MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV beslist de wedstrijd laat tegen Walcheren

Na een gelijk opgaande eerste helft met weinig uitgespeelde kansen, kreeg NSVV de tweede helft meer de ruimte om te gaan combineren. Dit resulteerde in aardig wat kansen voor NSVV, maar Walcheren dook ook voor het doel van NSVV op. NSVV gaat steeds meer op een Zeeuwse karaktermachine van “we geven nooit op” lijken en maakte net als in de vorige wedstrijd twee doelpunten in de 88ste en 92ste minuut. Dit keer alleen om de volle drie punten uit Vlissingen mee naar huis te nemen.

In de eerste helft zette beide partijen veel druk op de bal, waardoor er weinig ruimte om te kunnen combineren ontstond. Veel combinaties belandde dan ook alweer snel via de kluts bij de tegenstander. Er waren wel veel cornerballen en NSVV beschikt over een paar boomlange sterke koppers. NSVV werd uit de eerste corner van de wedstrijd direct gevaarlijk toen Rik Bakker zijn kopbal naar de kruising zag gaan. Een verdediger op de lijn bij Walcheren bracht redding. Walcheren was de eerste helft ook het gevaarlijkst uit een corner. Het was de laatste corner voor de rust die Mark van der Eijk op de lat uiteen zag spatten.

In de tweede helft hielden de ploegen het veel druk zetten niet vol en ontstond er meer ruimte om te combineren. Het was vooral NSVV die de betere combinaties ging vertonen en de druk op het doel van Walcheren opvoerde. In de eerste twintig minuten resulteerde dit in drie goede kansen.  Na een corner van Jasper Huisman zag Michael Ouwens zijn inzet net gered worden op de lijn. Daarna leverde Lars van der Heiden een goede voorzet af bij Jasper Huisman en zijn schot spatte uiteen op de handschoenen van keeper Jochem Sanders. Leonard Kramp brak ook goed door over rechts en zijn voorzet werd na een uiterste inspanning door Walcheren verdediger Finn van de Rafelaar bijna in eigen doel gewerkt en het was een wonder dat in de rebound de bal niet over de lijn ging. Vier van de acht geblesseerde selectiespeler waren weer fit bevonden en de reservebank van NSVV puilde uit met zes topspelers. De NSVV-trainers besloten drie verse krachten in te brengen om de bal over de doellijn van Walcheren te krijgen. Het was Koen Witsiers die met een paar man in de rug de bal goed afschermde en met een geweldige steekbal Remco van der Stel alleen op de keeper afstuurde. Remco kan je om een boodschap sturen, want hij schoof de bal beheerst langs keeper Jochem Sanders. Direct daarna redde NSVV-keeper Jarmo Hartgers zijn ploeg. De bij Walcheren goed ingevallen Rowan Traas zorgde al de hele tijd voor dreiging en zijn voorzet stuurde spits Josimar Pattinama naar de uiterste hoek. Jarmo strekte zich volledig uit en via zijn vingertoppen veranderde de bal 30 cm van koers en scheerde hierdoor net langs de paal over de achterlijn. Er was ruimte ontstaan voor de snelheid van Robin ’t Jong. Het was weer Koen Witsiers die zijn tweede assist gaf door de bal door te koppen. Keeper Jochem Sanders gleed uit en Robin kon de bal in het doel schieten. 

Na de wedstrijd bleek koploper MZC weer met klinkende cijfers gewonnen te hebben. Dit keer van Bruse Boys, de tegenstander van NSVV voor volgende week. MZC is de te kloppen ploeg in deze eerste periode. Met een doelsaldo van 19 doelpunten voor en maar drie tegen heeft MZC alle vijf de wedstrijden gewonnen. Samen met VVGZ en DBGC staat NSVV tweede op vijf punten achterstand van MZC. VVGZ is volgende week de uitdager van MZC, dus kan VVGZ laten zien of ze voor promotie kunnen gaan. NSVV moet om haar ambities waar te kunnen gaan maken eerst maar eens “gewoon” thuis gaan winnen van Bruse Boys.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Lars van der Heiden, Michael Ouwens, Rik Bakker (71e Jessy Fortes), Fabian Korbijn, Remco van der Stel, Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart, Leonard Kramp (81e Robin ’t Jong),
Jasper Huisman, Gijs van de Zande (75e Koen Witsiers)

Ruststand: 0-0     
Eindstand: 0-2

Scoreverloop:
88e min.               0 – 1       Remco van der Stel
92e min.               0 – 2       Robin ’t Jong

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *