N.S.V.V. A2 – Oude Maas A1

Zaterdag 5 maart 2016: N.S.V.V. A2 – Oude Maas A1    (0-3)   1-5

Onder een lekker maarts zonnetje trapten we op veld 5 af tegen één van de titelkandidaten, want Oude Maas A1 kwam bij ons op bezoek aan de Wilhelminastraat. In de eerste minuut kopte Allard Korbijn uit een goed genomen vrije trap van Chaylan Langbroek rakelings langs het doel van onze gasten uit Poortugaal. Ondanks dit veelbelovende begin kwam Oude Maas uit een bijzonder fraai genomen corner die er bij de verste paal in één keer invloog op 0-1. Even konden we Oude Maas onder druk zetten, maar verder dan een afstandsschot van Alwin Bos kwamen we helaas niet. Hierna zakten we qua niveau behoorlijk diep weg én het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Poortugaal de betere kansen kreeg. Nadat eerst nog de lat boven Youri Bakker geschampt werd liep de titelkandidaat in de slotfase van de eerste helft uit naar een makkelijke 0-3 voorsprong. Eerst kon een middenvelder van Oude Maas ongestoord door onze verdediging soleren en de 0-2 binnentikken. Twee minuten later volgde een bijna identiek geval, waardoor we met 0-3 de kleedkamer opzochten. De donderspeech in de rust leek gevolg te krijgen toen in de eerste minuut na rust ná goed doorzetten van Ricky van Zwieten op de keeper van Oude Maas, de bal voor de voeten van Wouter van Dam belandde. Laatstgenoemde kon de bal het inmiddels lege doel binnenwerken, waardoor we ineens weer op 1-3 kwamen. Hierna probeerden we de tegenstander onder druk te zetten om tot de “aansluitingstreffer” te komen, maar de gasten gaven helaas geen krimp in de verdediging. Na ruim een uur spelen kregen we het deksel op de neus toen ná een afgeslagen hoekschop de bal voor de voeten van een speler van Oude Maas belandde, waarna deze fraai de 1-4 binnenschoot. Niet veel later volgde een slippertje in onze centrale verdediging, waardoor de bal wél héél simpel door een Poortugaalse aanvaller ons doel binnengewandeld kon worden: 1-5. Tóch kregen we nog kansjes om terug te komen, maar Wouter van Dam zag zijn inzet na een goede combinatie met Leon van Twist helaas gestopt worden door de doelman van Oude Maas en dezelfde Wouter van Dam had na een goede pass van Ricky van Zwieten wederom geen geluk. Doordat het vizier bij Oude Maas in de slotfase van de wedstrijd ook niet meer op scherp stond en Youri Bakker nog een keer fraai redde, werd er bij 1-5 afgefloten. Volgende week mogen we op bezoek bij de andere titelkandidaat….ZBVH A1. N.S.V.V. A2 - Oude Maas A1