MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV haalt de punten weer op in Krabbendijke

NSVV had de laatste twee (thuis)wedstrijden verloren en moest nu naar Krabbendijke, die vorige week de ongenaakbare koploper Oostkapelle had verrast door de drie punten mee naar huis te nemen. Beide teams maakte er een open leuke wedstrijd van, ondanks dat de bal door de harde wind zeer onvoorspelbare capriolen ondernam. In de eerste helft had Krabbendijke de betere kansen. Bij voetbal geldt vaak als je zelf niet scoort, de tegenstander dit wel doet. Ook dit keer kwam NSVV op voorsprong, maar voor rust trok Krabbendijke de stand weer gelijk. De tweede helft moest NSVV tegen de harde wind in ploeteren. Dat ging NSVV perfect af en de verdiende overwinning kwam er in de tweede helft. Een aantal vaste basiskrachten waren niet beschikbaar bij NSVV en er werd vandaag nogmaals aangetoond dat NSVV de luxe heeft van een brede gelijkwaardige selectie. Wat in deze fase van de competitie zeker een belangrijk wapen is.

De eerste helft startte NSVV goed en met name Lorenzo Pengel was een paar keer dreigend voor het doel van Krabbendijke. Na ongeveer twintig minuten ging Krabbendijke kansen creëren en kon NSVV keeper Melvin Kruijthof zijn klasse tonen met drie goede reddingen. Het waren achtereenvolgens Bastiaan van Dijk, Rico de Putter en Danny Weber die de reflexen van Melvin Kruijthof testen. De eerste grote kans van NSVV was wel direct raak.  Koen Witsiers speelde zichzelf in een druk strafschopgebied knap vrij en behield het overzicht. Hij speelde Sjoerd Hofstede aan, die de bal beheerst in de hoek schoof. Krabbendijke bleef dreigend. Eerst redde Melvin Kruijthof weer knap op de inzet Elco Jansen. Het was uiteindelijk een corner die NSVV vlak voor rust niet goed kon wegwerken. De bal kwam voor de voeten van Rens Jansen, die de gelijkmaker binnen schoot.

De tweede helft was NSVV de betere ploeg en tegen de harde wind in ging NSVV beter combineren. De druk op het doel van Krabbendijke werd steeds groter. Eerst was er nog een waarschuwingsschot van Koen Witsiers op de paal. Uiteindelijk was het een zeer fraai doelpunt van NSVV. Sjoerd Hofstede brak knap door over rechts en zag Richard Bras bij de eerste paal opduiken. Sjoerd zijn harde lage voorzet werd door Richard op waarde geschat en achter zijn standbeen langs hakte hij de bal schitterend binnen. Krabbendijke kon geen vuist meer maken. De laatste grote kans van de wedstrijd was een mooie voorzet van Peter Jan Cazander op de inglijdende Levi Vugts bij de eerste paal. Zijn inzet ging net naast.

De winst van NSVV bleek na de wedstrijd een versteviging van de derde positie te zijn en twee punten minder achterstand op koploper Oostkapelle. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DBGC op het programma. NSVV doet het opmerkelijk veel beter in uitwedstrijden. NSVV is zelfs virtueel koploper bij de uitwedstrijden en bezet een teleurstellende tiende plaats als alleen de thuiswedstrijden worden geteld. Tel daarbij op dat NSVV wat goed te maken heeft tegen DBGC. Thuis tegen DBGC heeft NSVV twee punten laten liggen, want ondanks veel grote kansen voor NSVV bleef het nul tegen nul. Conclusie is een positief reisadvies aan de trouwe Numansdorpse supporters.  

Klik hier voor de fotoreportage 

Bekijk hieronder de samenvatting:

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Lars van der Heiden, Yoeron van der Ree, Michael Ouwens, Kjetil Mol (82e Christiaan van der Velden), Sjoerd Hofstede, Richard Bras, Peter Jan Cazander, Roderick Bekker (76e Levi Vugts) Lorenzo Pengel (64e Jeroen Voshart), Koen Witsiers

Ruststand: 1-1
Eindstand: 1-2

Scoreverloop:
39e min.               0 – 1       Sjoerd Hofstede
43e min.               1 – 1       Rens Jansen
81e min.               1 – 2       Richard Bras

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *