Heinenoord A1 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 25 april 2015: S.V. Heinenoord A1 – N.S.V.V. A2     (1-1)  2-2

Met het nieuwe trieste laatste nieuws over de blessure van onze “Koning van de assists” Nick van der Hoek (gescheurde voorste kruisband en binnenste meniscus…..sterkte Nick!!) vertrokken we nét na een behoorlijke stortbui richting Heinenoord. Net als de laatste weken was het óók deze week weer een flink gepuzzel om tot een elftal te komen, máár gelukkig vonden we Damien Ouwens en Jelle van der Sijde (beide B3) bereid om na hun eigen wedstrijd in Zinkweg, tegen de plaatselijke “boys” aldaar, naar Heinenoord te komen om zich bij ons aan te sluiten….bedankt jongens!! Omdat ook Ricardo Bom zich op het laatste moment nog bij ons aansloot, kon de licht geblesseerde Bas Kneijber zélfs op de bank plaatsnemen. Eénmaal aangekomen op Sportpark de Tienvoet konden we de slotminuten meemaken van de wedstrijd Heinenoord 2 – N.S.V.V. 2, welke eindigde zoals die begonnen was: 0-0. Doordat Oude Maas 2 niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen Zwaluwen 3, betekende deze brilstand het kampioenschap van N.S.V.V. 2….hartelijk gefeliciteerd mannen!! Na deze kampioenswedstrijd van ons tweede elftal mochten wij het hoofdveld betreden. Al na 5 minuten spelen vond Romano van der Zwart uit een vrije trap van links Vincent Korbijn, die beheerst de openingstreffer voor zijn rekening nam: 0-1. Na zo’n 20 minuten vond Ricardo Bom (die normaal onder de lat staat, máár vandaag zijn taken als rechtshalf zéér verdienstelijk uitvoerde) het hoofd van Edgar Evertse, die zijn kopbal helaas niet verzilverd zag. Vijf minuten later probeerde Stan in ‘t Veld met een uiterste sliding de bal nog nét voor de keeper van Heinenoord te bemachtigen, waarop helaas een zéér ongelukkige botsing tussen beide spelers volgde. De keeper van de thuisploeg bleef kermend van de pijn achter op het kunstgras en moest met behulp van een brancard van het veld worden gedragen. Later werd de onfortuinlijke keeper met een ambulance naar het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis vervoerd. Hopelijk valt de blessure mee en neemt hij zijn plaats onder de Heinenoordse lat snel weer in….sterkte keeper!! Na enig oponthoud kon de wedstrijd weer worden hervat. Na een half uurtje vond de uitstekend spelende Jelle van der Sijde via via Edgar Evertse, die zijn inzet door de reservedoelman van Heinenoord gestopt zag. Heinenoord ging steeds beter spelen en na een slippertje in onze centrale verdediging lag dan ook na zo’n 35 minuten de gelijkmaker in het net achter Ricky van Zwieten: 1-1. Vlak na deze lichtelijke domper vond Jelle van der Sijde opnieuw het hoofd van Edgar Evertse, maar wederom stond de keeper van de thuisploeg een treffer in de weg. Uit een hoekschop van Alex van der Bijl kon de (inmiddels) kopsterke Edgar Evertse opnieuw op doel koppen, maar zijn inzet mocht er helaas wéér niet in. De 1-2 viel dan uiteindelijk toch, want na een lange pass van Alex van der Bijl rondde Stan in ‘t Veld op het randje van buitenspel fraai af. Alex van der Bijl had de smaak inmiddels goed te pakken, want hij besloot een vrije trap van ruim 45 meter(!!) afstand maar ineens op doel te schieten. De bal vloog lang door de lucht maar spatte helaas boven de lat van de keeper van Heinenoord uiteen. Met deze verdiende 1-2 stand werden de kleedkamers opgezocht. Damien Ouwens nam de linksbuiten positie van Jelle van der Sijde verdienstelijk over en Bas Kneijber verving centraal achterin de wat ziekige Vincent Korbijn. Vijf minuten na rust zag de overigens goed fluitende KNVB-scheidsrechter in een lichte overtreding van Alex Visser op de rand van ons zestienmetergebied een strafschop. Met een uitstekende katachtige reflex stopte de wederom uitstekend keepende Ricky van Zwieten de Heinenoordse inzet vanaf elf meter. Omdat Heinenoord na rust bleef aanzetten om tot de gelijkmaker te komen, kwamen we nauwelijks meer onder de druk van de thuisploeg uit. Ricky van Zwieten pakte na een dik uur voetbal een uitstekend genomen vrije trap van Heinenoord klemvast. zodat de gelijkmaker (nog steeds) uitbleef. Toch werden we nog af en toe gevaarlijk door goed doorzetten van Stan in ‘t Veld en een lobje van Edgar Evertse, maar de bevrijdende 1-3 bleef uit. Heinenoord bleef vol aandringen op de gelijkmaker. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap vijf minuten voor tijd viel deze dan tóch…. De bal werd vanaf hun rechterkant voor onze goal geslingerd, waarna een Heinenoords hoofd Ricky van Zwieten kansloos liet: 2-2. Bijzonder jammer van de zéér onfortuinlijke tegentreffers. maar ál met ál denk ik dat deze uitslag voor beide partijen verdiend was. Volgende week FIOS uit….

Update 29 april: De blessure van de keeper van Heinenoord valt gelukkig mee (verrekte kniebanden). Bij deze wensen wij hem een spoedig herstel toe!