Even voorstellen.. Fabian Korbijn, eerste-elftalspeler én jeugdtrainer

In de rubriek ‘Even voorstellen’ praten we met het fundament van de vereniging: de vrijwilligers. Want zonder vrijwilligers geen vereniging. Dit keer maak je kennis met Fabian Korbijn, speler van het 1e, jeugdtrainer bij de JO15-2 en al 16 jaar lid. Kortom, een echte NSVV’er. Lees hier het inspirerende verhaal!

Kan je jezelf even voorstellen?

Hi, mijn naam is Fabian Korbijn en ik ben alweer 21 jaar oud. Ik woon al m’n hele leven in ons prachtige Numansdorp en ik ben sinds mijn 5de lid van NSVV waar mijn ‘carrière’ begon in de F10 (De JO9-10 van nu). Zo’n 16 jaar later ben ik met trots speler van ‘het eerste’. Naast het voetballen ben ik momenteel nog volop aan het studeren. Ik volg de masteropleiding klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Leiden, maar veel zal je me niet in Leiden zien, de meeste uren van de week breng ik door op ons complex!

Hoe ziet jouw week op NSVV eruit?

Pfoe… dat is een volle agenda hoor! Als trainer van de JO15-2 ben ik op maandag- en woensdagavond op de velden te vinden waar ik samen met vriend en mede-trainer Bob Reedijk een (meestal) leuke groep jongens en één dame wat voetbalkennis en kwaliteit probeer bij te brengen. Op zaterdag begeleiden Bob en ik hen gedurende hun wedstrijden.

Verder train ik zelf uiteraard ook nog. Op dinsdag- en donderdagavond is het aan mij om voetbalkennis en kwaliteit op te doen van trainers Michael Nijssen en Peter van Vugt. En op de zaterdagen doen het team en ik (zolang ik blessurevrij ben) er alles aan om de drie punten voor onze club te behalen. Kortom, ik ben minimaal 5 dagen in de week op de club te vinden.

Best veel zou je zeggen, maar hier stopt het nog niet. Verder ben ik ook onderdeel van de kamp-commissie. Samen met een groep ontzettend gezellige medebegeleiders gaan we jaarlijks met tientallen NSVV-jeugdleden een weekend op kamp ergens in Nederland. Ik ben dan wel een van de begeleiders, maar stiekem vind ik zo’n kamp zelf ook nog wel erg leuk! Om het kamp in goede banen te leiden moet er ook vergaderd worden, gelukkig is dat niet wekelijks. Een volledige NSVV-week kan dus best wat tijd innemen, maar dit is absoluut geen straf, op de club zijn is ook gewoon mijn hobby geworden.

Waarom en hoe ben je vrijwilliger geworden?

Mijn oud-trainster Manon da Thesta (voormalig jeugd-coördinator onderbouw) stelde me in de C1 (de JO15-1 van nu) al meerdere keren dezelfde vraag: ‘Zou jij jeugdtrainer worden niet leuk vinden?’, telkens weer beantwoordde ik deze vraag met: ‘Pas als ik dusdanig geblesseerd geschopt ben dat ik niet meer kan voetballen, of wanneer ik niet meer wil voetballen, zal ik er over nadenken.’

Niets bleek echter minder waar, in de winterstop van twee seizoenen geleden vroeg mijn oom, Niek Pegels, of ik het team van mijn neefje voor het resterende halve seizoen wilde begeleiden. Aan enthousiasme ontbrak het m’n oom niet, maar een echte voetbalfanaat was hij niet (nu bijna 3 jaar later is dat toch anders geworden) en zocht dus iemand met iets meer interesse in voetbal.

Op dit verzoek ben ik ingegaan, en heb toen een half jaar training gegeven aan het team van mijn neefje. Het plan was om dit echt voor een half jaar te doen. Maar ik vond het stiekem toch wel erg leuk. Van het een kwam het ander en plots attendeerde Sidney Smits mij erop dat de JO15-2 voor het volgende seizoen nog een trainer zocht. Nu, twee seizoenen verder, ben ik nog steeds met veel plezier jeugdtrainer en ik denk ook niet dat het snel verandert.

Naast dat ik het ontzettend leuk vind, is het bij mij met de paplepel ingegoten dat jezelf inzetten voor de vereniging erg belangrijk is. Mijn ouders Leo en Elly waren altijd fanatieke leden van de Numansdorpse korfbalvereniging VIOS, waar ze veel deden voor de vereniging. Nu deze vereniging niet meer bestaat, hebben zij beide een functie (gehad) binnen NSVV. Ik weet dus niet beter dan dat een vereniging vrijwilligers nodig heeft om staande te blijven, dus draag ik graag mijn steentje bij.

Wat heeft vrijwilligerswerk voor jou opgeleverd?

Vrijwilligerswerk heeft soms een wat negatief imago, maar ik kan jullie vertellen dat dat zeker bij NSVV niet zo is. In de jaren dat ik vrijwilliger ben, heb ik gemerkt dat er voor iedereen wel iets te doen is. Door iets te doen bij NSVV wat je echt leuk vindt, gaat het niet als vrijwilligerswerk, maar als vrijwilligershobby voelen.

Ik doe alles nog altijd met veel plezier en het heeft mij veel opgeleverd. Samen met een aantal jeugdtrainers doen we geregeld een drankje en praten we uren over voetbal, of juist over iets compleet anders. Ik kan wel zeggen dat ik een mooie vriendenkring heb overgehouden aan het vrijwilligerswerk. Ook met de overige vrijwilligers creëer je een leuke band, je leert elkaar steeds meer kennen waardoor je ook steeds meer over NSVV te weten komt. Vrijwilliger zijn bij NSVV is dus echt aan te raden!

Ben je enthousiast geworden na Fabian zijn verhaal, en lijkt vrijwilliger worden je leuk? Meld je bij de vrijwilligerscommissie via [email protected]. Dan gaan zij met je in gesprek om te onderzoeken wat jij voor NSVV kunt betekenen.