MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV start met winst op Axel

Axel was ook de laatste tegenstander van het afgelopen seizoen. Axel ontliep na deze laatste wedstrijd net de nacompetitie om te moeten knokken tegen degradatie. Deze competitie degraderen er drie rechtstreeks en gaan er nog drie spelen voor één plek in de tweede klasse. Kortom bijna het hele rechter rijtje voelt de druk om niet te degraderen. NSVV ging na de laatste competitiewedstrijd met een tweede plek de nacompetitie in voor promotie. Doelstellingen voor beide teams is dit seizoen zichzelf te verbeteren. Door de eerste plek na drie beker weekenden, ging NSVV met veel vertrouwen de start van de competitie tegemoet. NSVV had maar liefst zeven andere spelers in de basisopstelling gezet t.o.v. de laatste ontmoeting tegen Axel, waarbij Stephen de Waard, Jerzy van Bergen en Simon van Rheeden hun competitiedebuut maakte voor NSVV. Het was net als vorig seizoen een wedstrijd waarin NSVV niet overtuigde, maar wel met twee doelpunten verschil won. Het was dit keer een drie tegen één overwinning.

In de eerste helft was NSVV de bovenliggende partij, maar ontbrak het aan nauwkeurigheid om echt gevaarlijk te worden. NSVV had al vele cornerballen genomen zonder gevaarlijk te worden. De eerste cornerbal was wel direct een grote kans voor Axel. De NSVV-verdediging was druk bezig met de boomlange spits Shunrandall van Uijtrecht en lieten Niek Herman helemaal vrij van dichtbij op het doel afwerken. Zijn inzet ging gelukkig voor NSVV over. NSVV was al twee keer gevaarlijk geweest via een diepe bal achter de Axel verdediging, maar telkens kwam de eindpass niet aan bij de man vrij voor het doel van Axel. De derde keer lukte het Jack van Eijmeren wel. Dit keer was de mooie diepe bal van Peter Jan Cazander. Jack bezorgde op volle snelheid de bal op maat bij de vrijstaande spits Simon van Rheeden. Simon zijn inzet ging net naast het doel. Scoren was Simon echter nog niet verleerd, want een paar minuten later gaf Jasper Huisman een voorzet op maat en kopte Simon voor zijn tegenstander komend de bal tegen het net. Met een één tegen nul voorsprong werd de thee gedronken en de supporters van NSVV hadden alle vertrouwen in een goede afloop.

In de tweede helft was het spel van NSVV het eerste kwartier echter niet om over naar huis te schrijven. Axel kon niet profiteren van de mindere periode van NSVV en werd niet gevaarlijk. Daarna pakte NSVV het weer op. Het tweede doelpunt was een vrije trap van Jasper Huisman die werd binnen gekopt door Jeroen Voshart. Vlot erna werd een comfortabele drie tegen nul voorsprong bereikt. Het was een voorzet van Sjoerd Hofstede die werd binnen gekopt door Yoeron van der Ree. De wedstrijd was hiermee gespeeld voor NSVV. Axel linkerspits Roy van Ham scoorde nog wel via een van richting veranderd schot de drie tegen één. Er werden hier een daar nog wel een paar spelde prikjes uitgedeeld, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet meer.

Na de wedstrijd bleek er bij alle wedstrijden in deze eerste competitieronde flink gescoord te zijn. Alle winnaars hadden drie of vier keer gescoord en alle verliezers hadden minimaal eenmaal gescoord. Kortom het kan alle kanten op volgende week. NSVV speelt uit tegen Walcheren. Vorig seizoen is Walcheren nummer acht geworden en dat betekent dit seizoen net geen nacompetitie om niet te degraderen. Afgelopen seizoen won NSVV deze uit wedstrijd tegen Walcheren met nul tegen twee. Walcheren heeft deze competitie de eerste ronde niet gespeeld. In theorie dus een betere tegenstander dan Axel, maar NSVV moet in de praktijk maar laten zien dat verbetering t.o.v. vorig seizoen mogelijk is. 

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Stephen de Waard, Jack van Eijmeren, Jessy Fortes, Michael Ouwens, Fabian Korbijn, Jerzy van Bergen, Jeroen Voshart (61e Yoeron van der Ree), Peter Jan Cazander (77e Boyd van Andel), Jasper Huisman, Simon van Rheeden (77e Wessel van Haren), Sjoerd Hofstede

Ruststand: 1-0
Eindstand: 3-1

Scoreverloop:
24e min.               1 – 0       Simon van Rheeden
60e min.               2 – 0       Jeroen Voshart
64e min.               3 – 0       Yoeron van der Ree
66e min.               3 – 1       Roy van Ham

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM