MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV komt laat gelijk met CWO

Het was een open wedstrijd met veel strijd, kansen en doelpunten. Het veld was heerlijk nat, maar door de amateurnopjes gleden veel NSVV-spelers te pas en te onpas weg. Het spelniveau werd hierdoor niet heel hoog, maar de spanning en het spectaculaire scoreverloop vergoedde veel. De drie tegen drie puntendeling was in lijn met de krachtverhoudingen op het veld. NSVV wist echter met tien man net voor tijd de gelijkmaker te maken en dit voelde hierdoor als een winstpunt.

NSVV kwam goed uit de startblokken. Eerst schoot Sjoerd Hofstede nog in het zijnet. Niet veel later gaf Roderick Bekker een slimme bal in de diepte op Lorenzo Pengel. De CWO-keeper kwam zijn doel uit en Lorenzo schoof de bal koel langs de keeper in het lege doel. De eerste twintig minuten was NSVV de bovenliggende partij en er kwam nog een tweede kans voor Sjoerd Hofstede. Over links had Kjetil Mol een mooie actie en Sjoerd kwam slim voor zijn tegenstander. Onder druk van deze tegenstander schoot Sjoerd naast het doel. Het tweede gedeelte van de eerste helft werd CWO beter. Ze creëerde drie kansen, maar de bal wilde er niet in. Lars van der Heiden had zijn handen vanmiddag vol aan zijn tegenstander Taha Abdelkader. Het was Lars die tijdens een achtervolging in het strafschopgebied licht in contact kwam met zijn tegenstander en scheidsrechter Ivar Gieles gaf een strafschop. Rick van der Struis liet NSVV-keeper Melvin Kruijthof kansloos.

In de tweede helft wisselde NSVV en CWO de kansen af. Gijs van de Zande ging over links zijn tegenstander voorbij, maar zijn schot belandde in het zijnet. Lorenzo Pengel probeerde het met een krulschot links buiten het strafshopgebied. Zijn schot krulde net iets te weinig om aan de juiste kant van de paal uit te komen. Even later scoorde Lorenzo wel, maar volgens de grensrechter vanuit buitenspelpositie en dus afgekeurd. NSVV kreeg het deksel op de neus toen Rick van der Struis met de twee centrale NSVV-verdedigers in zijn nek wegdraaide en strak de bal in de hoek plaatste. NSVV moest in de achtervolging en was succesvol.  Roderick Bekker gaf vanaf links een mooie voorzet en Lorenzo Pengel plaatste de bal in eenmaal uit de lucht netjes boven de CWO-keeper. Beide teams gingen voor de winst. Koen Witsiers was dichtbij een doelpunt, maar bij de eerste paal kwam de bal net iets te veel onder zijn lichaam om succesvol te kunnen zijn. Weer kwam CWO op voorsprong. Links achterin verloor NSVV een duel en de voorzet was op maat voor Rick van Haren. Die te vrij de bal mocht inkoppen. Voor iedereen onverwacht toonde scheidsrechter Ivar Gieles een rode kaart aan Koen Witsiers. Koen vroeg verbaasd waarom hij de kaart kreeg en de scheidsrechter gaf aan dat Koen in het duel een slaande beweging had gemaakt. NSVV toonde karakter en ging met tien man de strijd aan voor de gelijkmaker. Het was een goed genomen vrije trap van Romano Niamut een metertje buiten het strafschopgebied. De CWO-keeper was kansloos en de verdiende gelijkmaker lag in het doel.

Volgende week komt de via de nacompetitie uit de 3e klasse D gepromoveerde Rozenburg op bezoek in Numansdorp. Rozenburg kende een uitstekende start in de 2e klasse D en is de verrassende koploper. Deze week werd er wel door Rozenburg voor de eerste keer verloren. Ze hebben net als NSVV al tienmaal gescoord, alleen krijgen ze minder tegendoelpunten in het eigen doel. Iedere week zijn er verrassende uitslagen in deze klasse. Mooi moment voor NSVV om een stijgende lijn te gaan inzetten volgende week.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Lars van der Heiden, Michael Ouwens, Jessy Fortes, Kjetil Mol (74e Sediq Walizada), Sjoerd Hofstede, Koen Witsiers (88e rode kaart), Peter Jan Cazander, Roderick Bekker, Lorenzo Pengel, Gijs van de Zande (63e Romano Niamut)

Ruststand: 1-1       
Eindstand: 3-3

Scoreverloop:
4e min.                 0 – 1       Lorenzo Pengel
42e min.               1 – 1       Rick van der Struis
61e min.               2 – 1      Rick van der Struis
70e min.               2 – 2       Lorenzo Pengel
82e min.               3 – 2       Rick van Haren
90e min.               3 – 3       Romano Niamut

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *