MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

3 november 2015 Nieuwenhoorn D1

Voor wie er gisteren niet bij was, die heeft wat gemist….
Voor de eerste ronde van de Rijnmond Cup mochten we gisteravond aantreden, uit tegen hoofdklasser Nieuwenhoorn. Zij bezetten daar de 2e plek in de competitie dus we wisten wat ons te wachten ging staan.
We hadden een tactisch plan uitgezet en voor een coach is het altijd geweldig om te zien als zoiets ook goed uitpakt.
De gehele wedstrijd wist de tegenstander eigenlijk geen raad met onze speelwijze. Daardoor konden we makkelijk standhouden en kwamen we regelmatig zelf tot gevaarlijke aanvallen. Toch is het Nieuwenhoorn die als eerste de kans krijgt om op voorsprong te komen als de merkwaardig fluitende scheidsrechter plotseling de bal op de stip legt en beweerd dat Stephen een speler geduwd heeft.
Maar Stephen is vanavond in topvorm en werkt de penalty uit het doel.
We spelen super geconcentreerd en laten regelmatig de bal goed rondgaan waardoor het er ook voetballend goed uitziet.
Ruststand is 0-0.
De tweede helft probeert Nieuwenhoorn wat sneller de diepte te zoeken door meer de lange bal te hanteren op hun fantastische spits. Maar nog steeds houden we goed stand en als Noah dan 2 tegenstanders van zich afschudt begint hij aan zijn bekende rush met de bal. Niet te stoppen verschijnt hij oog in oog met de keeper die hij nonchalant door zijn benen passeert, 0-1!!
Nieuwenhoorn gaat nu vol op de aanval spelen en er volgen nog wat gevaarlijke momenten voor ons doelgebied. Er wordt een bal snoeihard op de lat geknald en uiteindelijk is het de boomlange linkerverdediger die dwars door onze verdediging heen stormt en de bal langs Stephen schiet, 1-1.
Toch blijven we erin geloven en nadat we eerst in de 1e helft al 36 minuten gespeeld hadden, had de scheidsrechter er de 2e helft ook ‘veel zin in’.
In de 32e minuut krijgt Liam een cadeautje als hij op de hoek van de 16 meter ten val raakt. Een vrije trap die door Dave prachtig in de verre bovenhoek wordt gekruld. De keeper weet de bal nog net met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal voor Yves’ voeten valt. Die twijfelt geen seconde en tikt de bal in het doel, 1-2! Na 35 minuten vindt de scheidsrechter het mooi geweest en bekeren wij nog een ronde verder.
Een prestatie van formaat en een trotse coach!!!