MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV wint ook gewoon van De Meeuwen

Zonder te excelleren heeft NSVV met twee tegen nul gewonnen van De Meeuwen. Al vroeg in de wedstrijd kwam NSVV op voorsprong. Daarna liet NSVV af en toe haar klasse zien en creëerde een paar goede kansen. De kansen liet NSVV onbenut en dan moet je toch blijven opletten om het niet al te spannend te maken voor het thuispubliek. De Meeuwen combineerde aardig, maar in de laatste fase ontbrak het de gasten aan stootkracht. Tien minuten voor tijd was er toch eindelijk de tweede treffer en daarna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Als het niet vanzelf gaat en je gewoon met twee tegen nul wint van een ploeg uit het linker rijtje, dan gaat NSVV dit seizoen ver komen in de eindstand.

In de eerste helft werd NSVV-aanvoerder Mitchel Louwerens al snel onreglementair afgestopt in het zestienmetergebied. De goed leidende scheidsrechter Aad Hilgersom twijfelde geen milliseconde en legde de bal op de stip. Een buitenkansje voor de penalty specialist Jeroen Voshart. Ook dit keer was er geen houden aan voor keeper Jesse Kerkhove en kwam NSVV op voorsprong. NSVV zette niet veel druk op de bal en liet De Meeuwen voetballen. Heel af en toe kwam er toch een mooie combinatie van NSVV op de mat. Sjoerd Hofstede combineerde goed met Mitchel Louwerens. Mitchel kon op snelheid de bal in de hoek schuiven, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. De grootste NSVV kans in de eerste helft kwam van de voet van Jeroen Voshart. Van dichtbij haalde Jeroen vrij uit net rechts van het doel. De Meeuwen keeper Jesse Kerkhove had zich groot gemaakt en zonder het te beseffen, verrichtte hij een mooie redding op de inzet van Jeroen. De grootste kans voor De Meeuwen in de eerste helft was toen de defensie van NSVV de topscoorder van De Meeuwen alleen op NSVV-keeper Stephen de Waard liet afgaan. Menno de Nooijer zijn inzet zal normaal gesproken goed zijn voor een doelpunt erbij op de topscoorders lijst. Dit keer redde Stephen echter met een geweldige handreflex de inzet van Menno.

In de tweede helft werd tweemaal topscoorder Simon van Rheeden in stelling gebracht een meter of acht van de beruchte lijn. Het was tweemaal een mooie aanval van NSVV. De eerste keer werd Simon mooi vrij gespeeld door Jeroen Voshart en de tweede keer door Peter Jan Cazander. Normaal pakt Simon ook wel zijn doelpuntje mee. Dit keer was het eerst net de voet van de keeper en daarna net een voet van een verdediger die een doelpunt voorkwam. Een derde grote kans was er de tweede helft voor Sjoerd Hofstede. Ook Sjoerd werd op ongeveer dezelfde positie vrij gespeeld na een mooie aanval. Sjoerd verzuimde ook NSVV naar een veilige stand te schieten. Er zat daarna een periode weinig gang in de wedstrijd. De Meeuwen begon zijn kans te ruiken en voerde de druk op het doel van NSVV op. Het veldspel van De Meeuwen was aardig, maar het ontbrak aan een killer voorin. Tien minuten voor tijd schiep NSVV alsnog duidelijkheid. Het was een voorzet van Mitchel Louwerens vanaf de rechterflank. Wessel van Haren tikte de voorzet via de binnenkant van de paal netjes binnen. Daarna was de wedstrijd gespeeld en doken er geen Meeuwen meer op voor het doel van NSVV.

Na de wedstrijd bleek de topper tussen Zuidland en DBGC gewonnen te zijn door Zuidland. DBGC haakt hierdoor even af in de titelstrijd. Door voorlopig de wedstrijden te blijven winnen moet NSVV uiteindelijk wat minder afhankelijk worden van uitslagen op de andere velden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Axel op het programma. Axel staat maar drie punten boven de rode lantaarndrager SSV’65. Vorig jaar heeft Axel met een eindspurt de nacompetitie weten te ontkomen. Aan NSVV de taak om de eindspurt van Axel niet volgende week te laten starten.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Stephen de Waard, Jack van Eijmeren, Yoeron van der Ree, Michael Ouwens (85e Boyd van Andel),
Fabian Korbijn, Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart, Peter Jan Cazander, Jerzy van Bergen,
Simon van Rheeden (76e Wessel van Haren), Mitchel Louwerens

Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-0

Scoreverloop:
8e min.                 1 – 0       Jeroen Voshart (penalty)

83e min.               2 – 0       Wessel van Haren

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM