MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Train de trainer bijeenkomst als goede voorbereiding voor het seizoen

Ineens ben je trainer. Natuurlijk jarenlang op topniveau gevoetbald en ineens sta je voor een groep leergierige kinderen van nog geen tien jaar. Kantelende backs begrijpen ze niet en de bal hooghouden lukt ze ook nog lang niet. Je vraagt je af wat zijn interessanter oefeningen en wat moet de focus zijn van de betreffende leeftijdscategorie.

Geen paniek, NSVV heeft hiervoor train de trainer bijeenkomsten. Woensdag 12 september was het weer zover. Kor van der Heiden (hoofd opleidingen) en Michael Nijssen (trainer NSVV 2) geven deze trainingen en deze keer hadden ze  gastdocent Berend Lakeman meegenomen. Alle onderbouw trainers (tm JO13) waren uitgenodigd en met een opkomst van twintig trainers was er veel belangstelling.

Berend begon met een training voor de JO10-1. Daarna werd de trainingsopbouw en de uitgezette oefeningen geanalyseerd. Vragen die Kor en Michael stelde waren: was de trainingsorganisatie goed, waren de oefeningen van het juiste niveau, hoe deed Berend het als trainer.

Daarna werd er een KNVB film genaamd “Kracht van gezag” van psycholoog Steven Pont getoond en besproken. In deze film werd het belang van de juiste cultuur binnen een team uitgelegd. Ben je de generaal of de allemansvriend als trainer. Cultuur moet je als trainer maken met spelers en ouders/verzorgers.  

Als laatste werd de KNVB tool “RINUS” besproken. Dit is een hulpmiddel om trainingen voor te bereiden. Je geeft leeftijdscategorie en je doel op en RINUS komt met trainingsvoorstellen. Super handig voor de trainers.  

Met deze nieuwe bagage zijn de trainers huiswaarts gekeerd. Doel is om onze kinderen nog meer plezier te laten beleven aan het mooie spelletje en uiteraard doen we dit met z’n allen. Dus niet vergeten positief de kinderen te motiveren.

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *