9 mei 2016 SHO D1

Deze halve finale voor de HW Bokaal was natuurlijk de kraker en de gedroomde finale in de D categorie. Jammer genoeg bepaalde de loting anders, maar wil je de bokaal winnen dan moet je iedereen verslaan. SHO komt uit in de Hoofdklasse waar ze op de 4e plek geëindigd zijn. Eerdere oefenwedstrijden leerde ons al dat er zeker mogelijkheden zouden zijn vanavond en in ons avontuur in de Rijnmond Cup hadden we al goede ervaringen tegen Hoofdklassers. Daar kegelden we achtereenvolgens kampioen Nieuwenhoorn eruit en ook Brielle.

SHO D1, getraind door NSVV-er Marco Snel, laat meteen zien dat hun aanval de sterkste linie is want de eerste de beste aanval is meteen gevaarlijk. We zijn direct wakker. Langzaamaan pakken wij het initiatief en zijn we, met name over de linkerkant, regelmatig gevaarlijk. Noah en Sijmen vliegen er een paar keer langs en uiteindelijk is het Noah die met zijn typische rush door de verdediging heen snijdt en de bal hard in de rechterbovenhoek knalt, 0-1!! We blijven de eerst helft licht overwicht houden en krijgen zelfs tot 2x toe een grote kans om voor rust al de mokerslag uit te delen. Eerst is het Liam, die de bal in zijn voeten geschoven krijgt door een enorme fout in de verdediging van SHO. Maar hij schiet te gehaast en bal rolt naast. Daarna is het wederom Noah die, na een hoge voorzet bij de 2e paal, de bal langs de verkeerde kant van paal schiet.

Na rust is het spelbeeld anders. SHO komt meer aan aanvallen toe, met in de hoofdrol hun fantastische rechtsbuiten, Jesse. Maar onze linies staan goed en we laten er nauwelijks gaten vallen. Toch krijgt SHO wel kansen maar daarbij worden op het laatste moment net de verkeerde keuzes gemaakt. NSVV valt zeker nog wel aan, met name door de goede uittrappen van Stephen maar ook wij worden niet echt heel gevaarlijk meer. Maar als SHO de laatste minuten vol op de aanval speelt krijgen wij toch nog wat meer ruimte voorin en komen er nog wat kleine mogelijkheden voor ons die niets meer opleveren.

Maar dan is het tijd en zijn we door naar de finale! Wederom een fantastische prestatie van onze jongens (en natuurlijk Katelyn!) die knokten voor iedere meter. Wij zijn met recht cupfighters!!!