MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de Voorzitter – mei 2022

Eindelijk gaat het gebeuren. De lang geplande jubileumactiviteiten, die eigenlijk vorig jaar hadden moeten plaatsvinden, gaan nu echt vanaf volgende week vrijdag van start. De Corona lijkt geen spelbreker meer te kunnen worden en is (voorlopig) onder controle. Daar hoeven we ons dus in deze weken geen zorgen meer over te maken. Daarom van mij deze keer om in de jubileumsfeer te blijven eens een erg positieve column. Dus geen gezeur over vacatures in het vrijwilligerskorps, geen kritiek op de KNVB of om leden op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Laten we met z’n allen genieten van de geplande activiteiten en net zo doen als de Brabanders tijdens carnaval: alle zorgen voor even aan de kant en genieten van de dag.

Prettige bijkomstigheid bij deze jubileumperiode is, dat het NSVV sportief voor de wind gaat. Natuurlijk kijken we dan op de eerste plaats naar het 1e elftal. In mijn eerste jaren als voorzitter schreef ik veel over de prestaties van het 1e elftal. Maar met de jaren, die achter ons liggen ging het steeds meer over de randzaken binnen een vereniging en ging het sportieve element vaak naar de achtergrond. Daarom is het nu een mooi moment om toch weer eens even stil te staan bij de prestaties van het 1e elftal. Want het 1e elftal is bezig aan een lang adem gevecht met Oostkapelle/Domburg om de titel in de 2e klasse Zuid. Beide ploegen winnen na de herstart van de competitie hun wedstrijden en hebben inmiddels ruim afstand genomen van de concurrentie. Lukt het behalen van het kampioenschap niet, dan wacht ons bijna op zeker het toetje van de nacompetitie. Om misverstanden te voorkomen, de titel heeft natuurlijk absoluut de voorkeur. Het zou toch een mooie beloning zijn voor ons standvastig beleid als vereniging om te streven naar een voor de supporters herkenbaar 1e elftal, waarbij geen individuele betalingen aan spelers plaatsvinden. In de 1e klasse zou je dan echt (positief uitgesproken) een vreemde eend in de bijt zijn. Dat vervult de gehele vereniging toch denk ik stiekem (of dat zelfs niet) van trots. Maar mocht het niet lukken, dan is de nacompetitie toch altijd een heel mooi sluitstuk van de competitie. Qua sfeer en entourage geef je het altijd het gevoel, dat het een beloning is voor de inspanningen van het gehele seizoen. Zeker als je speelt voor promotie, bij het spelen om degradatie is het vaak een ander verhaal en kan het ook vaak negatieve emoties losmaken. Daarom maar hopen, dat in de komende weken de sportieve prestaties hand in hand gaan met de feestelijke activiteiten op ons sportcomplex. Als je het 1e elftal ziet spelen, zal het zeker niet aan hun inzet liggen, dus maar hopen op een dubbel feest.

De jubileumactiviteiten vallen niet geheel toevallig samen met het boek, dat ik samen met de voor de vereniging niet onbekende journalist Jasper van Everdingen ga uitgeven. Gisteren werd dat in een interview met mij in het AD aangekondigd. Wat is begonnen als een simpel plannetje om mijn columns, die ik in de afgelopen jaren geschreven heb eens te bundelen t.b.v. het jubileum is uitgegroeid tot een serieus project. Met de uitvoering hiervan was ik al begonnen, toen ik Jasper tegenkwam voor een interview. Hij begon uit zichzelf over mijn columns. Hij vond het redelijk uniek, dat ik dat al over een zodanig lange periode volhield. Dat het openhartige columns waren. Kritisch op anderen, maar dat ik er ook niet voor schroomde om mijzelf op de korrel te nemen. Al pratende kwamen we op het idee om er een boek van te maken. Niet met Arie Kruithof in de hoofdrol, maar gewoon een herkenbaar verhaal van het wel en wee van een voorzitter van een dorpsvereniging met een grote impact op de lokale samenleving. Het streven was om een boek te schrijven die bij veel mensen tot herkenning zou leiden in hun betrokkenheid bij hun eigen vereniging. De titel van het boek “dat vertellen ze er niet bij” verwijst vooral naar mijn eigen ervaring als voorzitter van NSVV. Je begint eigenlijk als onervaren rookie (om in sporttermen te blijven) en je bent je totaal niet bewust van de zaken die op je afkomen, als je eenmaal voorzitter bent. Vreugde (kampioenschappen/renovatie van sportcomplex), verdriet (sportief decepties, maar ook speeches bij afscheid van gewaardeerde leden), emoties, (van, voor en door leden) en heel veel tijdsbeslag, waarmee je pas wordt geconfronteerd en bewust van wordt als je eenmaal in functie bent. “Gelukkig” voor het boek werd het jubileum uitgesteld door de Corona, want het tijdsbeslag was toch veel groter als dat we van te voren hadden ingeschat. Maar nu is het bijna klaar en is het grote moment daar, dat het geïntroduceerd kan worden. Wat de impact is, weet ik niet, ik heb maar niet te hoge verwachtingen. Ik hoop wel, dat het in de lokale boekhandel komt en dat het in Numansdorp veel gelezen gaat worden. Als ik zelf het boek lees, ervaar ik het als een zoektocht van iemand, die vanuit zijn liefde voor de club zich als supporter beschikbaar heeft gesteld als voorzitter. Gaandeweg ben ik gaan ervaren, dat er veel meer bij komt kijken en dat een club als NSVV een behoorlijke impact heeft op de dorpsgemeenschap.

Jasper en ik hebben geprobeerd om het idee van het boek zolang mogelijk uit de publiciteit te houden. Bij de totstandkoming van het boek hebben wij echter heel veel steun gehad van Bas Abresch (oud voetballer NSVV) en vooral ook van Cindy Vos. Zij hebben ook veel heel tijd besteed om het boek er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. De betrokkenheid van Bas en Cindy wil ik toch ook nog wel genoemd hebben in mijn column. Hoe en wanneer we het boek echt besteld kan gaan worden, dan wel geleverd kan worden, is momenteel nog niet helemaal zeker. Maar dat het tijdens de jubileumperiode van 20 mei t/m 25 juni zal gaan plaatsvinden is 100% zeker.

Over de jubileumactiviteiten zelf hoef ik niet zo veel te schrijven. Als je nu nog niet van op de hoogte ben van de jubileumactiviteiten, heb je waarschijnlijk een tijdje onder een steen gelegen!! Met een kleine groep vrijwilligers hebben we geprobeerd om een gevarieerd programma te maken, waarbij voor alle leden in alle leeftijdscategorieën wel een activiteit georganiseerd wordt, waar je aan kan deelnemen.

Voor mij zijn de absolute blikvangers de reünie op 20 mei as en het 30 uur durende familiefeest op 24 en 25 juni. Voor de reünie zijn al veel inschrijvingen binnen. De verwachting is, dat er tussen de 300 en 400 (oud) leden aanwezig zullen zijn. Je moet je voor deze avond opgeven, dat is handig voor de organisatie (dus als je wilt komen graag even doen), maar op de avond zullen leden, die komen en zich niet hebben opgegeven ook van harte welkom zijn.

Voor de familiedag op 24 en 25 juni is de zeskamp de rode draad. Alle activiteiten, die rondom de zeskamp worden georganiseerd zijn goed vooraf te organiseren. Maar voor de teams, die aan de zeskamp deelnemen zijn we afhankelijk van jullie inschrijvingen. Een grote deelname van het aantal leden zal toch het succes van deze dagen bepalen. Daarom starten we binnenkort met de mogelijkheid om je als team aan te melden. De teams kun je zelf samenstellen. Het kan met je eigen elftal, maar ook met je vrienden of met de ouders van het team van je kind. Er zijn dus veel mogelijkheden om je team zelf te kunnen samenstellen, waarbij de aanmelding van een gemengd team wel de voorkeur geniet. De daadwerkelijke inschrijving kan pas plaatsvinden. Dit is slechts een vooraankondiging, zodat jullie alvast kunnen nadenken met welk team je zou willen deelnemen. Er zit ook een echt competitie element in, want voor de 1e prijs van de zeskamp is een hele leuke prijs beschikbaar gesteld, die bestemd is voor het gehele team.

Ik hoop, dat we er een heel mooie jubileumfeest van gaan maken, met hopelijk een mooie prijs van het 1e elftal in de competitie als slagroom op deze jubileumtaart.

Tot volgende maand.

Arie Kruithof

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *