NSVV 3 naar de bekerfinale!

Waar voor het 1e elftal van NSVV handhaving in de 1e klasse binnen handbereik is, is ook NSVV 3 bezig aan een knap seizoen. Ze ontpoppen zich dit seizoen tot ware cupfighters, en mochten in de halve finale thuis aantreden tegen het 3e elftal van Voorschoten ’97.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten bezig en NSVV creëerde al de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een te korte terugspeelbal kwam Milan Gardenier een-op-een met de doelman van Voorschoten. Helaas schoof Milan de bal langs de verkeerde kant van de paal, maar de toon was gelijk gezet. NSVV ging met frisse moed op zoek naar de openingstreffer en deze kwam ook in de 10e minuut. Rick van der Neut speelde zichzelf knap vrij op de rand van de 16. Met een droge, lage schuiver verschalkte hij de keeper, NSVV stond op een 1-0 voorsprong.

Hierna kwam Voorschoten iets beter in het spel. Het creëerde enkele mogelijkheden, maar deze werden onschadelijk gemaakt door de verdediging, of door goed werk van keeper Senna Troost. Richting het einde van de 1e helft kreeg Milan Gardenier na een vlotte counter de bal voor zijn voeten in de 16 van de tegenstander. Hij twijfelde niet, en schoof de bal laag en hard langs de keeper. Hierdoor kon NSVV met een 2-0 voorsprong de kleedkamer weer opzoeken.

Na rust wist NSVV het duel in het slot te gooien. Bij een hoge corner won Mels van der Schoor het kopduel van zijn directe tegenstander. De bal bleef echter hangen rond de penaltystip waarbij Dion Tolenaars er als de kippen bij was. Half glijdend schoot hij de bal uit de stuit tegen de touwen. Nog geen 2 minuten later kon Rick van der Neut de bal oppikken na slecht wegwerken van de verdediging van Voorschoten. Door een bos van benen rolde de bal tergend langzaam richting de verre hoek, NSVV kon zijn voorsprong uitbreiden van twee naar vier.

Het verzet van Voorschoten leek na deze twee snelle goals gebroken. Echter deden zij nog wat terug na een goede actie van de linksbuiten van Voorschoten. De bal werd binnen getikt voor de 4-1, maar verder kwam NSVV niet in grote problemen. In de absolute slotfase gingen Daan Uilenbroek en Zoey Hettinga samen op de doelman af. Daan was hierbij niet egoïstisch, legde de bal af, en Zoey kon de bal in het lege doel werken. Tot slot deed Wouter van Dam in de laatste minuut ook nog een duit in het zakje, om zodoende de einduitslag op 6-1 te bepalen.

Direct hierna volgde het eindsignaal van de scheidsrechter, en het feest kon losbarsten: NSVV 3 gaat naar de bekerfinale! De wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden en hierin zal FC Lisse 3 de tegenstander zijn. Wij hopen dan ook dat wij tijdens deze wedstrijd gesteund zullen worden door vele NSVV’ers. We kunnen alle support goed gebruiken! Zodra er meer bekend is over de locatie & datum van deze wedstrijd zullen wij dit uiteraard delen.

Klik hier voor de foto’s

Opstelling NSVV 3: Senna Troost, Rens Reedijk (46’ Bauke Werkman), Niels Valk, Mels van der Schoor, Joost van Dam, Dion Tolenaars (55’ Stefan Verpaalen), Chris Voshart, Rick van der Neut (71’ Feike Mosselman), Daan Uilenbroek (65’ Kalle van der Plas), Milan Gardenier (65’ Zoey Hettinga) , Wouter van Dam.

Scoreverloop:
10e minuut:       1-0         Rick van der Neut