MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

FC Barcelona clinic wederom geslaagd!

 

Afgelopen woensdag 1 mei jl. was het weer zover, voor de tweede keer op rij werd de FC Barcelona Clinic georganiseerd bij NSVV.  Na het succes van vorig jaar, waar 138 kinderen op afkwamen, werd besloten om dit jaar wederom de clinic te organiseren. Ook dit jaar kwamen de kinderen weer van heinde en ver om mee te doen, er waren zelfs aanmeldingen vanuit België.

Net als afgelopen jaar werd het kunstgrasveld weer omgetoverd tot een echt ‘Barcelona Decor’ met allerlei spandoeken. Om 10.00 uur kwamen de spelers per groep naar buiten onder luid applaus van de ouders die een erehaag hadden gemaakt voor de spelers en de Hyme van FC Barcelona Na een welkomstwoord van Maikel Schats, welke de clinic organiseert, en het voorstellen van de Spaanse trainers Jordi Rebollo, Javier Fernandez en Ruben Morales werd de clinic officieel geopend en kon deze van start gaan!

Net als afgelopen jaar mochten de ouders een uurtje toekijken waarna zij verzocht werden om het sportpark te verlaten zodat de kinderen alleen maar aandacht hadden voor de trainers en de oefenstof. Vanaf 15.00 uur waren zij weer welkom om een glimp op te vangen van hun talent(en).

Na een goede ochtendtraining waarin al veel geleerd werd, stond er om 12.00 uur een heerlijke, goed georganiseerde lunch klaar. Voor iedereen was er boterhammen, een stuk fruit en een lekker gekookt eitje. Na de lunch, wanneer iedereen zijn eigen tafel netjes had opgeruimd, was het tijd voor de Barcelona Academy Quiz. 25 vragen over Barcelona, toen en nu. Weet jij 6 (huidige) trainers die een verband hebben gehad met Barcelona? Hoe heten deze spelers met hun voornaam? Allerlei verschillende vragen om te testen hoe het met de kennis van de spelers (over Barcelona) gesteld is.

Toen de quiz was afgelopen, stond het tweede deel van de training op het programma welke afgesloten werd met partijtjes. De teams kwamen het veld op gedurende de Champions League hyme, alvorens zij startten met het partijspel. Ook in middag zag je weer de filosofie van FC Barcelona goed terug: alles met de bal en alles zeer gestructureerd (door sommige benoemd als streng) maar wel duidelijk!

Nadat ook de middagtraining voorbij was verzamelden alle groepen zich om de dag gezamenlijk af te sluiten. Iedere deelnemer kreeg een officieel FC Barcelona certificaat als bewijs van deelname, daarnaast werden er ook nog 3 deelnemers in het zonnetje gezet: de trainers hadden 3 kinderen geselecteerd vanwege hun positieve instelling tijdens de trainingen, het helpen van hun medespelers en het goed luisteren naar de trainers. Hiervoor werd er een poster van de selectie van FC Barcelona met handtekening van Messi uitgereikt, een foto van Messi met handtekening en de grote klapper: een officieel FC Barcelona shirt met de handtekeningen van de selectie erop!

Onder luid applaus van de aanwezige ouders werd FC Bescola bedankt voor deze geweldige ervaring die de kinderen voor de rest van hun leven niet meer zullen vergeten.

Note: FCBescola is de enige organisatie in Nederland die officieel samenwerkt met FC Barcelona, vandaar ook de geweldige uitstraling en kwaliteit die ze kunnen leveren omdat FC Barcelona hier strenge voorwaarden aan verbind.

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *