MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV pakt een punt tegen Papendrecht

Waar dezelfde elf spelers van NSVV het publiek vorige week opvrolijkte met een heerlijke pot voetbal, kwam er deze keer veel gemor van de tribune. Het resultaat was hetzelfde, maar de tegenstelling enorm. Papendrecht was vandaag de betere ploeg en kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong. Na een oliedomme rode kaart van een Papendrecht speler kwam er snel de gelijkmaker van NSVV. Even dacht het publiek dat NSVV er met een man meer het potje alsnog ging uithalen. Tot een NSVV-speler zijn tweede gele kaart pakte en ook mocht vertrekken. Eindstand 1-1.

In de eerste helft viel er aan beide zijden weinig te beleven. Waar er vorige week nog een spervuur aan kansen te zien was, gebeurde er nu helemaal niets. De Numansdorpse spelmakers bleven het proberen, maar deze keer geen slimme steekballen of een verrassende crosspass. Af en toe was er paniek voor het doel van NSVV, maar echt kansen waren er ook niet voor Papendrecht. Supporters die er vorige week niet bij waren, stelde de controle vraag of NSVV echt wel goed gevoetbald had vorige week.

In de tweede helft kwam Papendrecht al snel op voorsprong. Spits Justin Beemsterboer kwam bij de linker cornervlag aan de bal en kreeg dubbele dekking van de twee beste Numansdorpse cipiers. Met veel inzet en fortuin wist hij zich er toch knap langs te wurmen en vanaf de achterlijn de bal terug te leggen op de geheel vrijstaande Donevan Stewart. Voor hem was het daarna een koud kunstje om de bal in het hoekje te schuiven en Papendrecht op voorsprong te zetten.

Direct daarna was het bijna de tweede tegen toen rechtsback Jurvenny Bernadina mee was opgekomen en NSVV-keeper Jarmo Hartgers gestrekt naar de hoek moest. NSVV stelde daar een verrassingsschot uit de draai tegenover van Jasper Huisman. Jasper heeft niet het lichaam van Brian Brobbey, maar de stijl deed toch echt wel aan hem denken. Met zijn rug naar het doel en in de draai schoot Jasper verrassend snel richting de kruising en moest Papendrecht keeper Roy Rijntjes zijn kunsten tonen. 

Keerpunt in de wedstrijd was toen een Papendrecht verdediger in het tumult bij een cornerbal zich niet kon beheersen en uit het niets een slaande beweging maakte naar een NSVV-speler. De goed leidende scheidsrechter Julian Simonse stond binnen vijf meter en had vol zicht op de situatie en trok zijn rode kaart. In de heenwedstrijd was NSVV de betere partij, maar ging wel de boot in met tien man. Nu roken de Numansdorpers hun kans om dit keer tegen tien man alsnog de volle winst te pakken. Snel lag de gelijkmaker erin. Boyd van Andel gaf de steekpass op NSVV spits Wessel van Haren. Het was geen buitenspel, maar toch de complimenten aan de grensrechter van Papendrecht. Veel clubgrensrechters steken hun vlag in dergelijke situaties op en hopen dan dat de scheidsrechter erin trapt. Alleen bij de keeper aangekomen maakte Wessel het mooi af en bracht hiermee NSVV op gelijke hoogte. Het Numansdorpse publiek kreeg er weer zin in en dacht dat het vanmiddag toch nog fortuinlijk de goede kant op zou rollen. De foute inspeelballen van de NSVV-spelverdelers waren er nog wel. Zo werd een vrije bal zo in de voeten van Papendrecht geschoven en in de omschakeling stond NSVV uit positie en kon Justin Beemsterboer vrij uithalen. NSVV kwam met de schrik vrij toen zijn schot via de paal weer in het veld kwam. Daartegenover stond de cornerbal van Jasper Huisman op de lat van Papendrecht belandde. NSVV leek de lessen van de vele rode kaarten aan het begin van het seizoen even vergeten te zijn. Een NSVV-verdediger had in de tweede helft een gele kaart ontvangen voor het wegtrappen van de bal en kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding die niet van fataal belang was. Met tien tegen tien ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Na de wedstrijd bleek NSVV de 5e plek behouden te hebben. De uitslagen op de andere velden waren echter niet gunstig voor NSVV als gekeken wordt naar plek 9. De 9e op de ranglijst moet nacompetitie voor behoud spelen en hier wil NSVV bij vandaan blijven. Verschil was vorige week nog 4 punten met de nummer 9 en is nu nog maar 3 punten. Nog belangrijker is dat tegenstander DCV van volgend weekend met stip gestegen is naar de 8e plaats met nog maar 2 punten minder dan NSVV. DCV heeft na de winterstop al tweemaal gewonnen van XerxesDZB en BVCB. Tijd voor NSVV om aan deze reeks een einde te maken en volgende week thuis te winnen van DCV.   

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo HartgersQuinton Burk, Michael Ouwens (86e rode kaart), Jeroen Voshart, Kjetil Mol,
Sjoerd Hofstede, Peter Jan Cazander, Boyd van Andel, Jasper Huisman, Wessel van Haren
(77e Dion van Kralingen), Finn Langerak (81e Jerzy van Bergen)

Ruststand: 0 – 0
Eindstand: 1 – 1

Scoreverloop:
56e min.               0 – 1       Donevan Stewart
72e min.               1 – 1       Wessel van Haren

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM