meter waarbij de bal soms net niet goed valt of enkele schoten net een beetje zuiverheid missen. Als Stephen hands maakt buiten de 16 meter weet Poortugaal op 1-0 te komen, De bal vliegt prachtig via de lat in de kruising en laat Stephen kansloos.
Toch raken we niet in paniek en blijven overduidelijk de betere ploeg. Wetend dat we na rust de wind mee hebben, geeft dat ons genoeg vertrouwen in een goede afloop. Na rust zijn we nog dominanter, Poortugaal komt nauwelijks meer bij onze 16 meter maar gek genoeg komen wij ook niet veel bij hun voor het doel.
Het is dan ook ongelofelijk dat Poortugaal (of was het Yves?) de 2-0 weet te scoren uit een van hun spaarzame uitvallen. Scoren is ook een kwaliteit…..
Ondanks dat wij Poortugaal in de tang hebben is te zien dat de eerste helft ons veel kracht heeft gekost. We worden slordiger in de passing en in onze schoten.
Verliezen en toch tevreden zijn. Voor een speler is dit soms erg lastig maar Gertleen en ik zijn dat toch wel. Gezien de belangrijke schakels die we misten is er een uitstekende eerste helft en een goede 2e helft gespeeld waarin we veel duels wonnen, mooie aanvallen te zien waren maar helaas geen doelpunten in ons voordeel. Ondanks we allemaal goed speelden wil ik toch de uitblinkers benoemen: Daan, Katelyn, Bauke en Robin.