OSV Oud Beijerland A2 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 21 maart 2015: OSV Oud Beijerland A2 – N.S.V.V. A2     (1-0)   2-4

Zonder Nick van der Sluijs (Bonaire), Thijs den Boer (werk), Allard Korbijn (geschorst) en Ricardo Bom (privéomstandigheden), máár gelukkig wel weer met de herstelde Edgar Evertse en invaller doelman Youri Bakker van B2 traden we vandaag op een winderig tweede veld van OSV Oud Beijerland aan. Na ongeveer tien minuten had Ricky van Zwieten een klein kansje om ons op 0-1 te schieten, maar helaas voor ons stond de doelman uit Oud-Beijerland hinderlijk in de weg. Tien minuten later vond Alex Visser wederom Ricky van Zwieten, maar opnieuw vond laatstgenoemde de keeper van OSV op zijn weg. De wedstrijd was 25 minuten onderweg toen (alweer) Ricky van Zwieten op een voorzet van Leon van Twist spectaculair omhaalde. Dit had een zéér fraai doelpunt op kunnen leveren, ware het niet dat de bal rakelings over ging. Niet veel later rolde de bal dan tóch tergend langzaam over de doellijn van OSV, máár helaas voor ons zag de goed fluitende scheidsrechter (dé éérste van dit seizoen!!) vlak hiervoor een aanvallende fout van Ricky van Zwieten op de keeper van Oud-Beijerland. Na een half uur kreeg Alwin Bos ook de kans om ons op voorsprong te zetten, máár óók hij zag zijn inzet gekeerd. Uit de hieropvolgende aanval van de thuisploeg viel het éérste doelpunt van de wedstrijd. Een speler van OSV wist van grote afstand Youri Bakker met een fraaie boogbal te verschalken: 1-0. Vijf minuten later was het Youri Bakker (die een zéér goede wedstrijd keepte!!), die met behulp van de rechterpaal OSV van een tweede treffer afhield. Met een teleurstellende 1-0 achterstand tegen de staartploeg uit Oud-Beijerland werd de kleedkamer opgezocht. Deze achterstand was overigens nét zó teleurstellend áls ons vertoonde veldspel. Vijf minuten ná rust schoot OSV uit een vrije trap rakelings naast het doel van Youri Bakker. Hierna werden we eindelijk wakker en begonnen we óók met goede combinaties de thuisploeg steeds verder terug te dringen. Na een uur spelen vond Stan in ‘t Veld uit een vrije trap Ricky van Zwieten die rakelings over kopte. Niet veel later wist Nick van der Hoek op rechts na een technisch hoogstandje in de zestienmeter Ricky van Zwieten te vinden die mooi afrondde: 1-1. Enkele minuten later kreeg Ricky van Zwieten dé kans om ons op voorsprong te zetten, na overigens een uitstekende pass van uitblinker Alex Visser, maar helaas voor ons stond zijn vizier niet op scherp. Een half uur na rust kwam de thuisploeg tóch weer op voorsprong. De bal werd na een voorzet van links zéér fraai in de bovenhoek naast de kanslose Youri Bakker geschoten: 2-1. Gelukkig lieten we ons door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en bleven herhaaldelijk de aanval zoeken. Vincent Korbijn zag zijn inzet van buiten de zestien op de lat uitéénspatten, waarna de bal fraai binnengekopt werd door Edgar Evertse: 2-2. Nick van der Hoek zag niet veel later zijn vrije trap rakelings langs de paal vliegen. Ruim vijf minuten voor tijd wist Nick van der Hoek Edgar Evertse te vinden die zijn inzet via de lat terug het veld in zag stuiteren waar Leon van Twist goed gepositioneerd stond, de bal onder controle nam én zéér fraai binnenschoot: 2-3!! Vlak voor tijd wist Alex van der Bijl met een goede steekpass Leon van Twist vrij te spelen, die goed én beheerst de 2-4 binnenknalde. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning mannen, máár denken jullie alsjeblieft eens een keer dat een voetbalwedstrijd óók een éérste helft heeft….dat zou een hoop stress bij de coach weg nemen!! Rest nog te vermelden dat Patrick Geene de vlag vandaag goed ter hand nam. Volgende wedstrijd Strijen thuis….