MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV verliest de topper van DBGC

NSVV was de betere ploeg in de eerste helft, maar liep tweemaal in het bekende mes van de snelle omschakeling die DBGC beheerst. Na een ontstellend domme rode kaart voor rust, moest NSVV de gehele tweede helft met tien man de twee tegen nul achterstand wegpoetsen. NSVV was top de tweede helft en DBGC werd het snot voor de ogen gevoetbald. De aansluitingstreffer scoorde NSVV en DBGC stond met de rug tegen de muur te verdedigen. De verdiende gelijkmaker werd door DBGC echter met kunst en vliegwerk voorkomen.

In de eerste helft zette NSVV veel druk op de bal en maakte het spel. Binnen het kwartier incasseerde NSVV-aanvoerder Mitchel Louwerens een charge op zijn ranke snelle benen en kon hij geblesseerd het veld verlaten. NSVV stond even niet goed gepositioneerd bij de blessure van Mitchel en over het linker verdedigingsblok kon DBGC doorbreken. Een bekende verdachte, genaamd Tim Mackloet, moet je dan zeker in de gaten houden in het strafschopgebied, maar hij mocht geheel vrijstaand de bal binnen tikken. NSVV ging verder waar het gebleven was en maakte het spel en er kwam vooral continu dreiging van de flank van Jasper Huisman. In de omschakeling is het bekende recept van DBGC de bal naar voren lellen op Jeroen Sep. Bij een dergelijk omschakelmoment kwam Jeroen Sep een stukje buiten het strafschopgebied in een één tegen één situatie met een NSVV-verdediger. De NSVV-verdediger zag een kans om de bal te veroveren en ging er als een jekko in, maar miste de bal jammerlijk. Alleen op de keeper wist Jeroen Sep dit buitenkansje tegen de verhouding in om te zetten in een twee tegen nul voorsprong. NSVV herpakte zich en ging het spel weer maken.  De grootste kans was nog voor Simon van Rheeden, maar in een druk strafschopgebied kon hij bij de eerste paal de bal niet binnen frommelen. Kjetil Mol kreeg het aan de stok met zijn tegenstander en ze gaven elkaar een duw. Dit gebeurde in de rug en uit het zicht van scheidsrechter Danny van Helden. Het is een raadsel hoe de scheidsrechter ooit de conclusie van een rode kaart voor de NSVV-verdediger heeft kunnen trekken. De door de scheidsrechter aangetroffen situatie was een DBGC-speler liggend op de grond en de NSVV-verdediger die ernaast stond. 

Als een paal boven water staat natuurlijk dat spelers en staf van de betere ploeg zich nooit uit hun spel moeten laten halen door dergelijke avances. NSVV was vandaag de betere ploeg en in staat de twee onnodige tegendoelpunten weg te poetsen in de tweede helft. Met tien man was de gedachte van de NSVV-supporters de schade beperken en snel naar huis.

In de tweede helft kwam er een ontketend tiental uit de kleedkamer van NSVV. Het kan zijn dat DGBC het best vond en het tegen hun natuur is om het spel te maken. Het kan echter nooit de bedoeling van DBGC geweest zijn om het mooie sinterklaascadeau dat NSVV in hun schoen gestopt had, zo in gevaar te brengen. NSVV maakte er met tien man een spektakelstuk van en creëerde de kansen. Eerste grote kans was voor Jasper Huisman. Zijn schot zoende de bovenkant van de lat. Na een mooie combinatie mocht Sjoerd Hofstede de DBGC-keeper testen.  De aansluitingstreffer was uiteindelijk een corner van Jasper Huisman die hard werd binnen gekopt door Michael Ouwens. DBGC wankelde en er waren nog twee grote kansen voor Koen Witsiers en Peter Jan Cazander. NSVV verdiende het om minimaal gelijk te spelen, maar het leuke van voetbal is dat de uitslag geen lineair verband is met de krachtsverhouding op het veld.  DBGC vierde feest en NSVV liep mokkend van het veld.

Al kan je trots zijn op de grootse teamprestatie in de tweede helft, hiermee word je nooit kampioen. Om voor een kampioen te kunnen gaan moeten dergelijke onnodige tegendoelpunten geanalyseerd worden en dom karakter vertonen uitgebannen worden. Veel werk aan de winkel voor NSVV. Nog eenmaal gaat NSVV dit jaar haar kunsten vertonen in de topper aanstaande zaterdag uit tegen koploper Zuidland. Uiteraard is er daarna niets aan de hand en het seizoen nog lang. Toch zal een driepunter erbij het weer achterhalen van Zuidland betekenen en hiermee een mooi kerstcadeau zijn voor NSVV.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jessy Fortes (71e Fabian Korbijn), Michael Ouwens, Kjetil Mol (43e rode kaart),
Jerzy van Bergen, Jeroen Voshart, Peter Jan Cazander, Sjoerd Hofstede, Jasper Huisman
(71e Daan van Heteren), Simon van Rheeden (61e Koen Witsiers), Mitchel Louwerens 
(15e Boyd van Andel)

Ruststand: 2 – 0
Eindstand: 2 – 1

Scoreverloop:
14e min.               1 – 0       Tim Mackloet
28e min.               2 – 0       Jeroen Sep
68e min.               2 – 1       Michael Ouwens

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM