N.S.V.V. A2 – Spartaan’20 A4

Zaterdag 14 november 2015: N.S.V.V. A2  Spartaan’20 A4      (0-0)  1-1

Vandaag traden we alwéér aan tegen een ploeg uit Rotterdam; dit keer kwam Spartaan’20 bij ons op bezoek aan de Wilhelminastraat. De wedstrijd stond voor ons vooral in het teken om, ná twee nederlagen, zó snel mogelijk van de hatelijke “nul” af te komen. Met deze instelling begonnen we de wedstrijd en namen meteen het heft in handen. Een vroege vrije trap van Arnoud Cazander kaatste via de Rotterdamse doelman terug het veld in, máár Wouter van Dam kreeg de bal nét niet genoeg onder controle om tot de openingstreffer te komen. Vlak hierna passte diezelfde Wouter van Dam Edgar Evertse goed aan, maar óók hij wist niet te scoren. Wouter van Dam had er kennelijk zin in vandaag, want vlak hierna wist hij Arnoud Cazander te vinden, die helaas ook nét geen doel trof. Uit een corner van Wouter van Dam wist ook Ricky van Zwieten zijn voetbalschoen nét niet tegen het leer te plaatsen. Hierna kreeg Edgar Evertse twee uitgelezen mogelijkheden om te scoren, máár óók dit keer géén doelpunt. In plaats van met een ruime én dikverdiende voorsprong veilig de kleedkamer op te zoeken, gingen we dus met een hatelijke brilstand de rust in. Ná rust kregen we versterking van Damien Ouwens van B3, die bereid was om ons uit de brand te helpen ná de vele afzeggingen vandaag….hartelijk bedankt Damien!! Spartaan’20 kwam wat fanatieker de kleedkamer uit en kwam zowaar steeds vaker de middellijn over. Ná rust gingen we “vrolijk” verder met het missen van kansen. Allard Korbijn kreeg een behoorlijke kans, máár wéér géén doelpunt!! Uit een goede voorzet van Wouter van Dam kopte Max van der Velden rakelings naast de verkeerde kant van de paal. De bezoekers kwamen er tóch nog een keer gevaarlijk uit, máár Youri Bakker wist adequaat in te grijpen. Hugo Beekman moest met een opkomende migraine het veld verlaten, waardoor er verdedigend even wat aanpassingen verricht moesten worden. Een goed genomen vrije trap van Wouter van Dam werd ternauwernood bij de verre paal tot corner getikt. Spartaan’20 kreeg halverwege de tweede helft een vrije trap toegewezen. Net buiten de zestien wisten de Rotterdammers op doel te schieten. Youri Bakker kon in eerste instantie de inzet nóg keren, maar op de rebound van een snel ingelopen speler van de bezoekers was hij échter kansloos: 0-1. Ongelooflijk….zwaar onverdiend stonden onze gasten dus ineens op voorsprong. Max van der Velden kopte vlak hierna rakelings naast. Wouter van Dam zag zijn inzet op de lat uiteen spatten, waarna de rebound van Allard Korbijn door de Rotterdamse doelman met zijn voet werd gekeerd. De bal wilde er gewoon niet in vandaag!! Gelukkig wist Wouter van Dam Max van der Velden te vinden die dé dikverdiende gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Even leken we door te kunnen drukken, maar verder dan een afstandsschot van Alwin Bos kwamen we echter niet. Uiteindelijk moesten we met een gelijkspel genoegen nemen, waar er dus véél én véél meer in had gezeten. Mannen, dit was onze beste wedstrijd van dit prille seizoen in de derde klasse. Met de vechtlust van vandaag komen de punten vanzelf wel. Volgende week wacht de derby tegen SHO thuis…N.S.V.V. A2 - Spartaan'20 A4