Sterke Come-back bij start competitie

Zuidland – Na een beker en oefen campagne was het zaterdag de start van de competitie voor de meiden van NSVV MB1. NSVV Begon dit seizoen met dames voetbal en moest dus op zoek naar de juiste indeling en naar de juiste team samenstelling.

De bekerwedstrijden verliepen moeizaam voor de dames uit Numansdorp. Doordat de dames te hoog waren ingedeeld in de beker, liepen ze vaak achter de feiten aan. Coaches Ronald en Marco bleven echter hoop houden en bleven smeden aan de juiste opstelling. Als het aan één ding niet onbrak bij de dames van NSVV, was het wel de inzet, die is iedere training en wedstrijd 110%.

In de laatste weken voor de aanvang van de competitie werd er ook nog twee keer geoefend tegen de buurdames van SSS. In die twee wedstrijden lieten de dames zeker hun potentie zien. De eerste oefenwedstrijd werd weliswaar verloren met 2-1 in de laatste minuut. Maar de tweede werd sterk gewonnen met 4-3.

De eerste competitie wedstrijd was zoals gezegd de uitwedstrijd tegen Zuidland MB1, op papier een sterkere tegenstander. De eerste wedstrijd zou dus zeker niet makkelijk worden. Daarbij hebben de dames van NSVV nog altijd te maken met een aantal langdurig geblesseerde dames, en miste ze deze week hun topscoorster.
De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Zuidland en de vele meegereisde supporters, waaronder de geblesseerde dames Amber en Julia, hadden een lekker plekje langs de lijn gezocht op deze heerlijke laatste oktoberdag.
Beide team kwamen aanvallend uit de kleedkamer en het spel ging in het begin dus ook flink heen en weer. Het leek er wel op dat de dames van Zuidland de avond ervoor vroeger naar bed waren gegaan aangezien zij net iets feller oogden. De eerste kansje waren dan ook voor Zuidland, maar keepster Nathalie had een engeltje op de paal zitten die haar twee maal hielp nadat ze haar doel verkleinde.

Na 20 minuten was het dan ook nog steeds 0-0. Een minuut later veranderde dit echter. Een achterbal van NSVV werd te kort genomen en één van de wakkere dames van Zuidland strafte dit direct af door de 1-0 op het scorebord te zetten.
Vijf minuten later verslikte de Numansdorpse verdediging zich een tweede maal doordat ze zich te veel naar de zijkant liet trekken en er veel ruimte in de 16 meter ontstond voor het drukkende Zuidland. De 2-0 voor Zuidland was dan ook snel een feit in de 26e minuut.
Met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft werd het dus zaak de schade beperkt te houden zodat de coaches in de rust het team konden oppeppen en oplappen voor de tweede helft. Echter voor het zover was wist Zuidland uit een mooie aanval de 3-0 op het bord te zetten in de 31e minuut. In 10 minuten tijd keek NSVV dus tegen een 3-0 achterstand aan.
Het rustsignaal kwam dan ook zeer gelegen voor de Numansdorpse dames!

In de rust werd er goed met elkaar gesproken over de kleine dingetjes die fout gingen en die dus grote gevolgen hadden. Op verzoek van NSVV worden die details weggelaten uit dit artikel om zo toekomstige tegenstanders niet te veel informatie te geven.
Tijdens de rust werd ook Kelly weer opgelapt die 3 minuten voor de rust uitviel met een licht verzwikte enkel.
De dames waren zich van één ding bewust; “We moeten er een schepje bovenop doen!” aldus Captain Iris.

In het begin van de tweede helft was dan ook een veel sterker NSVV te zien. Er werd meer gevoetbald en de druk op Zuidland nam dan ook steeds meer toe. Met name over de flanken liet NSVV sterk spel zien met onder andere Bo die er een paar keer goed door kwam en voor gevaarlijke situaties. Het doorgaan van Bo leide ook tot een corner in de 23e minuut van de tweede helft. De goed genomen corner kwam hard richting Naomi die hiervan schrok en zich wegdraaide. Dit bleek een hele goede zet van Naomi, want via haar rug ging de bal keurig het doel in om zo 3-1 aan te tekenen.
Met nog 17 minuten op de kon het nog wel eens een “stief kwartiertje” worden voor Zuidland.
De coaches deden nog een gedurfde omzetting waardoor er nog aanvallender gespeeld ging worden met alle risico’s van dien. De NSVV verdedigsters bleven echter hun taken prima uitvoeren en gaven eigenlijk nauwelijks ruimte meer weg aan Zuidland. De tijd tikte echter door en dat was in het voordeel van Zuidland wat immers nog altijd een 3-1 voorsprong had.
Het aanvallende spel van de NSVV dames werd echter beter en beter en één minuut voor tijd werd dit ook beloond met een prima doelpunt van Ashley 3-2 in de 39e minuut. Hoeveel tijd zou de scheidsrechter bijtrekken, wat kon NSVV nog doen?
De coaches van NSVV namen een grote gok door met nog slechts een paar minuten te spelen Femke aanvallend in te brengen en zo proberen nog iets te forceren.
Direct na de aftrap van Zuidland probeerde zij de laatste minuut vol te spelen maar de ontketende Numansdorpse dames lieten dat niet toe. In de 1e minuut van de blessuretijd leide dit tot een corner voor NSVV. De Coaches schreewde alle dames naar voren, dit zou immers de laatste actie van de wedstrijd worden.
Kelly gaf de corner kort op Iris die het hele veld over gekomen was. Kelly kreeg de bal terug en schoot de bal over alles en iedereen heen in de verre hoek van het Zuidland doel, 3-3.
De NSVV meiden vlogen elkaar in de armen alsof ze wereldkampioen waren. De scheidsrechter liet de aftrap nog nemen door Zuidland, maar floot direct daarna af. Een dik verdient punt na een sterke come-back van de NSVV dames.

“We stonden heel goed te verdedigen met Silke en Beau-Elize die als back gevaarlijk op kon komen.” Aldus NSVV aanvoerdster Iris na afloop. “We hebben die meiden gewoon niet meer in hun spel laten komen en ons eigen spel gespeeld, dan verdien je een punt of zelfs meer! Volgende week tegen SSS gaan we er dan ook voor zorgen dat we de eerste helft ook al wakker zijn.”
Rechtsback Danine wilde toch ook even laten weten dat haar nieuwe schoenen voor haar ook het verschil hadden gemaakt en ze complimenteerde Naomi, Joyce en Zoë van het middenveld voor de gewonnen acties in de tweede helft waardoor Vera, Ashley en Bo meer tot doelkansen konden komen.

Aankomende zaterdag staat voor NSVV de derby thuis tegen SSS op het programma. Dit gaat hoe dan ook een mooie wedstrijd worden van twee ploegen die laten zien dat ze “het gras willen eten” om te winnen. “Uitgaan van onze eigen kracht!” was het antwoord van de coaches in koor, “Dan kunnen we iedereen in deze competitie aan”.