‘s Gravendeel A3 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 14 maart 2015: ‘s Gravendeel A3 – N.S.V.V. A2   (0-0) 2-1

Met wederom een flinke lijst afwezigen: Nick van der Sluijs (Bonaire), Edgar Evertse (geblesseerd), Allard Korbijn (geschorst), Thijs den Boer (werk) en Leon van Twist (school) reisden we dus behoorlijk gehavend af naar het oosten van de Hoeksche Waard. Gelukkig voor ons kwam Stan in ‘t Veld na een open dag van de Hogeschool bezocht te hebben nog nét op tijd aan in ‘s-Gravendeel. Hierdoor konden we tóch met 12 man aan deze wedstrijd konden beginnen. We hadden zélfs de geblesseerde Edgar Evertse op de bank zitten als uiterste noodmaatregel, want Alwin Bos begon deze wedstrijd met een gekneusde pols en gehavende elleboog. Op een winderig hoofdveld was het de thuisploeg die het éérste half uur van de wedstrijd dicteerde. Mede door goed keeperswerk van Ricardo Bom én de lat boven hem kwam ‘s-Gravendeel echter niet tot de openingstreffer. Pas ná ruim een half uur kwamen we eindelijk een keer voor het doel van de thuisploeg. Ricky van Zwieten vond Alex Visser, die op zijn beurt met een goede pass Nick van der Hoek wist te vinden, maar helaas voor ons schoot laatstgenoemde nét over. Hierna wist Vincent Korbijn met een fraaie steekpass Alwin Bos vrij voor de keeper te zetten, maar helaas voor ons zag Alwin Bos zijn inzet gestuit door de keeper. In de slotminuut van de éérste helft wist Ricardo Bom ná goed uitkomen nog een treffer van ‘s-Gravendeel te voorkomen, zodat we met de stand waarmee we begonnen weer de kleedkamer opzochten. Ná rust boden we de thuisploeg gelukkig wat meer weerstand, zodat de tweede helft een stuk aantrekkelijker was. Tóch kwam ‘s-Gravendeel na 50 minuten bijna op voorsprong, maar gelukkig voor ons belandde de bal op de paal. Ons antwoord kwam vrijwel direct, want uit een vrije trap van Nick van der Hoek kopte Alwin Bos rakelings over. Ná een corner van de thuisploeg wist Vincent Korbijn de inzet van ‘s-Gravendeel nóg van de lijn te halen. Een kwartier voor tijd viel dan uiteindelijk de openingstreffer. Bij een hoge voorzet van rechts wist Ricky van Zwieten zijn directe tegenstander zó in het nauw te jagen, dat deze met een fraaie kopbal van nét buiten de zestienmeter ons op een 0-1 voorsprong zette. Helaas voor ons was deze voorsprong maar van van korte duur. Uit een fraai ingeschoten vrije trap was Ricardo Bom kansloos, waardoor de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam: 1-1. Alles wees erop dat deze wedstrijd geen winnaar op zou leveren, maar de scheidsrechter dacht dáár vijf minuten voor tijd tóch anders over. In een goed ingezette tackle van Alex van der Bijl, die binnen onze eigen zestien tóch écht de bal speelde en zijn tegenstander absolúút niet raakte, zag de scheidsrechter een overtreding én wees dus naar de penaltystip. Dit buitenkansje werd door de thuisploeg met beide handen aangenomen, want op de inzet van 11-meter was de goed keepende Ricardo Bom helaas kansloos: 2-1. Bijzonder zuur én frustrerend om op zo’n manier de wedstrijd te moeten verliezen!! Volgende week Oud-Beijerland uit….