MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

FC Bescola voetbalkamp groot succes!

Op dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: het FC Barcelona voetbalkamp ging van start. De organisatie van FCBescola hadden de 2 kunstgrasvelden geweldig aangekleed met allerlei spandoeken en levensgrote ‘trusten’ met afbeeldingen van Messi, Iniesta en onze eigen Lieke Martens. De 138 kinderen mochten zich vanaf 09:15 uur aanmelden en ruim daarvoor waren de meeste al aanwezig. Bij aanmelding werd iedereen verteld in welke groep hij/zij zat en die groepen werden aangegeven door namen van de spelers van Barcelona. Aangekomen in de kleedkamers vonden de spelers een eigen drinkfles + een gekleurd hesjes voor hun hele groep.

Om 09:50 uur kwamen de spelers per groep naar buiten onder luid applaus van de ouders die een erehaag hadden gemaakt voor de spelers en de Hyme van FC Barcelona.

Nadat de trainers waren voorgesteld vertelde de FC Barcelona trainer Fran, in het spaans-engels;-), wat de bedoeling van de dag zou zijn!

Om 10:00 uur werd er dan eindelijk gestart met de trainingen, je kon al snel de filosofie van Barcelona hierin terug zien: Alles met de bal en zoveel mogelijk positiespel en rondo’s!

Nadat de ouders een uurtje toe mochten kijken werden ze verzocht om het sportpark te verlaten zodat de kinderen alleen maar aandacht hadden voor de trainers en de oefenstof.

Om 12:00 uur werd er in 2 groepen geluncht: vanwege de gigantische belangstelling voor deze clinic was het niet te doen om alle 138 kinderen tegelijk te laten lunchen. De trainers trokken zich terug olv de FC Barcelona coördinator Jordi om de oefeningen van de middag te bespreken.

Nadat iedereen een paar goede boterhammen met een paar stuks fruit op hadden was het tijd voor de groepsfoto. Na de groepsfoto werden de trainers verzocht om met hun team weer klaar te gaan staan zodat iedereen weer tegelijk kon gaan beginnen met de training.

Ook in middag zag je weer de filosofie van FC Barcelona goed terug: Alles met de bal en alles zeer gestructureerd(door sommige benoemd als streng) maar wel duidelijk!

Een uur voor het einde mochten de ouders weer het sportpark op om ook nog wat mee te krijgen van de oefeningen die werden gedaan, hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt!

Nadat ook de middagtraining voorbij was verzamelde alle groepen zich op de hoek van het veld voor de afsluiting van de dag. Elke deelnemer kreeg een officieel FC Barcelona certificaat als bewijs van deelname, daarnaast werden er ook nog 3 deelnemers in het zonnetje gezet: De trainers hadden 3 kinderen geselecteerd vanwege hun positieve instelling tijdens de trainingen, het helpen van hun medespelers en het goed luisteren naar de trainers. Hiervoor werd er een poster van de selectie van FC Barcelona met handtekening van Messi uitgereikt, een foto van Messi met handtekening en de grote klapper: een officieel FC Barcelona shirt met de handtekeningen van de selectie erop!

Onder luid applaus van de in grote getale aanwezige ouders werd FC Bescola bedankt voor deze geweldige ervaring die de kinderen voor de rest van hun leven niet meer zullen vergeten. Ook werd er stiekem al gesproken over een vervolg in de zin van 3-daags voetbalkamp door FC Bescola bij VV NSVV.

Daarnaast wilt ook VV NSVV FC Bescola bedanken voor de inzicht die de verschillende enthousiaste trainers hebben gekregen in de jeugdopleiding van FC Barcelona, naast de presentatie hierover op maandagavond liepen ook 6 trainers van NSVV mee tijdens de clinicdag om te leren van de FC Barcelonatrainers!

Note: FCBescola is de enige organisatie in Nederland die officieel samenwerkt met FC Barcelona, vandaar ook de geweldige uitstraling en kwaliteit die ze kunnen leveren omdat FC Barcelona hier strenge voorwaarden aan verbind.

Klik hier voor alle foto’s van deze middag.

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *