MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de Voorzitter – September 2018

Het seizoen 2018-2019 is op 1 september echt begonnen. Natuurlijk stonden al veel elftallen vanaf medio augustus te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Maar nu de vakanties over zijn, alle trainingen zijn begonnen en alle elftallen verwikkeld zijn in de bekercompetitie ( “nog niet om het echtje, maar ook niet meer vriendschappelijk) draaien we binnen NSVV weer op volle kracht. Dat voelt weer net zo goed als dat ik in mijn laatste column voor de vakantie schreef dat het goed aanvoelde om even geen verplichtingen op zaterdag te hebben. Persoonlijk voor mij een gevoel, dat ik de voetbal in al zijn intensiteit nog niet kan missen en weer veel zin en energie heb om aan het nieuwe seizoen in te gaan.

Dat we weer gewoon kunnen voetballen heeft vooral te maken met de prestaties van onze onderhoudsploeg. Na de zeer warme en droge zomer hebben de voetbalvelden enorm geleden. Zaterdag 8 september was ik met het 1e elftal nog bij een bekerwedstrijd in Rotterdam. Daar zag je wat de droogte voor gevolgen heeft gehad voor de velden. Bij ons hebben de wedstrijden en trainingen gewoon doorgang kunnen vinden en dat is niet vanzelf gegaan. De maandagochtendploeg heeft veel, heel veel werk moeten verrichten door beregening om de velden speelklaar te kunnen krijgen. Ons 1e veld ligt er schitterend bij. Wij zijn de maandagochtendploeg echt veel dank verschuldigd dat we gewoon kunnen voetballen. Dat wilde ik toch even gezegd hebben.

Een tweede item, die speelde in de zomer was de indeling van ons 1e elftal in Zuid 1 in plaats van West 2. Hierdoor lopen we prachtige derby’s tegen Strijen en vooral SSS mis. Daarnaast zijn de ploegen in West 2 voor onze spelers en supporters veel aansprekender. Daarbij gevoegd de lange reistijden en het financiële gemis van kantine inkomsten overheerste toch een breed gedragen gevoel van teleurstelling na het kampioenschap. Ook de geruchtenmachine kwam op gang bij andere verenigingen, dat NSVV om deze indeling had verzocht omdat deze klasse als minder sterk wordt ingeschat. Deze geruchten kwamen niet van de bestuurders van Strijen en SSS, die ons actief gesteund hebben om de indeling nog ongedaan te maken. Dat mocht echter niet baten en achteraf begrijp ik de KNVB ook wel. Er was een ploeg tekort in Zuid 1 en 1 ploeg over in West 2. Wat de KNVB verkeerd gedaan heeft is, dat ze ons er achteraf mee hebben geconfronteerd en niet vooraf met ons in gesprek zijn gegaan. Dan hadden er andere indelingen (SSS, Strijen en NSVV alle drie in Zuid 1 bv.) mogelijk geweest. Voordeel van ons protest is wel geweest, dat wij volgend jaar niet in ZUID 1 worden ingedeeld en we als compensatie een thuiswedstrijd tegen SSS in de beker hebben gekregen(!). Nu niet meer achterom kijken en met volle energie de strijd aangaan in Zuid 1. Uit het verleden weet ik, dat het ook veel nostalgie oplevert en je tegen dorpsclubs voetbalt, die dezelfde filosofie hebben dan NSVV. Het is echt niet alleen maar negatief.

We zijn het seizoen intern bij NSVV begonnen met het organiseren van ouder- informatieavonden. Uitgangspunt om deze avonden te organiseren, was dat wij met de ouders van onze jeugdleden in gesprek wilden gaan. Ouders hebben vaak vragen, opmerkingen, kritiek of onduidelijkheden en weten niet goed, waar ze een podium vinden om dit bespreekbaar te maken. Anderzijds willen wij meer van onze leden weten en graag de ouders duidelijk maken, dat wij bij NSVV alleen iets kunnen realiseren met de steun van onze leden en ouders. Ons uitgangspunt was ook om de bijeenkomsten laagdrempelig te maken en ruimte te geven voor interactie. Hierdoor vonden we het noodzakelijk om de groepjes klein te houden en de ouders van een team zoveel mogelijk in dezelfde bijeenkomst te krijgen. Gevolg was wel, dat het voor een kleine groep vrijwilligers erg arbeidsintensief was, omdat we op 6 avonden 12 bijeenkomsten hebben gehouden.

Terugkijkend (evaluatie in voorbereidingscommissie moet nog plaatsvinden) ben ik erg tevreden, dat we het gedaan hebben. Vooraf had ik op een grote opkomst gerekend en dat viel toch enigszins tegen. Grof inschattend denk ik dat er 200 ouders zijn geweest en dat er drie JO/MO 19 elftallen zijn geweest, die de bijeenkomst ook hebben bezocht. Trend was wel, dat hoe jonger de kinderen, hoe hoger de opkomst. Dat lijkt logisch, maar is dat het wel? Die vraag moeten we ons ook zelf nog eens stellen denk ik en dan doel ik meer op de betrokkenheid van ouders van de oudere jeugd dan NSVV!!  Kanttekening hierbij is wel, dat je vanaf een jaar of 16 je de spelers van de elftallen beter zelf kan benaderen dan de ouders, dat hebben we ook weer geleerd en bij de voorbereiding niet goed ingeschat.

De ouders waren positief over de bijeenkomst, niet omdat het allemaal vlekkeloos ging of zoveel nieuwswaarde had, maar omdat je met elkaar in contact ben en met elkaar communiceert. Ik denk, dat het echt een interactief proces was, waarbij de leden meer inzicht hebben gekregen in de “keuken” van NSVV en wat er van hen verwacht wordt om NSVV meer optimaal te laten draaien. Anderzijds hebben wij meer inzicht gekregen in wie onze leden zijn en die hopen  we ook op korte termijn daadwerkelijk te benaderen. Daarnaast hebben we ook kritiek of aandachtspunten gekregen, waar we nog eens goed over moeten nadenken. Ook daar moeten we mee aan de slag.

Terugkijkend zijn de ouder informatie avonden ook voor ons zeer positief verlopen. Daarom willen we nog een of twee avonden organiseren voor de ouders, die achteraf en na de positieve feedback van de ouders, die de avonden wel hebben bezocht, de informatieavond alsnog willen bezoeken. Uitnodiging zal binnenkort via de website volgen.

Bij aanvang was ik toch wel een beetje teleurgesteld in de opkomst van de ouders. Ik had een hogere opkomst verwacht. Achteraf denk ik daar positiever over. Het was de 1e keer en het moet naar mijn mening een jaarlijks vervolg krijgen. Ideaal zou naar mijn mening zijn, als er in het begin van het seizoen voor ieder jeugdelftal een dergelijke avond wordt georganiseerd, met een grotere inbreng van trainers en leiders.

De informatieavonden hebben ook nog iets extra opgeleverd, die ik niet onvermeld wil laten. Op de 1e plaats is er een prachtige informatiefilm over NSVV gemaakt door HW Media, waar wij nog jaren plezier van kunnen hebben. Deze film is “maar door”300 leden gezien, terwijl het naar mijn mening een bredere draagvlak binnen NSVV verdien. Daarnaast is er eindelijk een professionele welkomstmap geïntroduceerd, die wij aan onze nieuwe leden kunnen overhandigen. Met deze map laten we zien, dat we weer een stapje verder zijn om onze communicatie richting onze leden te verbeteren.

En nu maar genieten van de nieuwe competitie. Er is genoeg gepraat en daarom gaan we ons nu weer richten op de prestaties op het veld. Veel succes allemaal en tot de volgende maand.

Arie Kruithof

DEEL DIT ITEM

Eén reactie

  1. Er is inderdaad een film gemaakt.Ik speel daar ook een klein rolletje in. Maar nog geen minuut van gezien.
    Is het misschien een idee om de film zaterdagsmiddags ,als het eerste elftal thuis speelt,in de kantine opeen tv
    te laten zien. Dan kunnen de mensen zien dat alles niet vanzelf gaat. Of met de kerstborrel, vrijwilligersavond.
    Het is maar een idee, maar ik wil de film graag zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *