19 maart 2016 Jonge Spartaan D1

Vandaag hekkensluiter Jonge Spartaan uit. We hadden al vanuit diverse hoeken gehoord dat dit een taaie tegenstander is. Maar het eerste kwartier zijn we sterk en hebben we de tegenstander in de tang. We halen regelmatig de achterlijn maar de eindpass is niet altijd even zuiver waardoor we geen echte kansen krijgen. Ook de afstandsschoten missen kracht. Maar langzaam kruipt Jonge Spartaan uit zijn schulp en gaat er zelf meer in geloven dat ze het ons lastig kunnen maken. En zo krijgen zij het 2e kwartier de beste kansen als hun aanvallers er een paar keer toch doorheen glippen. Maar Stephen is in bloedvorm en lijkt niet te passeren. Het is duidelijk dat er in de rust iets moet veranderen. Bauke en Robin worden het centrale duo achterin en Sijmen mag als rechterspits het veld op. Ook willen we eerder druk gaan zetten op hun verdedigers. En dat pakt goed uit. Sijmen begint als een tornado en vliegt regelmatig langs zijn tegenstander en draait hem bij vlagen dol. Ook Robin en Bauke zorgen voor meer rust en stabiliteit achterin. We hebben Jonge Spartaan weer onder druk. Toch hebben we moeite het gaatje te vinden in hun stugge verdediging. Maar zo’n klein kwartiertje na rust is het raak als Katelyn doorbreekt en de bal naar Daan speelt. Daan ziet Liam in de 16 meter vrij staan en Liam draait goed weg van zijn tegenstander en schiet de bal, via binnenkant paal, binnen, 0-1!!

Ondanks ons overwicht wordt Jonge Spartaan toch een paar keer nog gevaarlijk, maar is het wederom Stephen die voor ons de nul houdt. Het slotoffensief (4 spitsen) van Jonge Spartaan in de laatste 5 minuten levert, gelukkig voor ons, niets meer op.

Weer 3 belangrijke en zwaarbevochten punten. Complimenten voor de sportieve leiders/trainers en de uitstekende scheidsrechter van Jonge Spartaan.