N.S.V.V. A2 – LMO A1

Zaterdag 30 januari 2016: N.S.V.V. A2 – LMO A1     (2-1)   2-3

Doordat zélfs ons kunstgrasveld hevig te lijden had onder de overvloedige hoeveelheid water die er ál was gevallen, werd besloten de wedstrijd een half uur uit te stellen. Vandaag kwam LMO A1 bij ons op bezoek, de nummer twee van de competitie, een héle kluif dus voor ons als laagvlieger in deze derde klasse. De uitwedstrijd was met 7-3 verloren, dus erg veel hoop op een goede uitslag was er niet. Doordat we tactisch goed opgesteld stonden werd al snel duidelijk dat we ons dít keer niet lieten afslachten. We kwamen zélfs op voorsprong nádat Max van der Velden goed doorzette op rechts en de bal bij Chaylan Langbroek wist te krijgen. Laatstgenoemde zag de keeper wat ver voor zijn doel staan en stiftte de bal met een fraaie boog in de verre hoek: 1-0. Niet veel later kwamen de gasten dicht bij de gelijkmaker, maar de Rotterdamse inzet ging rakelings naast. We lieten zien niet door de tegenstander geïmponeerd te zijn, want voetballend waren we deze eerste helft zélfs sterker dan de Rotterdammers, wat resulteerde in een aantal kansen. Uit een corner van Wouter van Dam kopte Allard Korbijn op de Rotterdamse keeper en even later zag Max van der Velden zijn inzet uit wéér een corner rakelings naast gaan. Het duurde dan ook niet lang voordat de dikverdiende 2-0 viel. Uit wederom een hoekschop van Wouter van Dam kopte Allard Korbijn dit keer wél de bal in de touwen. De gasten keken elkaar verdwaasd aan en leken rijp voor een onverwachte nederlaag. Niet veel later leek de wedstrijd beslist toen na een vrije trap van Alex van der Bijl goed werd ingelopen en de bal uiteindelijk via Kevin Groenenberg het doel in werd gewerkt….inderdaad “leek de wedstrijd beslist”, want de scheidsrechter (die er wéér eens véél te ver vanaf stond) besloot het loepzuivere doelpunt af te keuren vanwege buitenspel. Het was dan óók bijzonder zuur toen LMO uit de tegenaanval door middel van een fraaie lob onverdiend op 2-1 kwam. In plaats van 3-0 én een gelopen wedstrijd stond er dus ineens 2-1 op het scorebord….én dát alles door een ongelooflijke arbitrale dwaling. Doordat Youri Bakker nog een uitstekende redding verrichtte gingen we gelukkig nóg wel met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in, máár de wedstrijd had natuurlijk allang in ons voordeel beslist moeten zijn!! De tweede helft geloofden de gasten er échter weer in en met een redding van Youri Bakker begonnen we de tweede helft dan ook zoals de eerste helft geëindigd was. Tóch bleven we goed gepositioneerd voetballen, wat resulteerde in een aantal kansjes voor Wouter van Dam en Arnoud Cazander. LMO kwam er ook steeds vaker uit, waardoor het spelbeeld behoorlijk op en neer golfde. Op een Rotterdamse inzet kon Youri Bakker in eerste instantie de bal nog keren, máár op de rebound was hij helaas kansloos, waardoor de gelijkmaker een feit was: 2-2. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger, waardoor er van kansen niet meer gesproken kon worden….totdat een speler van LMO vanaf de middellijn besloot te schieten. De bal vloog met een boog over Youri Bakker op de lat, máár helaas kwam de bal totaal onverwacht terug op het lichaam van Youri Bakker, waarna de bal ongelukkig ons doel in stuiterde: 2-3. We probeerden in de slotfase nog van alles, maar verder dan een kansje voor Arnoud Cazander kwamen we helaas niet, waardoor er met een 2-3 stand afgefloten werd. Bijzonder jammer jongens, want we stonden vandaag goed opgesteld en hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen, maar kennelijk dacht iemand daar anders over. Volgende week een nieuwe kans in de derde ronde bekerwedstrijd tegen Nieuwenhoorn A3 in Hellevoetsluis….