MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV wint van MZC’11 en speelt de eerste nacompetitie wedstrijd tegen Altena

MZC’11 was al veilig en NSVV was al zeker van de nacompetitie voor promotie. Ondanks het zonnige weer en de geringe belangen werden er volop kansen gecreëerd.  MZC’11 liet de kansen onbenut en scoorde alleen uit een makkelijk gegeven penalty. NSVV was koeler voor het doel en wist uiteindelijk drie kansen te verzilveren. NSVV won hierdoor verdient de vijfde wedstrijd op rij en blijft hierdoor in een goede flow voor de nacompetitie.

We waren nog maar net begonnen toen Mitchel Louwerens op links doorbrak en het overzicht behield. Hij zag Kelvin van der Giesen achter de verdediging vrij staan. Mitchel legde de bal terug en Kelvin rondde beheerst af. Het was onzorgvuldigheid in de ombouw van NSVV, die Mitchel Louwerens wilde herstellen. Ongelukkig kwam Mitchel in aanraking met MZC’11 speler Sander Backx, die gemakkelijk ging liggen. Scheidsrechter Pieter van Veelen zag er een strafschop in, die werd ingeschoten door Jesse van der Linden. Het spel bleef op en neer golven en de kansen bleven komen. Er waren evenveel kansen voor MZC’11, als voor NSVV. De grootste kans voor NSVV was na een schitterende aanval, via Kjetil Mol en Kelvin van der Giesen kwam de bal bij Jeroen Voshart terecht. Jeroen zag dat Lorenzo Pengel er nog beter voor stond en liet de trekker overhalen door Lorenzo. Zijn schot kon nog net van richting veranderd worden door een verdediger van MZC’11. Het meest dreigend aan de zijde van MZC’11 was Sander Backx. NSVV heeft natuurlijk als laatste redmiddel altijd een meer dan uitstekende keeper in het doel staan.  Melvin Kruijthof liet zich niet verrassen. De stand en aantal kansen was in evenwicht na de eerste helft.

De tweede helft schoot MZC’11 uit de startblokken. De grootste kans was voor Tim de Looze, zijn schot ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. Na vijf minuten was dit offensief van MZC’11 voorbij en nam NSVV de wedstrijd over. De eerste kans was direct raak. Mitchel Louwerens brak over links door en tikte de bal naar topscoorder Lorenzo Pengel. Lorenzo schoof de bal beheerst langs MZC’11 keeper Mike Bakker. NSVV was daarna los en toonde zijn klasse. Grootste kansen ging tweemaal via de onderkant van de lat weer het veld in. Eerst was het een mooie kopbal van Yoeron van der Ree en daarna een schot van Kelvin van der Giesen. Uiteindelijk werd de derde gemaakt door Levi Vugts. Kelvin van der Giesen behield het overzicht en gaf de bal aan Levi. Hij moest nog even een tegenstander uitkappen en kon daarna de bal langs de keeper schuiven.    

NSVV is tweede geworden in de eindstand met negenenveertig punten. Twee punten achter kampioen Terneuzense Boys. NSVV is in alle drie de periodes derde geworden. Een constante prestatie, maar zonder uitschieter in de vorm van een periodekampioenschap. Gelukkig voor NSVV heeft Terneuzense Boys de eerste periode gewonnen en mag NSVV deze als hoogst genoteerde zonder periodetitel overnemen. De drie periodekampioenen uit onze 2e klasse E, gaan met de drie periodekampioenen uit 2e klasse F en de nummers twaalf en dertien uit 1e klasse C, nu strijden om één ticket voor de 1e klasse. NSVV begint a.s. zaterdag 1 juni om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Altena. Altena is zevende geworden met veertig punten in de 2e klasse F. Altena heeft de derde periode verassend gewonnen en zit ook in een goede flow met vier gewonnen wedstrijden op rij. Als NSVV verliest is het klaar en als er gewonnen wordt, volgt er weer een thuiswedstrijd zaterdag 8 juni. Tegenstander wordt dan de winnaar van VVGZ tegen Arnemuiden. Arnemuiden heeft verassend de derde periode in onze 2e klasse E gewonnen en VVGZ is met vierendertig punten twaalfde geworden in de 1e klasse C. Mochten we ook nog deze wedstrijd winnen, dan volgt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein zaterdag 15 juni voor promotie naar de 1e klasse. Tegenstander zal dan komen uit: Geinoord Nieuwegein (nr. dertien in 1e C) of Pelikaan (periodekampioen 2e F) of Papendrecht (periodekampioen 2e F) of Oostkapelle (periodekampioen 2e E). We gaan er in ieder geval van genieten. Een kleine verlenging van maar drie wedstrijden aan onze goede flow is voldoende voor promotie, dus wie weet.  

Klik hier voor de fotoreportage  

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Lars van der Heiden, Michael Ouwens, Nigel van der Giesen, Kjetil Mol (46e Roderick Bekker), Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart (46e Yoeron van der Ree), Peter Jan Cazander, Mitchel Louwerens, Lorenzo Pengel (75e Levi Vugts), Kelvin van der Giesen

Ruststand: 1 – 1
Eindstand: 1 – 3

Scoreverloop:
3e min.                  0 – 1       Kelvin van der Giesen
10e min.               1 – 1       Jesse van der Linden (penalty)
63e min.               1 – 2       Lorenzo Pengel
88e min.               1 – 3       Levi Vugts

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *