MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de Voorzitter februari

Dit is mijn eerste bijdrage in het nieuwe jaar voor de nieuwsbrief en de website. Voor het 9e jaar begin ik aan deze rubriek. Normaliter is er in deze periode van het jaar niet zoveel nieuws te melden door de winterstop. Maar voor het volgens mij 3e jaar wil de winter niet los komen en wordt er volop gevoetbald op de velden. Afgelastingen komen niet vanwege de vorst of sneeuw, maar vanwege de regen.  In Nederland hebben we tegenwoordig een half jaar lang herfstweer. Hoewel je van de regen soms chagrijnig wordt, kwam het herfstweer wel goed uit voor ons 1e elftal.  De volle buit van 9 punten onder het nieuwe trainersduo Ton Havelaar en Bas Snel in de maand januari. Deze uitspraak lijkt een beetje euforistische voetbaljournalistiek, maar zo is het niet bedoeld. Ik hoop hiermee duidelijke te maken dat we een lastige periode af kunnen sluiten met ons eerste elftal. Sportieve resultaten helpen daar als geen ander bij. “Naar boven kijken in plaats van angst om naar beneden te moeten gaan kijken” dat is de simpele constatering, niet meer en niet minder.

In mijn vorige column was ik er nog niet vanuit gegaan dat we aan het begin van het nieuwe jaar zonder trainer zouden zitten. Natuurlijk was er genoeg aan de hand, maar dat dachten we wel onder controle te kunnen houden. Eigenlijk keken we meer vooruit naar het nieuwe seizoen, waarbij aanpassingen in de structuur (met name technische commissie en meer inbreng van eigen mensen) prioriteit hadden. Ik ga het niet allemaal opnieuw herhalen, want in de december bijdrage “Van de Voorzitter” en mijn nieuwjaar speech heb ik hierover volgens mij al voldoende over gezegd en geschreven. Bij de laatste competitiewedstrijd tegen Perkouw ging er echter om en rond het elftal zoveel mis, dat wij als verantwoordelijke bestuursleden vonden dat we moesten optreden. Als bestuur wilde we niet het risico lopen dat we na de winterstop weer op dezelfde negatieve voet verder zouden moeten gaan. Daadkracht was volgens ons als bestuur vereist en dat hebben we gedaan. Dat het dan “de kop van de trainer kost” is onvermijdelijk, omdat hij nu eenmaal eindverantwoordelijk is. Dat wil niet zeggen dat hij alleen verantwoordelijk is voor de slechte sfeer en prestaties van het 1e elftal in de eerst e seizoens helft. We hebben als NSVV leden feitelijk allemaal boter op ons hoofd, omdat we niet in staat zijn om structurele wijzigingen door te voeren en dit door te vertalen in een lange termijn voetbal beleid. Misschien zijn we daar als bestuur en ik als voorzitter nog meer verantwoordelijk voor. Maar door een voorzitter of bestuur weg te sturen, gaan we de situatie rond het 1e elftal niet wijzigen. Daarom bleef er niets anders over dan de trainer te ontslaan. Door te kiezen voor eigen mensen uit de vereniging hoopten we uitvoering te geven aan ons streven om terug te gaan naar de Basic en uit te gaan van onze eigen kracht. Als je dan ziet dat de eerste tekenen positief zijn  dan is dat leuk voor de nieuwe trainers, het bestuur maar zeker ook voor de trouwe supporters.

Tussen al deze ontwikkelingen door, zijn wij er ook in geslaagd om een nieuwe trainer te vinden voor volgend seizoen. Zijn naam is Wim Nieuwland, de huidige trainer van Bruse Boys uit Bruinisse. Een voor deze regio totaal onbekende trainer, hetgeen wij als een voordeel zien. Met een schone lei beginnen. Ook wij kenden hem niet, maar na zijn open sollicitatie hebben wij hem vanwege zijn staat van verdienste uitgenodigd voor een gesprek. De mensen die hem tijdens de sollicitatie hebben gesproken waren uitermate positief en ook Wim was erg gemotiveerd om met NSVV een contract aan te gaan. De achtergrond van de nieuwe trainer hebben jullie ook al op de site en in de krant kunnen lezen, dus veel interessanter is het om de vraag waarom wij als NSVV uiteindelijk voor hem hebben gekozen:

  • Een trainer die de dorpscultuur van een club goed kent en gewend is om met overwegend eigen jongens het beste ervan te maken;
  • Een sociaal en open man met oog voor het groepsproces (vonden wij belangrijk) en de communicatie binnen de club;
  • Bereid is nauw samen te werken met mensen van de club;
  • Speelt momenteel om 1e klasse niveau, dus niet hij maar wij mogen blij zijn dat hij op dit niveau wil trainen;
  • Geen clubhopper getuige zijn lange verbintenis met Brusse Boys;
  • Oprecht blij om trainer bij NSVV te kunnen zijn.

Na zoveel jaar weet ik inmiddels dat het voetbal weerbarstig is. De ervaring leert  dat het nog al eens kan verkeren. Ook wij hebben daar helaas ervaring mee, maar het gevoel is goed en dus hopen wij dat we met elkaar NSVV een stap verder kunnen brengen.

Voor een verder invulling van de technische staf hebben we onze ideeën, maar ons streven is om dit pas in maart verdere invulling te geven. Nu streven we vooral rust na en hopen we ons te focussen op het voetbal.

Naast de voetbalperikelen van het eerste elftal zijn wij ook druk bezig met de voorbereidingen van het grote jubileumfeest op 2 april. Jullie hebben op de site, op posters (hopelijk) al veel over gehoord en kunnen lezen. Maar wij hopen van harte, dat het jubileumfeest een groot (schuur) feest wordt. Mede door dit feest hopen wij extra middelen vrij te kunnen maken om de feestweek eind mei of begin juni (exacte datum weten we nog niet) een extra cachet te geven.

Daarom is dit feest niet alleen toegankelijk voor leden, maar ook voor partners, vrienden, ouders van onze jeugdleden. Naast onze eigen leden hopen wij dan met de naaste bekenden van onze leden er een prachtig feest van te maken. Kaartjes kunnen jullie kopen via de website en de front office. In de komende weken zullen echter een groepje van kaartverkoopsters op zaterdag op ons complex zijn om de kaartverkoop extra te stimuleren. Ons uitgangspunt is dat we minimaal 500 mensen ( meer mag) hebben op ons feest, dus best wel een ambitieuze doelstelling.

Het jubileumfeest wordt dan aan het einde van de lente vervolgd met een speciale voetbal clinic voor al onze voetbaljeugd, een sponsoravond voor onze sponsors en business club en last but not least  een tentoonstelling met een speciale avond over de geschiedenis van NSVV voor onze oudere leden. Ook willen we de familiedag spetterend afsluiten.

In de komende periode  zullen jullie ongetwijfeld nog verder hierover geïnformeerd worden. Ik hoop dat we van het jubileumjaar een mooi feest maken. Al was het alleen maar voor de vele vrijwilligers, die zich weer beschikbaar hebben gesteld om dit te organiseren.

Tot volgende maand, dan hoop ik jullie uitgebreid te mogen  informeren over de vorderingen van  ons ambitieuze  jeugdplan.

Arie Kruithof

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *