MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Verslag Sportief Coachen

Hoe ga je als Commissie Normen & Waarden om met het thema ‘sportief coachen’ als je dat onder de aandacht wil brengen of bevorderen?  We hebben dan wel in het statuut opgenomen; “Instrueren en voorlichten van trainers, leiders, spelers en medewerkers” , maar hoe pakken we dat aan? De oplossing hiervoor was heel eenvoudig.

In plaats van dat we zelf een programma moesten bedenken , bleek dat de KNVB hierin op aanvraag voorziet. Op uitnodiging van de Commissie Normen & Waarden is Hikmet Weeling op een zaterdagmiddag in Numansdorp geweest om onze wensen en vragen te inventariseren. Hikmet verzorgt onder andere voor de KNVB diverse clinics en workshops. Op de website van zijn trainings- en coaching bureau lezen we dat hij zich richt op het ontwikkelen, bevorderen en stimuleren van positief leiderschap.

Met onze input is Hikmet de workshop gaan voorbereiden, maatwerk dus! Op dinsdagavond 14 april was de eerste van 2 avonden. Er waren zo’n 15 trainers/begeleiders van jeugdelftallen op de uitnodiging ingegaan en Hikmet heeft ons een interactief, avondvullend programma voorgeschoteld. Aan de hand van zijn presentatie met beeldmateriaal, opmerkingen van aanwezigen en het bespreken van voorvallen uit de praktijk en actualiteit heeft Hikmet zijn kijk op Sportief Coachen gegeven.

De tweede avond zal zijn op 12 mei. Wederom zijn dan alle trainers en begeleiders van de jeugdteams uitgenodigd. Als je de eerste avond hebt gemist, is dat geen probleem. Hikmet wil op 12 mei 19.30 uur  in ieder geval aandacht geven aan ‘omgaan met ouders (ook van de tegenpartij)’.

Heeft u (coach en/of leider)  zich nog niet aangemeld dan zien wij uw aanmelding graag tegemoet op: [email protected]

Vriendelijke groeten,

Commissie Normen en Waarden

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *