MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Busreis voor bekerfinale NSVV 3 & Road to the Final

Het 3e selectie-elftal heeft de finale van de beker bereikt! NSVV is erg trots op deze prestatie en daarom faciliteren wij een busreis voor de selectie én trouwe aanhang. Willen jij en partner/vrienden mee met deze busreis, vul dan het formulier in via: https://forms.gle/TA3kigaRqEDtYGyw8

WEDSTRIJDINFORMATIE

NSVV 3 speelt de bekerfinale op zaterdag 1 juni om 14:00 tegen Lisse 3 op neutraal terrein bij voetbalvereniging BVCB in Bergschenhoek. Inschatting is vertrek om 12:00; retour om 17:00. De definitieve vertrek- en retourtijd zullen spoedig worden gecommuniceerd via de Senioren-app in de Whatsapp-community. Ben je niet in de community? Word dan nu lid via: https://chat.whatsapp.com/GhkGPckyapbLUH3FubbeS1

ROAD TO THE FINAL:

De reis naar de finale begon in de groepsfase waarin eenvoudig werd afgerekend met Strijen 2 (2-5) en Jonge Spartaan (4-1). Hierna kon het échte werk beginnen: de knock-outfase.

LAATSTE 64: NSVV 3 – STRIJEN 3 1-1 (6-5 NA STRAFSCHOPPEN)

Opnieuw trof NSVV zijn ‘buurman’ Strijen. Dit keer hadden de mannen van 3 het een stuk lastiger. De Strijenaren maakte het NSVV met goed positiespel en hun ervaring erg lastig. Het leek een wedstrijd waarin de ploeg die als eerste scoort de wedstrijd over de streep trekt. De blijdschap was daarom groot toen in de 70e minuut de 1-0 viel. Helaas maakte Strijen vlak voor tijd gelijk, waarna het hectische slotfase werd. De kansen over en weer werden niet afgemaakt, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. NSVV schoot alle strafschoppen feilloos in, Strijen miste te 6e strafschop waardoor NSVV zich plaatste voor de laatste 32.

LAATSTE 32: NSVV 3 – SHO 4 5-3

Opnieuw trof NSVV een tegenstander dichtbij Numansdorp. Dit keer een knotsgekke derby tegen SHO. En opnieuw maakte de ervaren SHO ploeg het NSVV erg lastig. In de stromende regen werd NSVV de eerste helft volledig weggespeeld, en keek in de rust tegen een 0-3 achterstand aan. Het was dan ook niet gezellig in de kleedkamer.

Zowel NSVV als SHO voerden in de rust een aantal wissels door, waardoor de verhoudingen verschoven. NSVV was plots de bovenliggende partij en maakte de kansen af. Na een snelle 1-3 en 2-3 begonnen de mannen écht in een remontada te geloven. En die kwam er! De 3-3 was een feit. Hierna bleef NSVV de deur op slot houden en maakte zelfs de 4-3 en 5-3. Zo plaatste NSVV zich na een zinderende wedstrijd voor de achtste finale.

Achtste finale: NSVV 3 – SVH 2 6-1

Bezoek van ver op NSVV. SVH uit Den Haag kwam op bezoek. Het leek op voorhand een relaxte wedstrijd leek te worden (leuk contact vooraf en de wietlucht kwam uit de gastenkleedkamer). Maar niets bleek minder waar. In het veld bleken de Hagenezen alles te doen om de scheidsrechter en tegenstander uit de wedstrijd te halen, waardoor het een hele onsportieve wedstrijd werd. Schreeuwen bij een lichte overtreding en gigantisch protesteren bij een charge op NSVV.

Toen SVH tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam, dacht NSVV ‘het zal toch niet’. Gelukkig maakte NSVV vlak voor rust de belangrijke gelijkmaker, waardoor met een positief gevoel de rust opgezocht kon worden. Gelukkig was de tweede helft wat sportiever. Vlak na rust maakte NSVV direct de belangrijke 2-1. Het bleef lang spannend, NSVV had het overwicht, maar wist dit niet in de score uit te drukken. In de 83e minuut viel de bevrijdende 3-1. De koppies bij SVH gingen hangen, en NSVV liep uit tot een 6-1 overwinning. Zo werd het opnieuw een gedenkwaardige wedstrijd.

Kwartfinale: Woerden 2 – NSVV 3 0-3

NSVV lijkt patent te hebben op gedenkwaardige wedstrijden in de beker. Want opnieuw was dit een wedstrijd voor in de boeken. Na een lange autorit speelde het elftal een donderdagavond-wedstrijd in het verre oosten, namelijk Woerden.

Het begon al dat de scheidsrechter te laat was, waardoor de wedstrijd later begon. Gelukkig leidde dit niet tot concentratieverlies, NSVV voelde dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. Maar dan moet je het nog wel even doen… En toen gebeurde er iets onverwachts; de prima fluitende scheidsrechter moest na een kwartier het veld verlaten vanwege een blessure. Een nieuwe scheidsrechter kon niet snel worden gevonden, waardoor de grensrechter van Woerden, die enkele discutabele beslissingen nam, het fluitje over. NSVV voelde aan dat dit wel eens mis zou kunnen gaan. En dat gebeurde: Woerden kreeg een zwaar onterechte strafschop. Een cruciaal moment in de wedstrijd. Waar NSVV op hoopte, gebeurde: keeper Senna pakte de strafschop, wat hem vleugels leek te geven. Daarover later meer.

NSVV had het betere van het spel de eerste helft en kwam op een verdiende 0-1 voorsprong. Een mooie basis om op voort te bouwen in de tweede helft. Begin van deze tweede helft kreeg Woerden een aantal kansen, maar zoals al gezegd: Senna keepte voortreffelijk. Ook complimenten naar de verdediging, want zij zaten overal tussen met hun been, lichaam en voet. Alles werd gegeven om die goals te voorkomen. Hierdoor kwam er ruimte in de omschakeling, en na een goed uitgespeelde counter breidde NSVV de voorsprong uit naar 0-2. Met nog een kwartier officiële speeltijd leek dit voldoende om te plaatsen voor de halve finale. Maar dat was buiten de scheidsrechter gerekend..

Woerden begon aan een slotoffensief en kreeg kans op kans.. Maar opnieuw was het de verdediging en Senna die een stokje staken voor de aansluitingstreffer. Na een blik op het scorebord wist NSVV dat de buit bijna binnen was, nog één minuut officiële speeltijd, maar die aansluitingstreffer hing in de lucht. Daarom besloot de scheids er 15 (!) minuten bij te tellen… De verdediging bleef strijden en Senna behield zijn vleugels, waardoor de goal niet viel. In de 90+12 scoorde NSVV de bevrijdende 0-3, waarna de scheids direct affloot.

De halve finale was een feit en dat moest gevierd worden! De 0-3 gaat mee naar Numansdorp. Klein pilsje in de kleedkamer en snel naar ‘t Tonnetje, waar we door het vele oponthoud pas om 00:00 uur waren.

Halve finale: NSVV 3 – Voorschoten ’97 3

Opnieuw tegenstander van veraf, dit keer de ervaren ploeg van Voorschoten ’97. NSVV begon fel aan de wedstrijd en kreeg na 1 minuut een opgelegde kans na een te korte terugspeelbal, maar helaas rolde die langs de verkeerde kant van de paal. NSVV zette zich over de teleurstelling heen en bleef goed voetballen, wat resulteerde in een snelle 1-0. Ook hierna bleef NSVV de tegenstander goed onder druk zetten, waardoor het weinig kansen weggaf en zelf een aantal mogelijkheden creëerde. Hieruit viel al snel de 2-0, waardoor met een comfortabele voorsprong de rust in ging.

Na de rust liep NSVV snel uit naar 3-0 en 4-0, waardoor het eigenlijk niet meer mis kon gaan. Voorschoten kwam nog terug tot 4-1 en zette hierna even aan.. Maar NSVV is nooit meer in de problemen geweest en liep zelfs uit tot 5-1 en 6-1. De FINALE is een feit!

Bekroning van een aantal jaren groei

Natuurlijk wil de mannen de finale dolgraag winnen, maar als club vinden we finaleplaats al een bekroning van de groei die dit selectie-elftal heeft doorgemaakt. De basis van dit elftal is 6 jaar geleden gelegd. Een groep jonge ambitieuze jeugdspelers die net niet de aansluiting bij het 2e konden maken, miste een jong selectie-elftal om bij aan te sluiten. Hiervoor heeft NSVV het 3e bij de selectie getrokken, en hebben een aantal jongens zelf een team gevormd van ambitieuze voetballers.

We zijn erg trots dat de doorkomende jeugd dit elftal sterker door de jaren heen sterker heeft gemaakt, waardoor er doorgeselecteerd kon worden. Dit resulteerde in steeds betere prestaties en deze bekerfinale is hier een mooie bekroning voor. Heel veel succes in de finale en maak ons nog trotser!

DEEL DIT ITEM