MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

24 oktober 2015 Spartaan’20 E-top

Op deze zaterdagochtend treden we aan tegen Spartaan’20 D5. Dit team is eigenlijk de E-top, de beste E spelers van Spartaan’20 die competitie gaat spelen in de 1e klasse van de D-categorie.
Dit team wordt getraind door Colin Da Luz, waarmee ik zelf nog in de D1 (en C1) van COAL heb gespeeld.
Uiteraard zien we al snel dat hier goede voetballers tussen lopen maar je ziet dat ze het in de fysieke duels moeilijk hebben tegen ons. We zijn dus over het algemeen meer op hun helft en Spartaan komt nauwelijks in de buurt van Stephen.
Dit levert ook een voorsprong op in die 1e helft. Uit een corner beland de bal voor de voeten van Sjoerd die de bal keurig in het hoekje schiet, 0-1.
Na rust zien we een feller Spartaan. Zij proberen ons meer onder druk te zetten en dat lukt omdat wij verslappen. Er wordt niet kort gedekt en zo komt Spartaan meer aan voetbal toe. We staan dan ook te slapen als de 1-1 valt en kan een spelertje van de tegenstander vrij op Stephen aflopen en koelbloedig afmaken.
Ook ons druk zetten levert een doelpunt op als Yves de bal verovert en Simon diep stuurt, die behoudt overzicht en speelt Liam aan. Liam draait van zijn tegenstander weg en schiet de bal prachtig in de verre bovenhoek, 1-2.
Maar wederom wordt er niet veel later weer niet scherp gedekt en krijgt Spartaan de 2-2, als het ware, cadeau. Toch weten we nog een overwinning uit het vuur te slepen want na een steekbal van Liam, rond Simon de bal koel af, 2-3.
As. zaterdag begint de competitie en moet bij ons het besef er zijn dat een wedstrijd 2 helften duurt en dat directe tegenstanders kort gedekt moeten worden als zij balbezit hebben!