N.S.V.V. A2 – SHO A3 (Beker)

Woensdag 9 december 2015: N.S.V.V. A2 – SHO A3     (1-0)   2-1

Vanavond een heuse derby in de tweede ronde van de beker, want SHO A3 kwam op bezoek. Qua entourage had het óók écht alles van een bekerwedstrijd….we traden namelijk (onder kunstlicht) aan op het hoofdveld mét een horde luidruchtige fans op de tribune. De rivaliteit tussen beide clubs was op het veld dan óók goed te zien, want direct na de aftrap was het duidelijk dat beide partijen dit bekerduel wilden winnen. In de beginfase moest Youri Bakker al handelend optreden om een vroege tegentreffer te voorkomen. Niet veel later zag Edgar Evertse zijn schot door de Oud-Beijerlandse doelman gestopt. Al snel werd duidelijk dat er één grote uitblinker was vanavond, namelijk onze rechtervleugelverdediger Oscar Buisman. Na een uitstekende combinatie op rechts tussen Oscar Buisman en Wouter van Dam, belandde de bal bij Arnoud Cazander die droog uithaalde én de 1-0 op het werkende (!!) scorebord bracht. Ondanks een klein veldoverwicht gedurende deze eerste helft kwamen we niet meer tot échte kansen én doordat Youri Bakker ons met een redding van de gelijkmaker afhield konden we met een verdiende 1-0 voorsprong kleedkamer 1 opzoeken. Ná rust was de beginfase ook weer licht in ons voordeel. Dit resulteerde in een afstandsschot van Arnoud Cazander, die door de keeper van de gasten goed gestopt werd. Nadat Max van der Velden nog een doelpunt afgekeurd zag drong SHO ons tóch steeds meer terug op eigen helft. Gelukkig stond het vizier van de Oud-Beijerlandse aanvallers vanavond niet op scherp, want kans na kans werd verprutst. En tóch viel zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker uit een rommelig doelpunt. De wedstrijd leek op verlenging (en eventuele strafschoppen) uit te draaien, máár vlak voor tijd speelde Allard Korbijn Wouter van Dam vrij in de zestien van SHO, die niet nadacht én de 2-1 tegen de touwen schoot. De ontlading die hierop volgde was natuurlijk enorm!! Eén ding is zeker, A2 is door in de beker!! De verdienste van deze fraaie bekeroverwinning komt mede op naam van trainer Vincent Korbijn. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Spartaan’20, dít keer weer gewoon voor de competitie….