MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV sleept er in de blessuretijd een gelijkspel uit tegen Oostkapelle/Domburg

Normaal zijn het de Zeeuwse tegenstanders die nooit opgeven en moet NSVV gewoon lekker blijven voetballen om te winnen. Nu waren de rollen omgedraaid. Vandaag was Oostkapelle/Domburg de beter voetballende ploeg en was één tegendoelpunt bij de rust geen tegenvaller voor de Numansdorpse supporters. Na de thee presteerde NSVV beter, maar creëerde geen grote kansen. Na het wegsturen met een rode kaart van aanvoerder Jochem Hazelaar kwam Oostkapelle/Domburg zelfs op een nul tegen twee voorsprong. NSVV toonde over karakter te beschikken en bleef tegen beter weten in geloven in een wonder. Net voor tijd kwam er de aansluitingstreffer. In blessuretijd pakte NSVV het bonuspunt en kon een mooie teamprestatie gevierd worden.

In de eerste helft bleek Oostkapelle/Domburg een jonge dynamische ploeg te zijn. Na een kwartier combineerde ze door de NSVV-defensie en mocht Jens Kamphorst alleen op NSVV-keeper Jarmo Hartgers afgaan. Jarmo keerde de inzet net voldoende en Lars van der Heiden kon de bal daarna opruimen. Vijf minuten later was de NSVV-defensie even niet scherp en kreeg Bas van der Wel een grote kans. Zijn schot ging net naast de paal. De derde keer was scheepsrecht. Weer keerde Jarmo de inzet van Bas van der Wel, maar in de rebound kon Luuk van Wuyckhuyse de bal intikken.

De tweede helft bracht NSVV vers bloed binnen de lijnen en was de wedstrijd onder controle, zonder dat er grote kansen voor één van beide doelen ontstonden. Een verbetering ten opzichte van de eerste helft voor NSVV, maar er was nog wel een achterstand die omgebogen moest worden. Toen kwam er hulp van aanvoerder Jochem Hazelaar. Binnen vijf minuten beging hij tweemaal een geelwaardige overtreding en dat vond scheidsrechter Arjan Deurloo ook. Met nog vijfentwintig minuten te spelen zouden er mogelijkheden moeten komen voor NSVV. Toch waren het weer Bas van der Wel en Luuk van Wuyckhuyse die samen door de NSVV-defensie liepen en een grote kans miste. In een snelle counter brak daarna Sander Versendaal door en Sjoerd Hofstede achterhaalde hem en wist zelfs de bal weg te glijden. Volgens de NSVV-supporters werd eerst de bal geraakt en daarna de man en de Oostkapelle/Domburg supporters veerde op en schreeuwde om een pingel. Scheidsrechter Arjan Deurloo gaf uitkomst en wees naar de stip. Bas van der Wel verzilverde dit buitenkansje. Er werd door NSVV niet bij de pakken neergezeten. Voetballend lukte het vandaag niet, maar standaard situaties boden uitkomst. Net voor tijd werd een corner van Jasper Huisman bij de eerste paal ingekopt door Yoeron van der Ree. Gijs van de Zande werd het goudhaantje van NSVV. Deze keer was het een vrije trap van Jasper. Eenentwintig man hadden zich verzameld in het strafschopgebied. Keeper Niels Dekker keerde de eerste inzet, maar in de drukte was Gijs er als eerste bij en maakte de bevrijdende gelijkmaker.

In de stand bleek er niet veel gewijzigd te zijn. NSVV zit in een grote groep achtervolgers op koploper MZC’11, die als enige zijn vier potjes wel gewonnen heeft. Oostkapelle/Domburg was de beste tegenstander tot nu toe, maar de grote teamprestatie en bonuspunt heeft alleen zin gehad als de volgende wedstrijd weer met goed voetbal gewonnen wordt. Het mooie is dat we volgende week alweer de kans krijgen om dit ten uitvoer te brengen. NSVV speelt dan uit tegen Walcheren, die samen met NSVV in de grote groep achtervolgers zit met zeven punten. 

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Lars van der Heiden (71e Robin ’t Jong), Yoeron van der Ree, Michael Ouwens (78e Bas van Eekelen), Fabian Korbijn, Remco van der Stel, Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart, Leonard Kramp, Jasper Huisman, Levi Vugts (46e Gijs van de Zande)

Ruststand: 0-1  
Eindstand: 2-2

Scoreverloop:
35e min.               0 – 1       Luuk van Wuyckhuyse
81e min.               0 – 2       Bas van der Wel (penalty)
88e min.               1 – 2       Yoeron van der Ree
92e min.               2 – 2       Gijs van de Zande

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *