NSVV wint eenvoudig van RCS

NSVV was de eerste helft een klasse beter en de twee tegen nul ruststand was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Wie dacht dat NSVV in de tweede helft aan het doelsaldo ging werken, kwam van een koude kermis thuis. NSVV nam in de tweede helft gas terug en scoorde nog slechts één keer. De verdediging was wel gebrand op een vijfde clean sheet op een rij en faalde niet.

In de eerste helft was er vanaf de eerste minuut dreiging van NSVV op het doel van RCS. Na wat kansjes was het al snel raak. Boyd van Andel had een mooie dribbel op de achterlijn en legde de bal panklaar terug op de inlopende Sjoerd Hofstede. Sjoerd tikte met de binnenkant van de voet de bal in het netje. De volgende grote kans was een steekbal van Sjoerd Hofstede op Simon van Rheeden. Simon kwam alleen tegenover de keeper van RCS te staan, maar de afstand naar de keeper was iets te kort. Simon bedacht nog iets moois, maar verraste de keeper niet. Even later was een steekbal van Jasper Huisman op Boyd van Andel wel succesvol. Boyd schoof de bal beheerst lang de uitkomende RCS-keeper. Twee minuten later had Boyd nog een doelpunt kunnen scoren. Het was een voorzet van Jasper Huisman die Boyd vrij bij de tweede paal kon inkoppen, maar zijn kopbal ging net naast de paal. In de rust keken de supporters tevreden terug op de eerste helft en werd uitgekeken naar een verder oplopende score in de tweede helft.

In de tweede helft viel al snel het derde doelpunt voor NSVV. Jasper Huisman haalde weer de achterlijn na een lange demarrage. Zijn lage voorzet kwam via Simon van Rheeden terecht bij Boyd van Andel. Boyd scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. In plaats van lekker verder te voetballen leek NSVV het daarna prima te vinden en liet RCS komen. RCS gooide veel strijd in de wedstrijd en NSVV ging daarover bij een drie tegen nul voorsprong klagen bij de scheidsrechter. Lichtpuntje in de tweede helft was wel weer de verdediging van NSVV die gebrand was op het voorkomen van een tegendoelpunt. Alle tegenaanvallen werden onschadelijk gemaakt en RCS heeft geen enkele goede mogelijkheid kunnen creëren. Het gas terugnemen van NSVV kwam niet ten goede aan het kijkplezier. Het is niet zo dat NSVV het vloeiend combineren verleerd was. Eenmaal toonde de ploeg waar het toe in staat is als alle neuzen dezelfde kant op staan. Jasper Huisman zette een vloeiende combinatie op met Simon van Rheeden twintig meter van het doel. Jasper kreeg de bal terug en verlegde het spel naar Peter Jan Cazander die rechts binnen de zestienmeter helemaal vrij uitkwam. Peter Jan heeft een strakke en nauwkeurige pass in zijn geblokte benen, maar deze keer beloonde hij de mooie aanval niet met een doelpunt.

Na de wedstrijd bleken de medekoplopers Zuidland en DBGC ook hun potjes gewonnen te hebben. De 5 tegen 0 overwinning van Zuidland op Hellevoetsluis was zelfs opvallend ruim. NSVV is nog altijd de koploper door een 2 doelpunten beter doelsaldo dan Zuidland en een 10 doelpunten beter doelsaldo dan DBGC. Dit is wel voor de laatste week. De KNVB heeft namelijk een geniaal wedstrijdprogramma bedacht om zaken voor de winterstop duidelijk te krijgen. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop speelt NSVV eerst uit tegen DBGC en de week erop uit tegen Zuidland. NSVV wordt dus een kans voor open doel geboden, om voor de winsterstop duidelijkheid te gaan scheppen in de top van de ranglijst. Vergeet niet om a.s. zaterdag op tijd te vertrekken naar DGBC, want de wedstrijd begint om 14:00 uur vanwege het WK voetbal.