OSV Oud-Beijerland A1 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 10 oktober 2015: OSV Oud-Beijerland A1 –  N.S.V.V. A2   (1-2)  1-5

Vandaag alweer onze laatste wedstrijd in de bekercompetitie. We mochten het opnemen tegen, met alle respect, “laagvlieger” OSV Oud-Beijerland A1…. én wéér een uitwedstrijd!! We begonnen nóg redelijk sterk, want binnen vijf minuten was Max van der Velden dichtbij de openingstreffer, maar zowel z’n schot als z’n eigen rebound kaatsten af op de keeper. Niet veel later vond Max van der Velden Arnoud Cazander wiens inzet ook gekeerd werd door de Oud-Beijerlandse keeper. Of het nou onderschatting was of niet, máár het veldspel van onze kant was deze eerste helft dramatisch slecht.  Eigenlijk was de hele eerste helft géén verslag waard, maar ja…. Na iets meer dan twintig minuten kwamen we dan tóch op 0-1 doordat Max van der Velden een corner van links van Wouter van Dam binnenwerkte. Je zou zeggen dat dít dan de doorslag zou betekenen om door te drukken, máár niets was minder waar. Het bleef vanaf de kant niet om aan te zien! We kregen nog kansjes op de 0-2, maar Arnoud Cazander trof tot tweemaal toe de paal en Edgar Evertse schoot voor open doel naast. We lieten ons volkomen meeslepen met het trage spel van de thuisclub, kwamen niet uit de dekking en er werd totaal niet bewogen, zodat we de bal niet kwijt konden….óf binnen mum van tijd bij de tegenstander inleverden. Doelman Ricky van Zwieten moest zélfs nog adequaat optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Het zat er eigenlijk aan te komen….én na een half uur was het dan tóch zover. Na een aanval over links kon de spits van Oud-Beijerland de gelijkmaker binnentikken. Even later passte Oscar Buisman goed door op Arnoud Cazander, die zijn schot rakelings naast zag gaan. De thuisploeg bleef er gevaarlijk uitkomen, waardoor Ricky van Zwieten met een fraaie redding zélfs een achterstand moest voorkomen. Uiteindelijk gingen we dan toch met een voorsprong de rust in. Arnoud Cazander wist Edgar Evertse te vinden, die goed doorging en de 1-2 aan liet tekenen. Het rustsignaal klonk als muziek in de oren van ondergetekende, in de hoop in de kleedkamer iets recht te kunnen zetten. We kwamen snel na rust op 1-3 toen Alwin Bos Ricky van Zwieten (ná rust weer als linksbuiten spelend) de diepte in stuurde, die op zijn beurt beheerst de verre hoek opzocht. Wouter van Dam vond Max van der Velden, maar de keeper pareerde z’n inzet uitstekend. Twintig minuten na rust mocht aanvoerder Allard Korbijn aanleggen voor een vrije trap, die hij bijzonder fraai om de keeper heen krulde: 1-4. Niet veel later kon Edgar Evertse een vrije trap van Allard Korbijn nét niet doeltreffend afronden. Het veldspel was ná rust beduidend beter. Allard Korbijn stuurde Ricky van Zwieten weg, die op zijn beurt via de binnenkant van de verste paal 1-5 binnenschoot. Hierna kwamen er nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar Ricky van Zwieten (klutsbal), Allard Korbijn (buitenkantje voet op de paal), Wouter van Dam (wippertje nét over), Ricky van Zwieten (nét niet na een voorzet van Wouter van Dam), Oscar Buisman (goed afstandschot) en Alwin Bos (goed afstandschot) troffen helaas geen doel, of werden door de keeper van de thuisclub nét het doel uitgewerkt. Al met al toch een verdiende overwinning, waardoor we ongeslagen deze bekercompetitie beëindigden. Een hele knappe prestatie mannen, iets om bijzonder trots op te zijn!! Nu kunnen we tenminste zeggen: “Eén ding is zeker….A2 is dóór in de beker!!” Tot slot nog een opkikkertje voor Beau de Reus die wij een zéér spoedig herstel toewensen naar aanleiding van zijn vorige week opgelopen gebroken teen….héél véél beterschap Beau!!