MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV op titelkoers na ruime zege op Hellevoetsluis

Halverwege de competitie had tegenstander Hellevoetsluis de meeste indruk gemaakt op de NSVV supporters. In de uitwedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was een gelijkspel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. NSVV wisselt ruime makkelijke overwinningen af met overwinningen op karakter. De overwinningen op karakter zijn belangrijk voor promotie. Daarnaast heeft NSVV een brede gelijkwaardige selectie en vangt het blessures en schorsingen geruisloos op. In de laatst wedstrijd heeft Jessy Fortes, één van de belangrijke heipalen onder het fundament van minst gepasseerde verdediging, zijn achillespees afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie. Zou de beste tegenstander van de eerste competitiehelft Hellevoetsluis de titelaspiraties van NSVV gaan dwarsbomen? 

Deze thuiswedstrijd kon Hellevoetsluis het de eerste helft nog een beetje bijhouden, maar keek het wel tegen een twee tegen nul achterstand aan. In de tweede helft liet NSVV zien in grote vorm te zijn en kon Hellevoetsluis het niet meer bijbenen. NSVV scoorde nog eenmaal en bracht een dik verdiende eindstand op het scorebord van drie tegen nul.

In de eerste helft zaten beide ploegen er bovenop, was het tempo hoog en waren er op wat kleine plaagstootjes aan beide zijden geen grote uitgespeelde kansen. Dan beschikt NSVV nog altijd over een paar exceptionele spelers die het verschil kunnen maken. Jerzy van Bergen verlegde het spel met een splijtende strakke pass naar de linkerkant van het veld. Jasper Huisman passeerde zijn directe tegenstander en demarreerde naar het linkerhoekje van het zestienmetergebied. Met zijn rechterbeen krulde hij de bal schitterend in de rechterhoek en bracht NSVV hiermee op voorsprong. Het tweede doelpunt was een indraaiende cornerbal van Mitchel Louwerens van de rechterkant. Met zijn linkerbeen stuurde Mitchel de corner naar de kruising bij de eerste paal. Michael Ouwens kwam met donder en geweld ingelopen bij de eerste paal om de corner binnen te koppen. Een verdediger van Hellevoetsluis kon zich nog net voor Michael Ouwens wurmen maar kon de indraaiende bal alleen nog het laatste zetje geven over de lijn. Met een ruime twee tegen nul voorsprong werd de rust aangevangen. 

In de tweede helft kwam NSVV beter uit de kleedkamer dan Hellevoetsluis en waren de grootste kansen voor NSVV. Er was direct een snelle aanval waarbij Mitchel Louwerens zijn voorzet direct door Jasper Huisman op de pantoffel werd genomen, maar helaas ging de bal over het doel. De volgende kans was voor Mitchel Louwerens, maar zijn inzet was te zacht en keeper Dyron Bijl kon de bal redden. Keeper Dyron Bijl verrichte wel een puike redding toen Peter Jan Cazander na een schitterende NSVV-aanval zijn kans waagde, maar helaas deze bal ging er ook niet in. Yoeron van der Ree kopte een hoekschop nog goed op het doel van Hellevoetsluis, maar een verdediger van Hellevoetsluis pareerde zijn inzet. Hellevoetsluis speler Fabian Boekholt testte nog tweemaal de minst gepasseerde keeper Jarmo Hartgers van deze competitie, maar Jarmo onderscheidde zich voor de elfde keer deze competitie een clean sheet. Uiteindelijk was het wel voor de derde keer raak voor NSVV toen Simon van Rheeden een goede dieptebal gaf op Koen Witsiers en hij alleen op de keeper mocht afgaan. Koen schoot de bal langs de keeper in de verre hoek raak.  

Na de wedstrijd bleek nummer twee Zuidland ruim gewonnen te hebben van MZC’11, maar DBGC ruim verloren te hebben van RCS. Nummer drie Hellevoetsluis staat nu op 12 punten achterstand en nummer vier DBGC op 15 punten achterstand. Het enige team dat NSVV nog van de titel kan afhouden is Zuidland op 6 punten achterstand. De derde periodetitel lijkt niet meer haalbaar voor Hellevoetsluis en DBGC. Voor Hellevoetsluis en DBGC is plek drie daardoor belangrijk, omdat ze hiermee de periodetitel kunnen overnemen van de kampioen NSVV of Zuidland. Wij wensen Hellevoetsluis veel succes toe bij het verdedigen van de derde positie in de thuiswedstrijd volgende week tegen Zuidland. NSVV neemt het dan op in de uitwedstrijd tegen RCS, die het opvallend goed doet in de derde periode en bij winst op NSVV de koppositie in de derde periode overneemt van NSVV. 

Klik hier voor de fotoreportage

Bekijk hieronder de samenvatting:

YouTube player

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jerzy van Bergen, Michael Ouwens (69e Yoeron van der Ree), Jeroen Voshart,
Fabian Korbijn, Peter Jan Cazander (85e Jack van Eijmeren), Sjoerd Hofstede, Boyd van Andel,
Jasper Huisman, Wessel Schouwink (76e Simon van Rheeden), Mitchel Louwerens (76e Koen Witsiers)

Ruststand: 2 – 0
Eindstand: 3 – 0

Scoreverloop:
14e min.               1 – 0       Jasper Huisman
37e min.               2 – 0       Mischa van Kempen (eigen doelpunt)
82e min.               3 – 0       Koen Witsiers

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM