MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV wint thuis met ruime cijfers van Serooskerke

Op een zonovergoten sportcomplex in Numansdorp verbrak NSVV de negatieve thuis reeks met een ruime overwinning. De trainers van NSVV maakte gebruik van de ruime gelijkwaardige selectie. Ze kozen ervoor om het team niet te wijzigen ten opzichte van de laatste uitwedstrijd (overwinning) en met vijf andere basisspelers als de laatste thuiswedstrijd (verlies) te starten. Hierdoor zaten drie “vaste” basiskrachten op de bank. Net voor rust moest Serooskerke na een rode kaart met tien man verder. Er was net na rust nog één grote kans op de gelijkmaker voor Serooskerke, maar daarna liep NSVV gecontroleerd uit naar een ruime overwinning.

In de eerste helft was de eerste grote kans voor Lorenzo Pengel. Na een mooie steekbal van Peter Jan Cazander schoot Lorenzo onder keeper Jordi Suurmond door. De bal was wel aangeraakt door de keeper, waardoor de snelheid van de bal afnam en een verdediger net voor de doellijn de bal kon keren. Tweede kans voor Lorenzo was wel raak. Nu ging er een lange solo van Mitchel Louwerens aan vooraf. Lorenzo maakte dit buitenkansje mooi af. Vijf minuten later was het Lorenzo die zijn inzet gekeerd zag door keeper Jordi Suurmond en daarna de vrijstaande Mitchel Louwerens vond. Mitchel zijn schot kon op de doellijn gekeerd worden door een verdediger van Serooskerke. Na een onnodige overtreding in het strafschopgebied mocht Serooskerke speler Alex Jobse een strafschop benutten. Net voor rust kwam NSVV weer op voorsprong. Het was een lange voorzet van Mitchel Louwerens die schitterend op de pantoffel werd genomen door Sjoerd Hofstede. In de laatste minuut hinderde Serooskerke aanvoerder Jeffry Poppe de op snelheid liggende Mitchel Louwerens en scheidsrechter Richard van de Rest gaf hem direct rood.

De tweede helft begon direct spannend voor NSVV, toen een Serooskerke speler alleen op NSVV keeper Melvin Kruijthof mocht afgaan. Met een geweldige redding wist Melvin de gelijkmaker van Serooskerke te voorkomen. Daarna kwam NSVV niet meer in gevaar en wist gemakkelijk uit te lopen naar een ruime overwinning. Het derde doelpunt was een mooie voorzet van Kelvin van der Giesen, die Lorenzo Pengel afrondde. Het volgende doelpunt was een slim steekballetje van Peter Jan Cazander in het drukke strafschopgebied op Jeroen Voshart. Jeroen draaide mooi weg en liet de keeper kansloos. Het laatste doelpunt was een strakke pass van Sjoerd Hofstede in de voeten van Kelvin van der Giesen. Met Kelvin zijn goede balaanname was hij direct zijn tegenstander kwijt en schoof de bal beheerst langs de keeper. 

Na de wedstrijd bleek NSVV weer de vertrouwde derde plek bemachtigd te hebben. NSVV loert al een tijdje op nacompetitie via deze derde plek. Hiervoor moet dan de periodetitel van de kampioen overgenomen worden, als hoogst genoteerde zonder periodetitel in de eindstand. Probleem is nu wel dat Bruse Boys tweede is en nog geen periodetitel heeft. In theorie heeft NSVV het in eigen hand als de laatste drie wedstrijden gewonnen worden. Bruse Boys zou dan de derde periodetitel nog kunnen verspelen aan Arnemuiden en met twee winst en één gelijkspel in puntental gelijk eindigen met NSVV. Het doelsaldo van NSVV is echter momenteel veertien doelpunten beter dan Bruse Boys. NSVV zou dan op basis van doelsaldo tweede worden. We hebben nog even de tijd om over deze theorie na te denken, want de volgende gelegenheid om het in praktijk te brengen is 11 mei a.s., uit tegen FC Axel. 

 Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Yoeron van der Ree, Jessy Fortes (70e Michael Ouwens), Nigel van der Giesen, Kjetil Mol, Sjoerd Hofstede, Koen Witsiers (49e Jeroen Voshart), Peter Jan Cazander, Mitchel Louwerens, Lorenzo Pengel (58e Lars van der Heiden), Kelvin van der Giesen

Ruststand: 2-1       
Eindstand: 5-1

Scoreverloop:
20e min.               1 – 0       Lorenzo Pengel
30e min.               1 – 1       Alex Jobse
42e min.               2 – 1       Sjoerd Hofstede
53e min.               3 – 1       Lorenzo Pengel
67e min.               4 – 1       Jeroen Voshart
74e min.               5 – 1       Kelvin van der Giesen

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *