MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de Voorzitter – juni

Zo, het seizoen 2015-2016 zit erop.  Als je 1e elftal in je jubileumjaar na 21 jaar weer kampioen wordt, dan moet je tot de conclusie komen dat het een goed seizoen is geweest voor NSVV. Maar niet alleen het kampioenschap van het 1e elftal heeft ervoor gezorgd dat het een heel mooi seizoen is geworden. Het kampioenschap van 7 elftallen is zwaar boven het langjarig gemiddelde. Statistisch zou normaliter een team of vier kampioen moeten worden. Ik heb wel eens meegemaakt, dat er maar twee elftallen waren en nu bijna 100% afwijking ten opzichte van het  gemiddelde, dan mag je wel spreken van een bijzonder jaar.

Een andere reden is dat we met de jeugd goed hebben gepresteerd. Het gaat mij veel te ver om te stellen dat de invloed van de structuurwijziging ( o.a. drie coördinatoren) bij de jeugd nu al zijn vruchten begint af te werpen. We zijn op weg, maar er is nog genoeg te doen. We wisten dat je het over meerdere jaren moet beoordelen. Maar we zijn er wel trots op dat NSVV bijzonder leuke jeugdteams heeft rondlopen. Het Hoeksche Waardse jeugdkampioenschap maakte toch wel duidelijk dat het verschil met andere Hoeksche Waardse clubs groot begint te worden. Wij hebben veel jeugdelftallen en moeten ervoor zorgen dat we dat op niveau houden en zorgdragen  voor een regionale uitstraling. NSVV kan dan de opvang zijn voor regionale talentjes, die bij hun eigen club niet meer op een goed niveau kunnen voetballen.

Ook vermeldingswaard is de introductie van het damesvoetbal bij NSVV. Natuurlijk waren er aanloop problemen en moeten we ervoor zorgen dat zij een volwaardige plaats binnen onze vereniging krijgen. Een aantal haarscheurtjes hebben we midden in het seizoen in goede harmonie kunnen oplossen. Maar de aanwezigheid van de dames binnen de vereniging vind ik echt een verrijking, de groei blijft erin zitten en op het Hoeksche Waardse kampioenschap hebben onze dames  zelfs in het 1e jaar een titel weten te bemachtigen. Dus… het dames/meisjes voetbal leeft in Numansdorp!!

Ook positief waren  de activiteiten rondom het 70 jarige jubileum. In januari besloten we  er veel aandacht aan te besteden en zijn we met een speciale commissie aan de organisatie begonnen. Zonder uitzondering zijn het prachtige evenementen geweest. Ik zou zeggen:  Oordeel zelf maar als je zelf een van die evenementen hebt bezocht”. Het begon met de druk bezochte schuurfeest in april met  sfeermaak groep The Euro’s. Het schuurfeest viel  wat mij betreft ook op door de professionaliteit van de organisatie. Omdat we het inmiddels drie keer hebben georganiseerd beginnen wij er routine in te krijgen. Daarna kwam de cabaret avond met Rob Scheepers, die in samenwerking met de businessclub is georganiseerd voor onze sponsors. Zeer positieve reacties waren ook hier na afloop. Daarna kwam op 3 juni de Historie avond van NSVV “toen, nu en later”. Ook drukbezocht en goed ontvangen. Denk wel dat we hier meer publiciteit aan hadden kunnen geven. Maar ja.. het kost allemaal veel tijd en Dick van Prooyen heeft monniken werk moeten verrichten om deze avond mogelijk te maken.

Tenslotte hadden we de afsluitende familiedag, die wij toegankelijk wilden maken voor de gehele vereniging. Ondanks het slechte weer en onze onderschatting van de benodigde energiebehoefte, is het toch een druk bezochte dag geworden met louter positieve reacties. Tot diep in de avond is ervan genoten. Op het gevaar dat ik iemand vergeet, maar deze jubileumactiviteiten is toch alleen maar weer mogelijk geweest door de inspanningen van een kleine groep vrijwilligers. Dus jongens en meiden ontzettend bedankt voor jullie inspanningen. Het heeft het jubileumjaar bijzonder gemaakt en ik weet zeker dat we de familiedag voortaan anders gaan inrichten op basis wat wij nu geleerd hebben.

Zoals het hele leven is niet alles rozengeur en maneschijn. De degradatie van het 2e elftal is ontzettend jammer. Al blijf ik vinden dat ze zich heel kranig hebben geweerd in de 1e klasse en moet promotie volgend jaar weer de doelstelling worden. Ook het ontslag van de trainer in de winterstop en het niet doorgaan van het dienstverband van Wim Nieuwland heeft er aardig ingehakt. Naast het feit dat het geen leuke klusjes zijn en het vervelend is voor beide partijen, is het ook voor de vereniging een aardige financiële aderlating. Maar ondanks de financiële gevolgen is er binnen de vereniging voldoende draagvlak dat wij als bestuur de juiste beslissing hebben genomen.

En nog is het seizoen niet ten einde. Op 29 juni is er een extra ledenvergadering. Deze vergadering is noodzakelijk, omdat er dan een beslissing genomen moet worden over de realisatie van een 2e kunstgrasveld op het hoofdveld. Als bestuur zijn wij alleen maar tot dit besluit gekomen, omdat het noodzaak is. Zonder dit veld kunnen wij de groei binnen de vereniging en de trainingsfaciliteiten die wij ieder elftal willen bieden c.q. die zij van ons verlangen niet langer garanderen. Het besluit nemen om niet te investeren is naar de mening van het bestuur het risico nemen dat we met onze vereniging in een negatieve spiraal terecht komen.

Maar de vergadering is ook nodig om onze leden duidelijk te maken dat wij de jaarlijkse lasten van het veld zelf moeten opbrengen. We hebben een bijzonder goede medewerking van de Gemeente ervaren, zonder hun inspanningen was de realisatie van het 2e kunstgrasveld überhaupt geen optie geweest. Maar “at the end” moeten we wel realiseren dat wij als NSVV zelf de lasten moeten opbrengen. Wij denken dat wij op creatieve wijze tot een maatwerkconstructie zijn gekomen, maar dat zullen wij uitleggen op de vergadering van 29 juni as.

Een ding wil ik nog duidelijk stellen: de realisatie van het 2e kunstgrasveld is nog geen gelopen koers. Ik merk, dat velen binnen de vereniging ervan uitgaan dat het al een gelopen koers is, maar de Gemeenteraad moet ook nog medewerking verlenen. Ook de belastingdienst moet akkoord gaan met de constructie dat ook dit 2e kunstgrasveld binnen de stichting geëxploiteerd mag gaan worden. Dus het wordt nog spannend.

Het is even wat mijzelf betreft goed zo. Lekker 6 weken niet het vaste ritueel op zaterdag, maar even tijd voor andere dingen. Je zou nu kunnen denken dat ik het bij NSVV niet meer naar mijn zin heb en dat het een sleur wordt. Het leuke vind ik dat je van de 6 weken voetballoze zaterdagen kan genieten, omdat je ook zeker weet dat je eind juli weer staat popelen als het nieuwe seizoen begint. Maar de afgelopen weken zijn zeer intensief geweest. Normaliter ben ik zo’n 20 uur per week met NSVV bezig, maar nu werd het door het kampioenschap van NSVV, het 2e kunstgrasveld, het gedoe rond beoogd nieuwe trainer Wim Nieuwland, de jubileumevenementen naast je reguliere beslommeringen zelfs zo erg, dat men binnen mijn bedrijf vragen ging stellen of ik het allemaal nog wel in de juiste proporties bleef zien. Dat is mijn inziens niet aan de orde. De komende weken nog even thuis  de openstaande actiepunten afwerken en dan nog de extra ledenvergadering van 29 juni houden en dan kan ik even van de vakantie gaan genieten.

Ik wens iedereen een mooie vakantie met mooi weer en tot ziens in augustus als het nieuwe voetbalseizoen weer begint.

Arie Kruithof

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *