MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

EHBO vrijwilligers gezocht (m/v)

Al jaren zijn ze een vertrouwd beeld op het sportcomplex van NSVV. De mannen en vrouwen in het gele hesje, die op afstand en afwachtend de wedstrijden in de gaten houden, maar in actie komen als er ernstige blessures zijn en deskundige hulp nodig is. Maar ze zijn niet alleen zichtbaar tijdens wedstrijden, maar ook erna als spelers of speelsters kleine of grote blessures hebben en graag wat deskundige ondersteuning nodig hebben. Als de blessures ernstiger zijn en een arts of ziekenwagen nodig is, zijn zij de eerste opvang en ook de ondersteuning voor de arts of het ambulancepersoneel.

Hun aanwezigheid is zo normaal geworden, dat hun aanwezigheid vanzelfsprekend is geworden bij NSVV. Maar vanzelfsprekend is het allerminst. Bij veel verenigingen zijn de EHBO’ers niet meer aanwezig, omdat er geen contact met de plaatselijke EHBO-vereniging is, dan wel dat er geen vrijwilligers meer voor te vinden zijn. Dat is jammer, want hun aanwezigheid is iedere week nodig en vinden wij als bestuur een noodzaak in de medische preventie, waar je als vereniging aandacht aan moet besteden. De aanwezigheid van EHBO’ers is ook belangrijk voor de uitstraling van je vereniging, dat je de organisatie rond de voetbalwedstrijden zo professioneel en serieus mogelijk wilt invullen.

Kortom: Ieder jaar zijn er situaties, waar je als bestuur, maar ook als ouder of als speler erg blij bent dat er eerste hulp is.

Wim v/d Giessen, al jaren coördinator en boegbeeld van de EHBO-ploeg heeft echter een noodoproep gedaan bij het bestuur. Het aantal vrijwilligers bij de EHBO-afdeling wordt steeds kleiner en de vrijwilligers ouder, waardoor de spoeling steeds dunner wordt.

Als er vanuit de vereniging niets gebeurd, is er vanaf volgend seizoen geen EHBO-ploeg meer te vinden op ons sportcomplex. Zo ver mogen en kunnen wij het niet laten komen!

Daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers, met een EHBO-diploma of zonder(!!), die vanaf volgend jaar de EHBO-ploeg willen versterken. Heb je een diploma, dan is dat super, maar heb je nog geen diploma, maar ben je wel geïnteresseerd dan is dat ook geen probleem, want dan gaan we voor het diploma zorgen. Afdeling EHBO Numansdorp gaat speciaal voor NSVV een cursus organiseren, waarbij bij goed vervolg aan het einde van de cursus een diploma wordt verkregen. De kosten voor die cursus worden door NSVV gedragen, dus het mes snijdt aan twee kanten. Als ouder ben je verzekerd, dat er eerste hulp is bij (ernstige) blessures en je krijg er nog als dank voor je vrijwilligheid een gratis EHBO-diploma voor.

Schroom nu eens niet en meld je aan bij onderstaande personen. Bij de ouder-informatie avonden hebben veel ouders zich aangemeld, dat zij wel wat vrijwilligerswerk voor NSVV willen doen, doch zij hebben geen voetbalervaring en vragen zich dan af waar zij zich als vrijwilliger nuttig kunnen maken voor NSVV.

Hier dus, door je aan te melden als vrijwilliger om periodiek op zaterdag de EHBO-ploeg te komen versterken ook al ben je nog maar EHBO’er in spé.

Wij hopen, dat jullie overtuigd zijn van het nut en de noodzaak en dat je je aanmeldt bij de navolgende personen:

  • Front office dames
  • Wedstrijdsecretaris
  • Ben Prooij (0630627666)
  • Wim v/d Giesen (0186 653525)
  • Arie Kruithof ( 06 53781337)

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *