MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Ed bedankt!

Ed Zwaal heeft eind vorig seizoen aangegeven te gaan stoppen met zijn vrijwilligerswerk bij NSVV. We zullen Ed als speaker en schrijver van de wedstrijdverslagen van het eerste team gaan missen. We bedanken Ed graag met een interview.

Waarom hebben we voor het interview afgesproken bij restaurant De Meidoorn in Rockanje?

Ik woon in Hellevoetsluis en verkoop altijd een NSVV lotenboekje bij mij in de buurt. Ik ga regelmatig lopen in deze omgeving met mijn hondje Reus. De eigenaar van restaurant De Meidoorn in Rockanje koopt altijd NSVV loten van mij. Het leek me daarom leuk om samen met iemand van NSVV af te spreken bij een trouwe koper van de NSVV loten.

Hoe komt iemand die woont in Hellevloetsluis verzeild bij NSVV?

Ik ging altijd met mijn vader kijken bij DOTO in Pernis. Er is in 1987 iets voorgevallen, waardoor we toen besloten hebben niet meer naar DOTO te gaan. Amateurwedstrijden bezoeken vonden we wel leuk en daarom zijn we overal in de regio naar wedstrijden gaan kijken. Zo kwamen we uit bij een wedstrijd Barendrecht-NSVV. NSVV won met 0-1 door een doelpunt van Peter Knoop. Het spel en de supporters van NSVV spraken mij erg aan. We zijn het eerste van NSVV gaan volgen en uiteindelijk ben ik in 1987 lid geworden van de vereniging NSVV.

Hoe ben je vrijwilliger geworden bij NSVV?

In 2013 zocht NSVV een assistent speaker en ik was net na 40 dienstjaren gepensioneerd als leraar van een basisschool. Ik was al een periode eerder van 1997 tm 2003 speaker geweest bij NSVV en dacht geknipt te zijn voor deze rol. De toenmalige hoofd speaker had behoefte aan iemand die bij twijfel de exacte doelpuntenmaker kon vaststellen. Na verloop van tijd stopte de hoofd speaker en was ik de natuurlijke opvolger. Mijn taak werd al snel uitgebreid met wedstrijdverslagen maken. Ik was er toch, dus geen probleem om dit erbij te doen.

Kon je al deze taken wel gelijktijdig uitvoeren?

Na een doelpunt omroepen wie de maker was en snel mij aantekeningen bijwerken voor het verslag lukte meestal wel. Ik had echter ook de taak om het scorebord bij te werken. Zo had ik de gelijkmaker bij NSVV-Spirit 2-2 netjes omgeroepen en mijn aantekeningen bijgewerkt. Kwam er na de wedstrijd een bestuurslid van Spirit naar me toe. Die vond het niet leuk dat ik de stand op 2-1 had laten staan. Inderdaad was ik dat dus even vergeten ook het scorebord aan te passen.

Wat vond je altijd belangrijk bij het maken van een wedstrijdverslag?

Ik deelde het verslag altijd in volgens een vast stramien met een start, midden en eind. Ik vond het leuk om een weetje over de omgeving van de tegenstander in het verslag te vermelden. Moeilijk is om niet je supporterhart te laten spreken en neutraal te blijven naar bijvoorbeeld een scheidsrechter. Zo vergeet ik nooit meer de grove overtreding tijdens NSVV-SSS op Mitchel Louwerens tijdens het begin van deze wedstrijd. Mitchel moest geblesseerd het veld verlaten en ik dacht donker rood. De scheidsrechter trok niets, nog geen gele kaart. Ik had volgens mij een vrij neutrale opmerking gemaakt in het verslag over deze overtreding. Via de site kunnen mensen een reactie schrijven op het verslag. Had waarschijnlijk een supporter van SSS gereageerd met de opmerking “als je voor dergelijke overtredingen al een kaart gaat trekken, dan kan je bezig blijven”

Is dat niet zeer vervelend als mensen negatief reageren via de site?

Door veertig jaar basisonderwijs op Heijplaat en Hoogvliet heb ik een gladde rug ontwikkeld. In de loop der jaren heb ik op school veel teleurgestelde ouders ontmoet. Het verbaasde me wel toen ik een reactie van Marco van Dalen zijn vader op de site las. Ik had een fout van Marco wel genoemd in mijn verslag en bij een doelpunt van Marco had ik een andere naam genoteerd. Hij gaf aan dat ik vaker deze fout had gemaakt ten nadelen van Marco. Ik ben een supporter van NSVV en ben me zeer bewust dat het ons team niet gaat helpen als ik negatief over iemand persoonlijk schrijf. Ik vergis me wel soms tijdens mijn vrijwilligerswerk voor NSVV. Volgens mij is Marco een goede voetballer die de steun op deze manier van zijn vader echt niet meer nodig heeft.

Wat is je voorspelling voor komend seizoen?

Ik verwacht dat vijf ploegen om het kampioenschap gaan strijden. Binnenmaas, Rijnmond HS, GHVV’13, Rozenburg en natuurlijk NSVV. NSVV zal positief moeten samenwerken als team, op dezelfde manier als toen we kampioen geworden zijn. We hebben met Melvin een geweldige keeper en ik ben blij dat aanvoerder Marco Mann nog een jaar is doorgegaan.  Achterin zit het dicht en dan hoef je er maar één per wedstrijd te maken.

Wat ga je nu doen op zaterdag?

Voor mij en mijn vriendin Anet ga ik voortaan rustig boodschappen halen zaterdagochtend. Vervolgens ga ik op mijn gemak met mijn hondje Reus bij het eerste van NSVV kijken. Ik kom dus nog gewoon kijken als supporter van NSVV en blijf gewoon lid van de vereniging NSVV. Eerst gaan we wel nog op vakantie, dus de eerste wedstrijd zal ik moeten missen. Ik hoop in het wedstrijdverslag terug te kunnen lezen dat NSVV na hard werken verdiend gewonnen heeft van s’Gravendeel.

Ed namens NSVV onze hartelijke dank voor al je vrijwilligerswerk!

P.S. We gaan het schrijven van wedstrijdverslagen verdelen onder een paar vrijwilligers en we zoeken nog een schrijver om het team compleet te maken. Heb jij het talent om een leuk verslag te schrijven, neem dan contact op met Bas Snijders 06-54297431

DEEL DIT ITEM

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *