NSVV 3 verliest bekerfinale van FC Lisse

Het is NSVV 3 niet gelukt om de beker te winnen. In de finale was FC Lisse 3 duidelijk de betere ploeg en won het de wedstrijd met 3-1.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden was op voorhand bekend bij de mannen van 3. FC Lisse was in de derde klasse al wekenlang kampioen; 18 wedstrijden, 17 keer winst, 1x gelijk. En dat met een doelsaldo van 83 voor en slechts 17 goals tegen. NSVV ging als underdog de finale in. Maar goed, een finale is altijd een wedstrijd op zich. Het balletje kan raar rollen. De clichés kloppen.

Om de spelers extra te motiveren ontvingen ze vele leuke motivatievideo’s van oud-spelers, trainers en selectiespelers, waarvoor veel dank! Ook de support tijdens de finale was groot; tientallen supporters hebben de reis naar BVCB gemaakt om NSVV te steunen.

Het tactische plan was hier dan ook op afgestemd. NSVV zakte in en liet FC Lisse komen, om vervolgens de ruimte te zoeken achter de verdediging. Dat plan wierp zijn vruchten af, NSVV kreeg ruimte in de omschakeling.

Na een lange bal van keeper Senna, won Milan sterk zijn kopduel tegen de twee boomlange en sterke verdedigers, waardoor Wouter alleen op de keeper af kon. Hij werd echter gevloerd door een verdediger. De scheidsrechter gaf een vrije trap en (slechts) een gele kaart. Aanvoerder Daan Uilenbroek ging achter de bal staan en schoof hem keurig in de hoek: 1-0 voor NSVV!

Het lukte NSVV niet om de overtalsituatie op het veld (10 minuten tijdstraf na geel) te benutten. FC Lisse liet het balletje makkelijk rondgaan en speelde uitstekend positiespel. NSVV werd naar achteren gedrukt. Het was dan ook te danken aan de wederom sterk keepende Senna dat FC Lisse niet op gelijke hoogte kwam. Het lukte FC Lisse dankzij uitstekende crossballen om hun buitenspelers in de 1 tegen 1 zetten, waardoor zij gevaarlijk werden uit voorzetten. Een te hoge voorzet werd door de spits bewust met de hand in de goal geslagen (een slechte poging om Maradonna na te doen). De scheids keurde de goal af, maar hield tot ieder verbazing de gele kaart in zijn zak.

Toen FC Lisse weer met 11 man stond voetbalde ze nog makkelijker en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. En na ongeveer een halfuur spelen viel deze. Uit wederom een crosspass en een voorzet, wist de ingeschoven centrale verdediger de bal knap te controleren en beheerst in het zijnet te schieten: 1-1. NSVV kon niet gevaarlijk worden uit de omschakeling en hoopte dat het met een gelijkspel de rust haalde. Dat lukte niet. Op slag van rust kwam FC Lisse uit een corner op 2-1. Met een fikse domper zocht NSVV de kleedkamer op.

Na de rust bleef NSVV de energie leveren om het FC Lisse zo lastig mogelijk te maken en uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Echter veranderde het spelbeeld aan het begin van de tweede helft niet. FC Lisse was de betere ploeg en wist het uitstekende positiespel om te zetten tot kansen. En het was wederom te danken aan Senna dat FC Lisse de voorsprong niet uitbouwde. Helaas voor NSVV viel de 3-1 dan toch. De mannen staan voor een loodzware opgave om deze wedstrijd om te buigen. Helaas moest NSVV dit doen zonder Chris Voshart, die noodgedwongen gewisseld werd. Na een kopduel moest hij met een hoofdwond van het veld. Na een bezoekje aan het ziekenhuis en zes hechtingen gaat het nu weer goed met hem.

NSVV ging opportunistischer spelen en FC Lisse voerde een aantal wissels door, waardoor het spelbeeld kantelde. Van eenrichtingsverkeer was geen sprake meer; NSVV kreeg ruimte in de omschakeling en wist een aantal kansjes te creëren. Schoten van Zoey en Wouter waren te zwak om het de keeper echt lastig te maken.

Deze opgave werd nog lastiger toen Kalle 5 minuten voor tijd een gele kaart kreeg voor het weggooien van de bal. Hoewel NSVV nog steeds bleef strijden lukte het niet om de aansluitingstreffer te produceren.

Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling groot bij NSVV. Hoewel de spelers zich ervan bewust waren dat FC Lisse duidelijk de betere ploeg was, voelt het vervelend om een finale te verliezen waarbij je op voorsprong gekomen bent. Ondanks deze teleurstelling kunnen de mannen van 3 met trots terugkijken op dit prachtige bekeravontuur. Ze hebben laten zien dat ze als selectie gegroeid zijn en meekunnen met een hoger niveau. Dit elftal van FC Lisse zou namelijk niet misstaan in een tweede, of zelfs eerste klasse. Wij willen hen dan ook van harte feliciteren met de beker en bedanken voor deze sportieve finale.

Na afloop werden zowel de winnaars als verliezers een medaille uitgereikt op het podium en konden de spelers samen met de supporters met de bussen terug naar Numansdorp.

Geschreven door Wouter van Dam