LMO A1 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 7 november 2015: LMO A1 – N.S.V.V. A2      (3-2)  7-3

Vanmiddag moesten we afreizen naar de buren van onze tegenstander van vorige week. Op de linker Maasoever in Rotterdam stond de uitwedstrijd tegen LMO op het programma, waar in de nacht van woensdag op donderdag koperdieven hadden toegeslagen en een ravage in twee kleedkamers hadden achtergelaten doordat leidingen van douches en toiletten waren gesloopt en meegenomen. Na de uiterst slappe eerste helft van vorige week werd er deze wedstrijd wel gelijk met de juiste mentaliteit en inzet begonnen. Na vijf minuten kopte Ricky van Zwieten uit een corner van Wouter van Dam via de kluts naast het doel. De corner die hierop volgde leverde wederom gevaar op voor het doel van de thuisploeg. Ook de tegenstander begon sterk, want een corner aan de andere kant leverde eveneens behoorlijk gevaar op voor ons eigen doel. Na zo’n kwartiertje voetballen wist Ricky van Zwieten knap Edgar Evertse te vinden, die de bal droog langs de keeper van LMO knalde en ons dus op een 0-1 voorsprong zette. Tijdens het teruglopen naar de middenstip werd voorstopper Hugo Beekman zó ongelukkig in z’n edele delen getroffen dat hij de rest van de eerste helft met een van pijn vertrokken gezicht vanaf de bank moest toekijken. Niet veel later kwam LMO op gelijke hoogte door een corner via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-1. De thuisploeg werd sterker, waardoor de wederom uitstekende keepende Youri Bakker handelend op moest treden. Er was een half uur gespeeld toen de thuisploeg dan tóch op voorsprong kwam. Youri Bakker werd verslagen door een prachtige kopbal in de verre hoek: 2-1. Vlak voor rust kwam de thuisploeg met een aanval door het midden van onze verdediging opzetten wat 3-1 betekende. Allard Korbijn kreeg nog een grote mogelijkheid om ons dichterbij te brengen, maar zag zijn inzet helaas geen doel treffen. Máár dan hebben we altijd Wouter van Dam nóg…. Vlak voor rust bereikte Oscar Buisman met een lange bal van achteruit Edgar Evertse die op zijn beurt de bal aan Wouter van Dam doorspeelde, waarna laatstgenoemde met een kruiselings schot de doelman van de thuisploeg kansloos liet: 3-2. Met deze nipte achterstand werd de kleedkamer opgezocht. Na rust konden we helaas constateren dat het niveauverschil tussen de thuisploeg, die uit de tweede klasse gedegradeerd waren, en ons elftal (vérs gepromoveerd uit de vierde klasse) behoorlijk groot was. Eerst stonden Youri Bakker en de paal naast hem nóg een grotere voorsprong van LMO in de weg, máár hierna kwam de thuisploeg dan tóch op een 4-2 voorsprong. Youri Bakker bleef bestormd worden en groeide dan óók uit tot de uitblinker van de wedstrijd met wederom twee fantastische reddingen binnen korte tijd. Een goed genomen ingooi van de thuisploeg én de aanval die hierop leverde de 5-2 op. Hierna liep de uitstekend combinerende thuisploeg verder uit naar 6-2 (snelle uitbraak ná randje buitenspel) én 7-2. Tóch bleven we ondanks de grote achterstand goed mee voetballen. Max van der Velden kopte uit een hoekschop van Wouter van Dam op de lat. In de slotfase werd Edgar Evertse binnen het zestienmetergebied onreglementair gevloerd. De penalty die hierop volgde werd door Alwin Bos hard in de netten van de thuisploeg geschoten, wat de 7-3 eindstand betekende. LMO was gewoon een maatje te groot voor ons jongens, jammer…. Volgende week wéér een tegenstander uit Rotterdam, want dan komt Spartaan’20 bij ons op bezoek in Numansdorp.