31 oktober 2015 OVV D1

We openen de competitie thuis tegen OVV. De bezoekers moeten erg vroeg hun bed uit want we spelen om 08:30 uur. Die zullen in ieder geval goed wakker zijn!
We spelen op het hoofdveld die lekker vochtig is van de dauw op deze zonnige dag.
De eerste helft spelen we redelijk maar het is allemaal wat ongeconcentreerd waardoor we op beslissende momenten niet goed tot aanvallen toekomen. Blijkbaar zijn wij nog niet allemaal wakker…
Daardoor is ook OVV een paar keer gevaarlijk. We zijn maar iets sterker gedurende de 1e helft en gelukkig scoren we vlak voor rust de 1-0 als Daan prachtig op snelheid aan de zijkant weggestuurd wordt door Noah. Daan bewaard goed het overzicht stelt Yves in staat om de bal in te tikken. Ruststand 1-0 dus.
De 2e helft is nog maar 40 seconden op weg als we meteen een grote kans krijgen. Daan kan de bal niet lekker raken na een voorzet maar gelukkig staat Simon er nog om de bal laag in de hoek te schieten. De keeper zit er weliswaar bij maar laat de bal ongelukkig door zijn handen glippen, 2-0.
Als niet veel later Liam, na een soepel uitgespeelde aanval, de bal op de rand van de 16 meter krijgt, plaatst hij hem prachtig in de bovenhoek en laat hij de keeper kansloos, 3-0. OVV lijkt gebroken, maar wij gaan er eigenlijk niet gemakkelijker door voetballen. In balbezit spelen we te dicht op elkaar en bij balverlies doen we dit juist niet. Zo heeft OVV een periode van zeker 15 minuten waarin ze veel aan aanvallen toekomen. Gelukkig wordt het op 1 moment na nauwelijks gevaarlijk. Toch weten we de laatste 10 minuten het weer op de rails te krijgen en is Noah erg belangrijk als hij doorbreekt en niet zelfzuchtig de bal opzij legt naar Daan, die zijn meer dan verdiende goal pakt, 4-0!
Een goede start van de competitie is altijd lekker. Complimenten aan de jongens en wil ik ook graag Sjoerd en Dave een extra compliment geven voor hun goede verdedigende werk!