MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de voorzitter – mei 2024 – deel 1

Laat ik beginnen met het mooiste nieuws: NSVV 1 speelt volgend jaar opnieuw in de 1e klasse. Na het gelijkspel tegen Sparta A.V. is de laatste wedstrijd van de competitie een formaliteit. Bij aanvang van de competitie was er onzekerheid binnen de vereniging: wordt het een jaar degradatievoetbal of laten we direct onze ambitie zien: uitgroeien tot een stabiele middenmoter in de 1e klasse. Deze twijfel was begrijpelijk aangezien er dit seizoen sprake was van een uitgebreide degradatieregeling. Bovendien waren de ervaringen van promovendi uit het verleden niet hoopvol. Veel promovendi hebben ervaren dat het niveau in de 1e klasse behoorlijk hoger is, waardoor degradatie of nacompetitie het resultaat was. Daarom ben ik ongelofelijk trots dat we onze ambitie om een stabiele 1e  klasser te worden kracht bij hebben gezet.

Stroeve start, mooi uiteinde

Aan het begin van het seizoen leek het hier allerminst op. Met 2 wedstrijden, 0 punten, 0 doelpunten, 8 tegengoals en 3 rode kaarten was het een dramatische start. Maar in de 3e wedstrijd kwam de ommekeer en zijn we niet meer in de problemen gekomen. Terugkijkend hebben we juist tegen de mindere tegenstanders onnodig punten laten liggen en onze minste wedstrijden gespeeld. Tegen de sterkste ploegen hebben we onze beste wedstrijden gespeeld en ook veel punten behaald. Hier uit kun je concluderen dat we makkelijker meevoetballen tegen sterkere tegenstanders, en we moeite hebben om het spel te maken tegen mindere tegenstanders. Daar ligt dan ook de uitdaging voor het volgende seizoen. Net zoals het een uitdaging is om minder rode kaarten te krijgen. Dat is toch wel een heel vervelend smetje dat aan het team kleeft. Ook bijzonder om te zien; we hebben thuis verreweg de meeste punten behaald: 25 van de 33 punten. In voorgaande jaren is dit regelmatig andersom geweest.

Vooruitblik naar volgend seizoen

Ik wil nog niet te veel vooruitkijken op het nieuwe seizoen, maar er gaat toch wel wat veranderen bij het 1e elftal.. Zo krijgen we na 9 jaar (!) weer een trainer van buitenaf. Na vier jaar gaat onze huidige trainer, Michael Nijssen, zich concentreren om een hogere trainingslicentie te behalen. Zo kan hij in de toekomst een club als NSVV zonder dispensatie trainen of zelfs bij een divisie elftal aan het roer staan. Michael heeft het in vier jaar, met behulp van verschillende Peters als ervaren assistent, uitstekend gedaan. Kampioen geworden in de 2e klasse en rechtstreekse handhaving in de 1e klasse. Hiermee heeft hij na het behalen van het hoogste trainingsdiploma in het amateurvoetbal al mooie prestaties op zijn cv, zeker voor een beginnende trainer.

“Onze nieuwe trainer wil graag een clubman aan zijn zijde en wij zijn erg blij dat na een afwezigheid van 4 jaar Bas Snel terugkeert als assistent-trainer”

Komend seizoen komt Johan Sturrus over van Papendrecht, die in onze competitie nog volop in de strijd is voor de nacompetitie voor promotie. Johan is door de Technische Commissie zelf geselecteerd vanwege zijn ervaring als trainer én voetballer. Daarnaast spreekt zijn persoonlijkheid en karakter tot de verbeelding. Nadat we contact hebben gelegd gaf hij aan geïnteresseerd te zijn. Johan wilde graag een clubman aan zijn zijde en wij zijn erg blij dat na een afwezigheid van 4 jaar Bas Snel terugkeert als assistent-trainer, waardoor zijn wens meer dan goed wordt ingevuld.

Het lijkt het er sterk op dat onze selectie van het 1e elftal grotendeels intact blijft.

Hiermee komt er een einde aan de samenwerking met assistent-trainer Peter van Vugt, die vorig seizoen Peter Broekman opvolgde. Helaas is deze samenwerking door een falend hrm-beleid vanuit NSVV niet gelopen zoals we gehoopt hadden. Persoonlijk vind ik dat heel erg spijtig en heb daarvoor mijn excuses gemaakt naar Peter. Ik vind dat we ook onze tekortkomingen mogen benoemen en hiervan moeten leren. Gelukkig heeft Peter een nieuwe club gevonden en gaat hij aan de slag bij CVV De Zwervers. Heel veel succes Peter!

Het lijkt het er sterk op dat onze selectie van het 1e elftal grotendeels intact blijft. Het vertrek van Michel Louwerens is natuurlijk heel erg jammer. Maar goed, zijn beweegredenen zijn duidelijk ingegeven door sportieve ambities. Met zijn overstap naar kersverse kampioen Xerxes speelt hij volgend jaar in de vierde divisie.  

Komend seizoen staat de nieuwe technische staf voor de opgave om met het inpassen van jeugdige spelers en een grotendeels intact blijvende selectie de strijd aan te gaan.

Tegenover zijn vertrek staat de terugkeer van Davy Snijders, een geboren en getogen Numansdorper die in zijn jeugd jarenlang bij NSVV speelde. Na zijn overstap naar Barendrecht heeft hij daar drie jaar in de hoogste vertegenwoordigende jeugdelftallen gespeeld. Nu hij de overstap naar de senioren maakt, komt hij graag terug naar NSVV. Doordat we in de 1e klasse blijven spelen, kan hij zich op een hoog niveau blijven ontwikkelen. Wat natuurlijk ook meespeelde: hij voelt zich een echte NSVV-er en hij is hier dan ook vaak te vinden met zijn vrienden.

Komend seizoen staat de nieuwe technische staf voor de opgave om met het inpassen van jeugdige spelers en een grotendeels intact blijvende selectie de strijd aan te gaan. We gaan voor een mooi seizoen met streekderby’s tegen waarschijnlijk SHO (nog afhankelijk van de afloop van de nacompetitie) en het gepromoveerde Heinenoord, en ook niet onbelangrijk een normale degradatieregeling.

Prestaties tweede elftal

In het kielzog van het 1e elftal heeft het 2e elftal ook goed gepresteerd. Na het kampioenschap vorig jaar hebben ze ook in de reserve 1e klasse zich moeiteloos gehandhaafd. Credits hiervoor naar de spelersgroep en Dennis van Eeren, die uit de eigen jeugd is doorgestroomd en ook de ambitie heeft om door te groeien tot trainer van het 1e elftal.

De spelersgroep is erg jong, daar zit echt dus nog rek in naar boven. Mooiste is natuurlijk dat enkele spelers kunnen doorgroeien naar het 1e elftal. Boyd van Andel heeft dit seizoen bewezen dat die ambitie in de praktijk kan worden bracht. Hij is zelfs gedeeld topscoorder. Voor volgend seizoen blijft de staf hopelijk in stand en kan mogelijk een stap naar boven gemaakt worden.

Aankondiging extra Van De Voorzitter

En hoe zit het dan met de dames? Ook daarover hebben we veel te melden! Voor komend seizoen is dit een van de grootste aandachtspunten. Om te voorkomen dat het ondergesneeuwd wordt door de actualiteit, komt hier deze maand nog een extra Van De Voorzitter over.

Kortom, tot snel!

DEEL DIT ITEM