N.S.V.V. A2 – R.K.V.V. FIOS A1

Zaterdag 14 februari: N.S.V.V. A2 – R.K.V.V. FIOS     (1-0) 3-0

Terwijl de praalwagens in Oeteldonk stapvoets door de straten reden en in de cafés in Mestreech het hilarische “Onno, mag ik je toyboy zijn?” uit de luidsprekers knalde, stond op het terrein aan de Wilhelminastraat te Numansdorp de kraker tussen de A2 van de Numansdorpse Sport Vereniging VIOS en de A1 van het Achthuizense FIOS op het programma. Welke “is ons streven” zou er ná afloop aan het langste eind trekken, “vooruitgang” óf “fier”? Zonder de geblesseerden Alwin Bos, de zich op krukken voortbewegende Edgar Evertse, afwezigen Nick van der Sluijs en Ricardo Bom begonnen we redelijk sterk aan deze wedstrijd. Ná een kleine vijf minuten mocht Nick van der Hoek een vrije trap aan de linkerkant van het veld nemen én zag zijn scherp geplaatste schot het doel in draaien: 1-0. Hierna zakte het spel wat weg, maar ná een handsbal van een Achthuizense verdediger kon de scheidsrechter niets anders dan naar de penaltystip wijzen. Allard Korbijn nam plaats achter de bal, máár zag tot zijn eigen frustratie de bal via de paal weer terug het veld in stuiteren. Vlak voor het rustsignaal moesten we nog even flink aan de bak toen Vincent Korbijn een gele kaart in ontvangst mocht nemen, waardoor we dus even met 10 man op het veld stonden. Gelukkig voor ons wist FIOS zich géén raad met deze man/vrouw-méér-situatie. Met een verdiende 1-0 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht. Net als vóór rust kwam het betere veldspel ná rust ook van onze kant. Ricky van Zwieten liep vrij snel na rust tegen een gele kaart op, waardoor we wéér even met 10 man stonden. Toen hij er wéér in kwam zag hij zijn inzet via een koppende verdediger én via de lat uit het Achthuizense doel gewerkt worden. Hoewel we sterker waren was het dús nóg máár steeds 1-0. Een kwartier voor tijd zag de scheidsrechter in een onschuldige tuimelpartij van een Achthuizense verdediger, die door zijn enkel leek te gaan, een opzettelijke overtreding van Allard Korbijn hierin. Allard Korbijn mocht hierdoor met “direct rood” de kleedkamer alvast opzoeken. Tien minuten voor tijd werd Ricky van Zwieten in het strafschopgebied gevloerd, waarna hij zélf de toegekende strafschop resoluut in de benedenhoek schoot: 2-0. Vlak voor tijd werd het dan alsnog 3-0 toen de mee opgekomen Bas Kneijber Joep van Arendonk wist te vinden die met een fraaie pass Ricky van Zwieten vrij voor de doelman zette. De laatste paar minuten mocht ook de tegenstander met tien man/vrouw verder na een directe rode kaart. Al met al een verdiende overwinning jongens!! Met een goed keepende Stan in ‘t Veld onder de lat betekende dit tevens onze éérste wedstrijd zonder tegendoelpunten!! Rest nog te vermelden dat er sterke geruchten circuleren dat Alex Visser aan deze wedstrijd een Valentijnsdate heeft overgehouden, máár óf dat nou écht waar is?…….. NSVV A2 - FIOS A1